پخش زنده
امروز: -
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف گفت: همواره در کشور ایران نیروهای نخبه به عنوان نیروهای توسعه بخش مطرح بوده اند و میتوان این توسعه علمی را به دوران قبل از انقلاب و پس از انقلاب اسلامی تقسیم کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سعید سهراب پور در سی و پنجمین نشست شنبههای انقلاب اسلامی افزود: بر اساس آمار پس از انقلاب اسلامی، رشد علم با توسعه چشمگیری روبه رو شد و به لحاظ کمی و کیفی رشد بسیار بالایی داشت، امکان جذب دانشجو و پرورش استاد از جمله دستاوردهای کیفی انقلاب اسلامی ایران است.
مشاور عالی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: میزان تولید مقالات و ثبت اختراع پس از انقلاب اسلامی یک انفجار علمی را رقم زد به طوری که ۲۱ درصد از استنادات علمی جهان طی سال ۲۰۱۷ به مقالات علمی جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به رشد علمی موسسات آموزش عالی پس از انقلاب اسلامی افزود: تحولات علمی به گونه بوده است که ایران نسبت به کشورهای در حال توسعه و حتی توسعه یافته، نرخ پیشرفت علمی بالاتری داشته است.
سهراب پور با اشاره به هجمه استکبار علیه ایران پس از انقلاب اسلامی گفت: بلافاصله پس از انقلاب اسلامی، ایران مورد هجمه قرار گرفت و در سالهای ابتدایی انقلاب اسلامی، جنگ بر ما تحمیل شد، اما با ایستادگی و مقاومت، مردم ایران توانستند در این زمینه بر دشمن غلبه کنند به طوری که نخستین نوآوریها علمی در زمان جنگ تحمیلی حاصل شد و به رغم اینکه تمام غرب و شرق علیه ایران متحد شده بودند، شاهد نوآوری و پیشرفتهای علمی در کشور بودیم.
وی افزود: نهضت علمی پس از جنگ تحمیلی با پرچم داری مقام معظم رهبری آغاز شد، رهبر انقلاب همواره در جلسات با نخبگان و دانشمندان بر پیشرفت علمی تأکید میکردند به طوری که تأسیس بنیاد ملی نخبگان نیز از جمله دستورات مقام معظم رهبری است.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه کیفیت آموزشی گفت: با استناد به پایگاههای شانگهای، لایدن و تایمز در سالهای اخیر تعداد دانشگاههای برتر کشور در رتبه بندیهای بینالمللی افزایش یافته است که این موضوع نشان از کیفی سازی علم پس از انقلاب اسلامی است.
مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به افزایش نسبت دانشجو در هر هزار نفر جمعیت افزود: از حدود ۸ دانشجو در هر هزار نفر طی سال ۱۳۵۶ به ۵۴ نفر در سال ۱۳۹۴ رسیده ایم که این آمار از رشد بالای تعداد دانشجو در کشور خبر میدهد.
سهراب پور با بیان اینکه رشد و توسعه تعداد مقالات علمی ایران در پایگاههای استنادی بین المللی چشمگیر است، گفت: تعداد مقالات نمایه شده در پایگاه اسکوپوس در سال ۹۵ به ۵۰ هزار و ۹۶۰ مقاله رسیده است و براساس گزارش این پایگاه در سال ۲۰۱۶ میلادی کشور ایران در تعداد مقالات و تعداد استنادات صورت گرفته به مقاله، در منطقه اول است.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف گفت: ایران تنها یک درصد از جمعیت دنیا را داراست، اما میزان تولید علم در ایران نزدیک به ۲ درصد است و این از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی است.
وی با توجه به توسعه کیفی انتشارات علمی در کشور افزود: شاخص H index که یکی از نشانههای کیفیت علمی در کشورها محسوب میشود؛ نشان میدهد تعداد مقالات ایران در سال ۲۰۱۸ به ۲۵۰ رسیده است.
سهراب پور گفت: تعداد مقالات داغ ایران نیز از رژیم صهیونیستی و کشور ترکیه بیشتر است و ایران در این حوزه نیز پیشرفتهای بسیار بالایی داشته است.
مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به فهرست متقاضیان جذب به عنوان هیئت علمی، افزود: ۱۱۰ استاد که در دانشگاههای خارج از کشور تحصیل کرده اند در ایران به کارگیری شده اند که از دستاوردهای بنیاد ملی نخبگان محسوب میشود.
وی با اشاره به افتخارات دانشمندان ایرانی گفت: رهبر معظم انقلاب همواره بر این نکته تأکید داشته اند که دانشمندان ما کارهای بزرگ و مهمی انجام داده اند، اگر بخواهیم چند مورد از این کارهای مهم را نام ببریم میتوان به تونل کندوان اشاره کرد که قبل از انقلاب در مرحله توسعه ریزش کرد و کشورهای خارجی درخواست هزینه بسیاری برای توسعه این تونل کردند، اما پس از انقلاب اسلامی دانشمندان ایرانی این تونل را توسعه دادند و تا امروز در حال بهره وری است.
سهراب پور افزود: شهید شهریاری در صنعت هستهای کارهایی کرد که کشورهای خارجی باور نمیکردند، ساخت رادارهای مدرن و ناو جماران از بدنه تا قطعات نیز توسط دانشمندان ایرانی انجام شده است و لازم است تا کسانی که به دانشگاههای ما بدبین هستند این دستاوردهای دانشمندان و نخبگان ما را ببینند و بررسی کنند.