نائب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت: از حدود ۲۰۰ نشان پوشاک که در ایران فعالیت میکند تنها ۴۰ نشان دارای مجوز است و بقیه بدون مجوزهای قانونی به فعالیت خود ادامه میدهد که دلیل آن هم متاسفانه دستهای پشت پرده و مالکیت این نشانهاست که به اشخاص خاصی بر میگردد.
وی گفت: با توجه به اینکه این قانون از دو سال پیش ابلاغ شده و اول مرداد 97 آخرین مهلت دریافت مجوز ادامه فعالیت برای نشانهای پوشاک خارجی بوده اما تاکنون از حدود 200 نشان فعال در ایران تنها 40 نشان برای دریافت مجوز مراجعه کرده اند در حالیکه در چند سال گذشته و به خصوص در چهار ماه اخیر که فعالیت، واردات و فروش پوشاک برای تمامی 160 نشان باقیمانده ممنوع بوده آنها همچنان بدون مشکل در حال ادامه کار خود هستند.
شهریاری افزود: بر اساس ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق کالا ؛ مقرر شده بود که بعد از اتمام مهلت اول مرداد با نشانهای بدون مجوز و متخلف برخورد جدی ای از طرف ستاد مبارزه با قاچاق کالا، ناجا و سازمان حمایت از مصرف کننده که بازوهای اجرایی این طرح هستند صورت می گیرد اما متاسفانه تاکنون که چهار ماه از آن تاریخ می گذرد هنوز هیچ برخوردی با این فروشگاهها نشده است.
نائب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران تاکید کرد: هم اکنون به ما اطلاعاتی رسیده است که دلیل برخورد نکردن با این نشانهای پوشاک خارجی وجود دستهای پشت پرده است. برای مثال سهام داری یکی از نهادهای قدرتمند در کشور در مجتمع های تجاری از یک سو، منسوب بودن مالکیت نشانها به چند شخص خاص از جمله دلایلی است که باعث شده تاکنون با این نشانهای متخلف برخورد نشود.
شهریاری گفت: البته بخش خصوصی قائل به این اخبار نیست و مطمئن است که ستاد مبارزه با قاچاق کالا، ناجا و سازمان حمایت از مصرف کننده هیچوقت تحت تاثیر اینگونه مسائل قرار نمی گیرد و ما امیدواریم که در ماههای آینده قبل از پایان سال این برخورد با نشانهای متخلف صورت بگیرد تا تولیدکنندگان داخلی بتوانند از بازار شب عید استفاده کنند.