پخش زنده
امروز: -
انقلاب اسلامی بسترهای لازم برای گسترش تحصیلات و دانش و بینش و کسب مهارتها را برای عموم زنان در کنار مردان فراهم کرد و با ارتقای تحصیلی و علمی، زنان بسیاری توانمندی حضور در عرصه های مدیریتی راکسب کردند.
چکیده مطلب:
-قبل از انقلاب به واسطه پایین بودن سطح سواد و تحصیلات و مهارتها، زنان کمتری توانمندی لازم را برای حضور در عرصه های مدیریتی داشتند.
- زنان صاحب منصب سیاسی قبل از انقلاب در دوره پهلوی ها انگشت شمار بودند و آنها که به مجلس شورا و یا سنا راه می یافتند نیز اغلب از همسران و بستگان رجال و متنفذین یا امرای ارتش بودند.
-انقلاب اسلامی بسترهای لازم برای گسترش تحصیلات و دانش و بینش و کسب مهارتها را برای عموم زنان در کنار مردان فراهم کرد و با ارتقای تحصیلی و علمی، زنان بسیاری توانمندی حضور در عرصه های مدیریتی راکسب کردند.
- در یکسال گذشته، در سطح کلان مدیریتی شاهد رشد 16.5 درصدی مدیریت زنان بودهایم که این آمار در استانداری ها با رشد ۶۰ درصدی مدیریت زنان همراه بوده است.
-نسبت نمایندگان زن مجلس شورای اسلامی از1.2% در دوره اول به 5.9% در دوره دهم افزایش یافته است.
- در حال حاضر سه فرماندار زن، ۲۰ بخشدار و ۹ معاون فرماندار زن در کشور فعالیت دارند.
- قبل از انقلاب خانمهای قاضی در کل ایران 33 نفر بودند، الان بیش از 1000 نفر قاضی زن داریم.
-طبق سرشماری سال 95، در مجموع تعداد زنان در میان قانونگذاران، مقامات عالیرتبه و مدیران و متخصصان به 2547142 نفر رسیده است.
پژوهش خبری صدا وسیما:تحولات فکری و روحی مهمی که در پرتو انقلاب اسلامی در آحاد مردم به ویژه زنان روی داد موجبات رشد و شکوفایی هرچه بیشتر آنها را فراهم آورد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی زنان با پیشرفت در عرصه تحصیل و کسب مدارج علمی و دانشگاهی، توانمندیهای خود را در حوزه های مختلف برای حضور در عرصه های مدیریتی ارتقا دادند و بسترهای اجتماعی فرهنگی و نوع نگرش رهبران نظام به حضور و نقش آفرینی زنان در جامعه نیز به این موضوع کمک کرد تا حضور خود را در عرصه های مدیریتی به تدریج افزایش دهند. این گزارش نگاهی دارد بر نقش زنان در عرصه های مدیریتی در سالهای پس از انقلاب اسلامی در مقایسه با قبل از آن.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری // فریفته هدایتی