دبیر شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی: براساس مصوبه این شورا، شورایی با عنوان شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی با ریاست دکتر حداد عادل و با ۲۵ عضو حقیقی و حقوقی تشکیل شد.
طالب زاده افزود: این ۱۶ رشته عبارت است از علوم سیاسی، علوم اقتصادی، روانشناسی، فلسفه دین، مدیریت، زبانهای خارجه، هنر، معماری و شهرسازی، حقوق زنان و خانواده، مشاوره است.
دبیر شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی با بیان اینکه تحول در علوم انسانی بدون مشارکت وزارت علوم امکان پذیر نیست و باید در متن مؤسسات، آموزش عالی تحقق پیدا کند، تأکید کرد: در وزارت علوم کمیتههایی ایجاد شده است که این کمیتهها نظارت و اجرا برنامه تحول را برعهده دارند.
وی افزود: شورای عالی تحول در ابتدا از کارگروههایی متشکل از استادان دانشگاهها و هستههای اصلی تشکیل شده است که این کارگروهها با عنایت وزارت علوم زیر مجموعه این وزارتخانه قرار گرفته است و دستور کار آنها برنامه ریزی دروس آموزشی است.
طالب زاده با اشاره به ۴ معیار اساسی در تنظیم اسناد گفت: این ۴ معیار؛ ۱- اسلامی سازی ۲- بومی سازی ۳- کارآمدی ۴- روزآمدی است که در دستور کار قرار دارد تا اسناد براین اساس انطباق داشته باشد.
دبیر شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی افزود: این معیارهای مهم در ۴ موضوع مختلف استاد، دانشجو، آموزش و پژوهش اعمال میشود و زمانی میتوانیم از علوم انسانی سخن بگوییم و امید داشته باشیم که علوم انسانی در ساخت و شکوفایی کشور حضور رسمی داشته باشد، اما تا زمانی که مدیران این رشته را نادیده بگیرند، دانش آموختگانی که در این رشته مدرک دریافت میکنند نمیتوانند به کشور کمک شایانی کنند.
وی گفت: علوم انسانی باید در سطح کلان کشور حضور داشته باشد یعنی با فرهنگ و نیازمندیهای کشور هماهنگ شود و زمانی علوم انسانی میتواند به رسمیت شناخته شود که با فرهنگ این سرزمین ارتباط نزدیکی برقرار کند.
طالب زاده با اشاره به وظایف کارگروهها افزود: این کارگروهها موظف به تحول برنامه درسی هستند تا یک فرآیند علمی ایجاد شود تا از آن طریق بتوانند آسیب شناسی کنند.
دبیر شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی گفت: این کار گروهها با بررسی دروس عالی و پیشرفته دیگر دانشگاههای جهان و تطابق آنها با ۴ معیار اصلی اسناد را آماده میکنند و آن را به حوزههای علمیه فرستاده تا از تمام جهات و به خصوص بحث اسلامی بر آن نظارت شود و بعد از تأیید این سند در نشستهای علمی مورد نظر استادان واقع شده و بعد از اتمام مراحل به وزارت علوم ابلاغ میشود تا آن را در دانشگاههای کشور اجرایی کنند.
وی با بیان این که ۸۵ برنامه تصویب شده تحول در کشور بی سابقه است، افزود: بعد از تصویب این اسناد باید عناوین و سرفصلهایی را که مشخص شده در قالب کتب و جزواتی تألیف شود تا کمک کننده استادان و دانشجویان باشد.
طالب زاده در پایان سخنان خود گفت: حدود ۲۸۰ عنوان کتاب جدید در دست بررسی داریم که به تدریج باید منتشر شود و امروزه برای نخستین بار هر کتاب درسی یک کتاب مستند دارد در همین رابطه اگر این اسناد تصویب شود یک سند پربار در کشور موجود خواهد بود.