وزیر بهداشت: سرعت بسیار خوب رشد تولیدات علمی و فناوری از نقاط افتخار آمیز کشور است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از آن پس رشد کندی داشتیم، اما در سال ۲۰۱۴ با اقدامات دولت تدبیر و امید خوشبختانه شرایط ممتازی پیدا کردیم در عین حال وضع کیفی مقالات هم بهتر شد به صورتیکه در برنامه چشم انداز توسعه ۱۴۰۴، ده سال زودتر از برنامه به این توفیق دست یافتیم که رتبه اول تولید علم در منطقه را کسب کردیم.
قاضی زاده هاشمی افزود: خیلی دوست داشتیم در حوزه فناوری هم به این موقعیت دست یابیم، ولی هنوز راه طولانی است، اما بالاخره در این روزها که خبرهای منفی زیاد است بازگو کردن این اخبار برای مردم در یک هیاهوی سیاست زده، مناسبتر است و امید است که در این حوزهها اطلاع رسانی به نحوی باشد که بارهای منفی کاهش یابد و باعث مسرت کسانی شود که در این راستا تلاش میکنند.
وزیر بهداشت گفت: سهم وزارت بهداست در این مسیر به این صورت است که از شاخصهای ورودی از جمله بودجه و هیئت علمی و تعداد کارکنان کمتر از یک چهارم کشور است، اما در تولید علم و شاخصهای علم و فناوری سهم بزرگتری داریم ضمن اینکه در ابتدای دولت یازدهم، ۸ دانشمند یک درصد برتر پر استناد داشتیم، اما امروز به بیش از ۵۵ نفر رسیده است.
قاضی زاده هاشمی افزود: بخش پزشکی در حوزه فناوری کارنامه درخشانی داشته است به صورتیکه ۱۱۵۰ شرکت دانش بنیان داریم که ۵۲ شرکت صادر کننده هستند و در حوزه ورود تحقیقات به عرصه زندگی مردم و اقتصاد کشور شرکتهای موفقی هستند.
وی در ادامه با خطاب قرار دادان سیاستگذاران و سیاستمداران و با بیتی از شعر هزار سال پیش فردوسی گفت: کمتر سیاستمداری داشتیم که درعمل به این شعر باور داشته باشد که توانا بود هر که دانا بود، در گفته هاست که از دانش ورزی هم طرفداری میکنند، اما در عمل نگاه به بودجهها کنید واقعا خجالت آور است که ۳ دهم درصد از بودجه کل کشور را به این بخش اختصاص میدهیم که در تحویل و تخصیص باید همین مقدار را از معاون پژوهشی و مراکز تحقیقاتی سوال کرد.
وزیر بهداشت افزود: واقعا این باور کمتر وجود دارد که سیاستگذاران در عمل به عالم و علم احترام کنند، باور کنیم اگر میخواهیم انقلاب را صادر کنیم باید با مغز و قلم صادر شود.
قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه بهتر است دخالت سیاستگذاران در دانشگاهها کم شود، گفت: از لحاظ امنیتی هر کاری میخواهید با رعایت قانون اساسی و حقوق شهروندی انجام دهید اشکالی ندارد، اما دریکسری مقررات، دولت و مجلس دخالت میکنند که واقعا به علم و پژوهش و در حوزه من به سلامت مردم آسیب زننده است.
وی افزود: چرا باید رتبه اول و دوم کشور در کنار رتبه ۸۴ هزار در یک دانشگاه به عنوان دانشجوی پزشکی حضور داشته باشند، این تصمیم را مجلس گرفته و دود آن نیز به چشم مردم میرود، اجازه دهید رتبهها را روی سایت بگذاریم تا ببینید این سیاستگذاریها چه بلایی ایجاد میکند بطوریکه بیسوادی مدرن موج میزند.
قاضی زاده هاشمی تاکید کرد: مسیری که میرویم دودش به چشم خودمان میرود یک بخش مربوط به سیاستگذاران است، در کارهایی که مربوط به دانشگاه و حوزه مدیریتی دانشگاه است دخالت نکنید که این کار به صلاح کشور و آینده کشور و مردم است.
وی افزود: بخش دیگری نیز مربوط به خودمان است که در آن بخش عمدهای از تحقیقاتی که ما انجام میدهیم به درد مردم نمیخورد، اینکه تولید علم ما ایندکس چندم در سطح بین الملل باشد و یا در مسیر آی اس آی چه عددی داریم اولویت نباشد، باید به فکر این باشیم که تولیدات ما از نگاه مردم بیشتر به درد آنها بخورد.
قاضی زاده هاشمی گفت: دانشگاه نسل چهارم به درد مردم میخورد آنگاه که به مشکلات و گرفتاریهای مردم برسد و کمک کند، باید سیاستگذار و سیاستمدار و مسئولان اصلی کشور دربخش مدیریت کشور، شایسته گزینی شاه بیتشان باشد، باید در تحقیقات و پژوهشها حل مشکلات مردم اولویت باشد، اینکه در علم رتبه اول باشیم باید در زندگی مردم بروز و ظهور داشته باشد.
وی افزود: در کنار محدودیت برای محققان، رنگ و بوی تحقیقات ما جهتی پیداکرده که هم راستا با مشکلات مردم نیست، باید با مردم معاشرت داشت در متن مردم بود و مراکز تحقیقاتی به مراکز بدون مرز تبدیل شود تا برای مردم کار شود، بجای اینکه به فکر دیده شدن تعداد مقالات در سطح بین المللی باشیم باید از مهدهای کودک و مدارس، تربیت انسانهای توانمند آغاز شود تا در آینده، ایرانی سرافراز برای کشور رقم بخورد.
قاضی زاده هاشمی گفت: امیدواریم سیاستگذاران نیز مسیر را تغییر دهند و برون داد و خروجی دانشگاهها که استعدادها در آن موج میزند به سمتی رهنمون شود که مشکلات کمتری داشته باشیم.