پخش زنده
امروز: -
وزیرعلوم: باشرکتهای دانش بنیان ۴۲۰۰۰ شغل پایدار ایجاد شده، بنابراین پارکهای علم وفناوری باید مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ منصور غلامی در مراسم نوزدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر کشور در سالن اجلاس سران، افزود: باید صنعت و دانشگاه را به سمت مسائل علمی و حل مشکلات جامعه سوق دهیم و پارکهای علم و فناوری یکی از بسترهای مهم و تأثیرگذار در کشور ما محسوب میشوند.
وی با بیان اینکه باید حمایت جدی از شرکتهای دانش بنیان و پارکهای علم و فناوری صورت گیرد، گفت: هزار و ۲۰۰ شرکتهای دانش بنیان در پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد مجموعه وزارت علوم وجود دارد که این تعداد توانسته ۴۲ هزار اشتغال پایدار را در کشور ایجاد کند بنابراین پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد مورد توجه مسؤولان قرار دارد و در استانها حمایت مسؤولان استانی باید از این پارکها و مراکز رشد تأثیرگذار باشد.
غلامی با بیان اینکه ما در هدایت فعالیت پارکها و حل مسائل و مشکلات ملی هدف گذاری انجام داده ایم، افزود: در کنار تمام این مسائل به صورت یک کنسرسیوم بحث محیط زیست را مطرح کرده ایم تا چالشها و مشکلات مربوط به این موضوع را برطرف کنیم، زیرا چالشهای محیط زیست جزء چالشهای فراملی کشورمان است.
وزیر علوم با بیان اینکه در بخش صنعت رویکرد ما به سوی حل مشکلات در سطح جامعه است، گفت: چالشها در حوزه صنعت و در شرایط فعلی باید برطرف شود و هم اکنون فرصتی ایجاد شده است تا از طریق دانشمندان و پژوهشگران کشور بتوانیم این مشکلات را برطرف کنیم.
وی ضمن اشاره به نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری افزود: نمایشگاه امسال نمایشگاه عرضه و تقاضای فناوری است و حتی از بخش خصوصی دعوت شده است تا نیازهای خود را در بخش فناوری مطرح کنند تا با استادان و پژوهشگران در حل این مشکلات فعالیت تأثیرگذار شکل گیرد.
غلامی در ادامه با بیان اینکه پایان نامههای دانشگاهی به سمت طرحهای کاربردی هدایت میشود، گفت: علاوه بر تأکید در زمینه هدایت پایان نامههای تحصیلی به سمت طرحهای کاربردی، در آئین نامه ارتقاء نیز تغییراتی اعمال شده که قبل از پایان سال مصوب میشود البته طرحهای کاربردی و تحقیقاتی استادان هم میتواند یک محرک خوب برای کاربردی کردن طرحها و تحقیقات دانشگاهی باشد.
وی با بیان اینکه پایان نامهها مسائل و مشکلات موجود جامعه را باید حل کنند، افزود: حمایت مالی بخصوص در سال ۹۸ به صورت اعتبار پژوهشی (گرند) در نظر گرفته شده و در پارکهای علم و فناوری هم تأمین منابع اعتباری تا حدودی تحقق پیدا کرده است تا محدودیتها کاهش یابد.
غلامی با اشاره به اینکه در لایحه بودجه ۹۸ شاهد افزایش اعتبارات پارکهای علم و فناوری هستیم، گفت: امیدواریم با توجه به بودجه سال ۹۸ شاهد تأثیر خوب و عملکرد مثبت در عرصه پارکهای علم و فناوری باشیم.
وی ادامه داد: در پارکهای علم و فناوری حمایت از ایدههای جدید و شرکتهای جوان صورت میگیرد و صندوق نوآوری و شکوفایی به حمایت از سرمایه گذاری ریسک پذیر اقدام کرده است تا بتوانیم شاهد تأثیرگذاری مثبت در این زمینه باشیم.
غلامی در ادامه به طرح مهارت افزایی دانش آموختگان دانشگاهی اشاره کرد و گفت: در راستای تأثیرگذاری تحصیلات دانشگاهی بحث طرح مهارت افزایی دانش آموختگان دانشگاهی اجرا میشود البته دانشجویان در حال تحصیل هم در زمینه شغلی از طریق این طرح آماده اشتغال پذیری و با رشتهها و مشاغل مختلف آشنا میشوند.
وی افزود: رصد دانش آموختگان دانشگاهی و اینکه چه تعداد از دانش آموختهها به هدف و مقصد مورد تأیید خود میرسند از طریق دانشگاهها رصد میشود و تاکنون با پیگیری معاونت پژوهشی آمارهایی به دست آمده است و برنامه تکمیلی ادامه دارد، زیرا حاصل این کار تطبیق فعالیت تحصیلی دانشجویان و دانش آموختگان با نیاز جامعه است و نیازهای جامعه بهتر شناسایی میشود.
وی در ادامه به بحث محیط زیستی اشاره کرد و گفت: با توجه به ظرفیت موجود و مشکلات پیشرو در مسائل اقتصادی و زیستی برنامه آمایش پژوهش و فناوری آماده شده است و این برنامه بعد از اجرا میتواند الگوی مناسبی برای فناوری بویژه در زمینه محیط زیست باشد.
غلامی افزود: هم اکنون فعالیت مراکز و وزارت علوم به سمت پژوهشگران و حمایت از فعالیتهای فناورانه آنها سوق داده شده است و ریاست جمهوری از برنامههای آینده که پیشروی مراکز علمی قرار گرفته است نیز به خوبی حمایت میکند.