رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور از پذیرش بی رویه دانشجوی دکتری حرفهای دامپزشکی در دانشگاه آزاد انتقاد کرد و گفت: امسال با یک بحرانی در این موضوع مواجه شدیم.
وی گفت: پذیرش دانشجو در این دانشگاه ها در حال حاضر حدود 10 برابر ظرفیت اعلام شده است .
وی به پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد بافت کرمان اشاره کرد و افزود: با وجود اینکه این دانشگاه صلاحیت پذیرش دانشجو ندارد و ظرفیت آن در این مقطع تحصیلی صفر است اما براساس گزارش ها در حال حاضر 160 دانشجو پذیرش کرده است که این خلاف قانون است.
وی اضافه کرد: نداشتن صلاحیت این دانشگاه قبلا اطلاع رسانی شده و مدارکی که در آینده صادر خواهد کرد فاقد اعتبار است.
صفری جذب بیش از حد دانشجو در مقاطع مختلف رشته دامپزشکی در دانشگاه آزاد را معضلی برای سازمان نظام دامپزشکی دانست و گفت: موارد پذیرش دانشجو بیش از ظرفیت به وزارت علوم و آموزش عالی کشور اعلام شده و مدارک دانشجویانی که خارج از ظرفیت پذیرش شده اند اعتبارسنجی نخواهد شد.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور گفت: انتظاری که ما از وزارت علوم داریم برخورد قاطع با این موضوع است اما تاکنون این جدیت در وزارت علوم مشاهده نشده است.
وی با بیان اینکه آموزش مطلوب به دانشجویان دامپزشکی و وجود امکانات تحصیلی از جمله آزمایشگاه بسیار حائز اهمیت است افزود: دانشگاه هایی که خارج از ظرفیت خود پذیرش دانشجو می کنند آموزش لازم را به دانشجویان به علت امکانات محدود و بالابودن تعداد دانشجویان به آنان ارائه نمی دهند که این موضوع باعث افت آموزشی آنان خواهد شد.
دانشگاه آزاد به ظرفیتهای اعلامی در مقطع دکترای دامپزشکی توجه نمیکند
رئیس سازمان نظام دامپزشکی گفت: متاسفانه دانشگاه آزاد به ظرفیتهای اعلامی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص پذیرش دانشجو در مقطع دکترای دامپزشکی تمکین نمیکند.
محمد رضا صفری درادامه نشست خبری افزود: با وجود مکاتبات فراوان وزارت علوم با دانشگاه آزاد، مسئولان این دانشگاه توجه نکرده اند و دانشگاههایی که به هیچ وجه امکانات لازم را از نظر آزمایشگاه و حتی میز و صندلی ندارند، دانشجوی دکتری دامپزشکی جذب کرده اند.
وی اضافه کرد: وزارت علوم نیز رسما اعلام کرد که پذیرش دانشجوی دکترای دامپزشکی در دانشگاه آزاد غیر قانونی است.
صفری با بیان اینکه ۲۳ واحد دانشگاهی یا دانشکده دامپزشکی اعم از دولتی یا آزاد در سراسر کشور پذیرش دانشجو دارند گفت: ۱۲ دانشگاه دولتی و ۱۱ دانشگاه آزاد اقدام به جذب دانشجو میکنند که در این زمینه دانشگاههای دولتی با اختلاف چند درصد به ظرفیتهای پذیرش دانشجو تمکین میکنند.
وی گفت: بسیاری از واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد فاقد صلاحیتهای تعریف شده وزارت علوم هستند که ازجمله، اینکه ۳۷ عضو هیئت علمی، استادیاری و ثابت باید داشته باشند و در کنار آن امکانات آزمایشگاهی، مراکز درمانی وآموزشی لازم میبایست در واحدهای آموزشی باشد.
صفری با بیان اینکه بسیاری از واحدهای دانشگاه آزاد و یکی دو واحد دانشگاه دولتی چه بسا نتوانند رسالت آموزشی خود را در این زمینه انجام دهند گفت: به عنوان مثال وقتی دانشگاهی ۳۰۰ دانشجو در مقطع دکترای دامپزشکی پذیرش میکند معلوم است که هیچ استانداردی در آن رعایت نخواهد شد.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی اضافه کرد: با پیگیریهای فراوان، مجوز تاسیس ۵ واحد در سال ۹۴ -۹۵ برای مقطع دکترا، صادر نشد که این اقدام خوبی بود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آموختن حق دانشجویان است و نباید با این دلایل آنها را از تحصیل محروم کرد، گفت: گرچه آموختن حق دانشجویان و مردم است، اما کیفیت آموزش نیز حق آنهاست و دانشجو نباید در دانشگاهی که ظرفیت ۵۰ نفر هم ندارد، اما اقدام به جذب ۳۰۰ دانشجو کرده، تحصیل کند.
صفری درباره اعزام فارغ التحصیلان دکترای دامپزشکی به خارج از کشور برای جلوگیری از بی کار ماندن آنان افزود: برای دانشجویان و بورسیه آنها در خارج از کشور بر اساس ماده ۲ قانون ارزش بهره وری، شرکتهایی تاسیس شده تا زمینه تامین نیروهای کار داخلی و بین المللی را فراهم کند که البته تاکنون در سازمان نظام دامپزشکی در این زمینه چندان فعال نبودیم که باید این شرکتها فعالتر شوند.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی در بخش دیگری از این نشست خبری به برگزاری چهارمین دوره انتخابات شورای استانی سازمان نظام دامپزشکی اشاره کرد و گفت: این انتخابات جمعه ۲۳ آذر برگزار میشود که ۷۹۸ نفر در کل کشور نام نویسی کرده اند که در هر استان هشت نفر عضو و یک مدیر کل دامپزشکی استان انتخاب خواهند شد.
وی با بیان اینکه ۸۱ درصد یعنی ۵۶۴ نفر از داوطلبان در رده دکترا هستند بیان کرد: ۱۳۲ نفر نیز در سایر مقاطع هستند.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی اضافه کرد: ۹۲ درصد ثبت نام کنندگان آقایان هشت درصد خانم هستند.
صفری گفت: ۹۲ صندوق اخذ رای و ۶۶ دستگاه ثبت تشخیص هویت در ۳۱ استان مستقر خواهد شد و انتخابات به صورت تمام الکترونیک برگزار میشود.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی در بخش دیگری از نشست خبری به فعالیتهای این سازمان اشاره کرد و افزود: تعداد اعضای سازمان، ۳۷ هزار و ۹۹۱ نفر است.
وی استان تهران را با ۵ هزار و ۸۷۳ عضو و استان هرمزگان را با ۲۴۳ عضو نخستین استانها از نظر بیشترین و کمترین عضو بیان کرد.
صفری ۷۲ هزار و ۷۲۹ فقره صدور یا تمدید پروانه اعم از موافقت اصولی، تاسیس و بهره برداری بهداشتی را از جمله فعالیتهای این سازمان بیان کرد و گفت: در دو سال اخیر ۵۵۰۰ واحد خدمات درمانی دامپزشکی، ۲۰۰۰ داروخانه، ۳۰۰ واحد آزمایشگاهی دامپزشکی و حدود ۱۰۰۰ مرکز واکسیناسیون پروانه دریافت کرده اند.