پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: در بحث قاچاق کالا، همه نگاه ها به سمت مناطق آزاد است در حالیکه جای دیگر باید بدنبال علت قاچاق گشت.
حمیدرضا مومنی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما درباره قاچاق کالا از طریق منطقه آزاد قشم تصریح کرد: ما بر سر تعریف قاچاق، خیلی اختلاف داریم و هنوز نتوانستیم به یک فهم مشترک در این زمینه برسیم.
وی افزود: قانون درباره تعریف قاچاق می گوید: ورود هرگونه کالا به مناطق آزاد به جز کالاهای ممنوعه آزاد است پس اینجا قاچاق معنی پیدا نمی کند و مسئول قاچاق ما نیستیم و این مقوله، متولی دارد که باید با آن برخورد کنند.
مومنی اضافه کرد: در بحث خروج کالا دو مقوله وجود دارد یا کالا به سرزمین اصلی می رود و یا از سرزمین اصلی خارج می شود.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: ما مسئول کالایی که به سرزمین اصلی می آید نیستیم بلکه گمرک و نیروی انتظامی مسئولیت دارند چون ما ابزاری برای برخورد با قاچاق نداریم گرچه تعامل خوبی با اعضا داریم.
وی درباره رقم قاچاق کشف شده پارسال در قشم گفت: نیروی انتظامی و گمرک پارسال حدود 2 میلیون دلار کالای قاچاق کشف کردند که ارزش آن معادل 20 میلیارد تومان است.
مومنی تاکید کرد: ارزش کلی قاچاق به کشور 13 میلیارد دلار است.
وی گفت: قاچاق کالا دوطرفه است از قشم بز قشمی به امارات و پارچه، پوشاک، لاستیک و لوازم خانگی نیز به کشور قاچاق می شود.
مومنی افزود: نیروی انتظامی و گمرک برخوردهای خوبی با قاچاق انجام دادند و آن را مدیریت کردند و خیلی شرایط نگران کننده نیست.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد قشم در پاسخ به این سوال که چرا کیفیت کالاهای وارداتی در قشم نامناسب و پایین است، گفت: این طور نیست بافت قشم در حوزه پوشاک متفاوت با جاهای دیگر است، در قشم برندسازی نکردیم و برندهای محدودی آنجا وجود دارد.
مومنی با اشاره به اینکه تجارت در قشم از 500 سال پیش وجود داشته و با ورود منطقه آزاد تجاری، تجارت در منطقه به معنای کیفیت، استاندارد، بسته بندی و خدمات پس از فروش بالغ نشده است، افزود: شکل تجارت در قشم اینگونه است، نوع کالایی که در قشم عرضه می شود برای اقشار متوسط به پایین جامعه است مثلا این اجناس در خیابان جردن و تجریش نمی بینید.
شاخص بهداشت جزیره قشم مانند تهران نیست
مومنی درباره بهداشت در قشم نیز گفت: اگر بخواهیم با تهران مقایسه کنیم شاخص بهداشت مثل تهران نیست اما 4 سال پیش بیمارستان پیامبر اعظم(ص) در قشم افتتاح شد که جزء بهترین بیمارستانها از نظر کیفیت خدمات و تجهیزات است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در پاسخ به این سوال که چرا جزایر قشم مانند هنگام برای دریافت خدمات پزشکی مشکل دارند؟ افزود: باید الزامات وزارت بهداشت و مشکلات را هم ببینیم ولی شاخص های بهداشت در قشم پایین نیست چون 2 بیمارستان فعال در قشم داریم شاید نسبت به ایده آل فاصله داشته باشند ولی خیلی کمبود نداریم.
مومنی البته اذعان کرد که مردم از خدمات درمانی و بهداشتی صد درصد رضایتمندی ندارند.
میادین هیدروکربنی مزیت منطقه است
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم همچنین گفت: 17 میدان هیدورکربنی در اطراف و داخل قشم وجود دارد که دو میدان آن در منطقه گورزین است همچنین میدان گازی هنگام با کشور امارات مشترک است که همه آنها یک فرصت استثنایی برای استفاده از این مزیت است.
