در دومین کنفرانس بین المللی تغذیه، 2 (ICN (2014-1394 که با هدف متعهد کردن کشورها برای کاهش تا 50 درصد سوء تغذیه کودکان در رم برگزار شد؛ جمهوری اسلامی ایران بیشتر از هدف تعیین شده پیشرفت داشته است که رسما از ایران تقدیر شد.
چکیده نشست پژوهشی:
- در دومین کنفرانس بین المللی تغذیه، 2 (ICN (2014-1394 که با هدف متعهد کردن کشورها برای کاهش تا 50 درصد سوء تغذیه کودکان در رم برگزار شد؛ جمهوری اسلامی ایران بیشتر از هدف تعیین شده پیشرفت داشته است که رسما از ایران تقدیر شد.
- بیش از 50 درصد سوء تغذیه به شکل کم وزنی، کوتاه قدی و لاغری در کودکان زیر 5 سال کشور کاهش پیدا کرده است.
-با اجرای برنامه مکمل یاری هفتگی آهن: 25 تا 50 درصد کمبود آهن و کم خونی در دختران دبیرستانی کاهش پیدا کرده است.
- بیش از 50 درصد کاهش در کمبود آهن و کم خونی در گروه های سنی مختلف در کشور مشهود است.
- شیوع گواتر در کشور؛ از حدود هفتاد درصد به کمتر از 6 درصد کاهش پیدا کرده است.
- ایران توسط سازمان جهانی بهداشت به عنوان کشور عاری از کمبود ید در جهان و در بین کشورهای مدیترانه شرقی مورد تقدیر قرار گرفته است.
- برنامه های بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در قالب سند ملی تغذیه و امنیت غذایی و از مسیر شورای عالی سلامت و امنیت غذایی پیگیری، اجرا، پایش و نظارت می شود.
-تقدیر سازمان فائو و سازمان جهانی بهداشت به خاطر کاهش بیش از 50 درصدی سوء تغذیه در کودکان زیر 5 سال در کشور .
پژوهش خبری صدا وسیما:شورای غذا و تغذیه بعد از انقلاب، با ریاست وزیر بهداشت و عضویت پنج وزارتخانه در سال 1370 شکل گرفت؛ در سال 1382 شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به ریاست رئیس جمهور از ادغام دو شورای تغذیه و شورای سلامت شکل گرفت. دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت (طی سال های1370 تا 1397) برای گروه های سنی مختلف شامل کودکان زیر 5 سال، نوجوانان و دانش آموزان، گروه جوانان، سالمندان، میانسالان، مادران باردار و شیرده از طریق شبکه های بهداشت درمانی کشور خدمات و مراقبت های تغذیه ای ارائه می کند. از جمله دستاوردهای دفتر بهبود تغذیه جامعه؛ کاهش سوء تغذیه کودکان و پیشگیری و کنترل کمبود ریزمغذی ها ( کمبود آهن و کم خونی فقر آهن و کمبود روی) است.
در این چارچوب در مصاحبه پژوهشی با: دکتر زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت؛ موضوع «دستاوردهای وزارت بهداشت در بهبود وضعیت تغذیه جامعه» را با طرح سئوالات زیر مورد بررسی و واکاوی قرار دادیم:
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری // مهدی ناجی