پخش زنده
امروز: -
صفری گفت: متاسفانه نظام دامپزشکی کشور هیچ جایگاهی در نظام سلامت ندارد و منابع این نظام در جای دیگر هزینه می شود درحالیکه مسئولیت آن با ماست.
دکتر محمدرضا صفری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در حاشیه ششمین کنگره بین المللی دامپزشکی طیور که در مرکز همایش های رازی تهران برگزار شد افزود: نظام سلامت ما بسیار گسترده و در برگیرنده بخش مهمی از بودجه عمومی کشور است اما گویا نظام دامپزشکی ما که در موردی چون شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان 24 میلیون قطعه مرغ را برای حفظ سلامت جامعه معدوم کرد، در این میان با توجه به اینکه بخش مهمی از تامین سلامت جامعه و تضمین سلامت فراورده های پروتئینی و گوشتی را برعهده دارد محلی از اعراب در منابع این طرح مهم نداشته و ندارد.
وی همچنین در کنگره بین المللی دامپزشکی طیور گفت: صنعت طیور که بیش از شصت سال در این کشور قدمت دارد بعد از نفت و صنعت پولی و مالی، بزرگترین صنعت کشور بود و در این سالها، تولید گوشت مرغ 12 و تخم مرغ 7 برابر شده است و مصرف سرانه مرغ از 4.5 کیلوگرم به 15 و تخم مرغ از 3.5 به 7 کیلوگرم که بالاتر از استانداردهای جهانی است نشان می دهد این صنعت بسیار بزرگ و فراگیر است.
صفری افزود: بیش از 3 میلیون نفر بصورت مستقیم یا غیر مستقیم در این صنعت فعالیت می کنند و با توجه به اینکه کشور ما در نوار خشکی واقع شده ، صنعت طیور این امتیاز ویژه را دارد که آب مجازی وارد کشور می کند یعنی دانه و نهاده های غذایی این صنعت از خارج وارد می شود و به همین دلیل، مطمئن ترین و ارزانترین پروتئین را در کشور، صنعت طیور تولید و عرضه می کند اما با این وجود، در بهره وری غذا و بخش های دیگر صنعت طیور، با استانداردهای جهانی فاصله داریم.
وی فرسوده بودن ساختار صنعت طیور را یکی از مشکلات مهم کشور در این بخش دانست و گفت: بیش از 20 هزار واحد تولید مرغ گوشتی و 1600 واحد مرغ تخم گذار مجاز در کشور وجود دارد اما استقرار ظام خرده مالکی و نبود سامانه یکپارچه مدیریت در این بخش، موجب بی انضباطی شده و از همین رو اصلاح و ساماندهی ساختار صنعت طیور در کشور ما اهمیت جدی دارد چراکه در این صورت کشور ما می تواند در مقابل بیماری هایی چون آنفلوانزای مرغی قدرت مانور و مدیریت بیماری را داشته باشد.
وی افزود: ستاد ملی مقابله با بیماری هایی چون آنفلوانزا باید قبل از شیوع اپیدمی فعال شود تا بتواند با ابعاد مختلف شیوع بیماری مقابله کند چراکه فعال شدن آن بعد از گسترش بیماری فقط می تواند در مواردی چون پرداخت خسارت و ... مفید باشد و فایده ای برای نظام سلامت کشور ندارد.