وی افزود: براساس مطالعات انجام شده مشاوران داخلی و خارجی ،تاکید و توصیه شده که در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی سرمایه گذاری کنید که از سه سال پیش نیز سرمایه گذاری در این حوزه ها شروع شده و توفیقات خوبی را کسب کرده ایم.
مومنی گفت: تا الان 50 میلیون متر مکعب خوراک از وزارت نفت برای فعال شدن طرح های پتروشیمی دریافت کردیم و سرمایه گذار خارجی نیز داریم که 26 میلیون متر مکعب به آن تخصیص داده شده که حدود 6 میلیون تن محصولات پتروشیمی تولید میکند.
وی گفت: از سرمایه گذاری خارجی در حوزه نفت و پتروشیمی، به بالادستی ها می توانیم نیم نگاهی هم در اکتشاف و استخراج در قشم داشته باشیم و از وجود سرمایه گذار خارجی استفاده کنیم که پیگیر مذاکرات آن هستیم.
مومنی افزود: در صنایع پایین دستی برای سازندگان قطعات نیز می تواند این موضوع موثر باشد به همین دلیل سمیناری در این حوزه برگزار شد که از بین 38 میهمان خارجی 37 میهمان حضور یافتند.
وی گفت: یک واحد دیگر در حوزه پتروشیمی به ظرفیت یک و نیم میلیون تن کلنگ زنی شده که حداکثر تا یک ماه دیگر عملیات اجرایی آن شروع می شود.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: در حوزه بانک رینگ ( سوخت رسانی با کشتی یا شناورهای کوچک و بزرگ) 52 هزار تن ظرفیت نصب شده و کار می کنند گرچه مشکلاتی در زمینه دریا داریم که با نصب اسکله آن را برطرف می کنیم.
وی افزود: با توجه به ظرفیت خوبی که در حوزه بانک رینگ در خلیج فارس داریم تلاش می کنیم آن را توسعه دهیم و سرمایه گذاران مختلفی برای سرمایه گذاری مراجعه کردند.
مومنی در حوزه ذخیره سازی نیز گفت: الان 6 میلیون بشکه داریم که سرمایه گذار بخش خصوصی مشغول کار است و در مرحله بعد به 12 میلیون بشکه و در مرحله بعدتر از آن به 20 میلیون بشکه خواهد رسید.
وی گفت: ماشین سازی اراک به 10 میلیون بشکه برای سرمایه گذاری در دستور کار دارد.
مومنی افزود: پالایشگاه نفت سنگین با 70 هزار بشکه ظرفیت پیشرفت فیزیکی قابل توجهی دارد که اوایل سال 99 به بهره برداری خواهد رسید.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: نیروگاه 500 مگاواتی بخش خصوصی در حال ساخت است که 200 هزار متر مکعب آب تولید خواهد کرد که به این ترتیب آب شرب مردم منطقه و صنعت تامین خواهد شد که قرار است بخشی از آن تا خرداد سال آینده به مدار بیاید.
وی با اشاره به اینکه سه شرکت مپنا، غدیر و پاسارگاد سازندگان این نیروگاه هستند افزود: امیدواریم با به مدار آمدن این نیروگاه مشکلات جدی برق در قشم برطرف شود.
مومنی گفت: ایتالیا آخرین سرمایه گذاری خارجی برای ساخت نیروگاه 10 مگاواتی خورشیدی را در قشم انجام داد.
وی افزود: تقاضای ساخت 80 مگاوات نیروگاه خورشیدی دیگر را نیز انگلیس، ایتالیا و کره مطرح کردند که به نظر می رسد هرچه قدر جلوتر برویم وضعیت ما بهتر شود و می توانیم از سرمایه گذاری خارجی استفاده کنیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: یکی از مزیت های ویژه منطقه آزاد، سرمایه گذاری خارجی است که باتوجه به مشکلات تحریم، تقاضا برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف پتروشیمی، تولید انرژی پاک، پالایشگاه و فولاد و سرمایه گذاری در ساخت پل خلیج فارس وجود دارد.