معاون وزیر راه و شهرسازی در اصفهان: در چهار سال آینده برای توسعه زیرساختهای حمل و نقل ریلی کشور پنج میلیارد دلار سرمایه گذاری میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران امروز در آیین آغاز به کار بیست دومین اجلاس روسای مجمع منطقه ای راه آهن های خاورمیانه در اصفهان با اشاره به برنامه ریزی ها و سرمایه گذاری های زیادی کشور در این زمینه گفت: در چهار سال گذشته بیش از 2/1میلیارد دلار در حوزه زیرساخت های حمل و نقل کشور سرمایه گذاری شده و در چهار سال آینده برای توسعه زیرساخت های حمل ونقل ریلی کشور پنج میلیارد دلار سرمایه گذاری می شود.
سعید محمدزاده از آمادگی ایران برای سرمایه گذاری 17میلیارد دلار در زمینه توسعه حمل و نقل راه آهن خبر داد و اضافه کرد: پارسال در بخش حمل و نقل ریلی کشور معادل 250میلیون دلار در مصرف سوخت صرفه جویی شد.
مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران به تجارت موفق کشور در سال 2017هم اشاره کرد و افزود: اتحادیه اروپا 11میلیارد یورو به ایران کالا و در مقابل ایران نیز 10میلیارد یورو به اروپا صادر کرد.
محمدزاده با اشاره به موقعیت خاص جغرافیایی کشور گفت: ايران به دليل واقع شدن در مسير كريدورهاي اصلي ترانزيت از موقعيت ممتازي برخوردار است.
وی در ادامه به فعالیت های علمی در حوزه حمل و نقل ریلی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر دانشکده مهندسی راه آهن برای تربیت هیئت علمی خود و توسعه همکاری های بینالمللی آموزشی و پژوهشی با دانشگاههای معتبر کشورهای مختلف از جمله انگلستان، آلمان، چین، استرالیا، روسیه، اوکراین و هلند تفاهنامه و تبادل علمی دارد و از کشورهای هم جوار دانشجوی بینالمللی میپذیرد.
معاون وزیر راه افزود: ایران با داشتن ساحل آبي و مرز خشكي گسترده و بنادر متعدد، وجود ارتباط كالايي زياد بين كشورهاي اطراف، داشتن چندين منطقه آزاد تجاري؛ وجود شبكه گسترده جادهاي، قيمت پايين سوخت و حاملهاي انرژي و شبكه مناسب حملونقل ريلي کشوری تجاری - لجستیکی بالقوه در دنیا و منطقه است.
معاون سیاسی استاندار اصفهان هم در این اجلاس با اشاره به مراودات ایران با کشورهایی مانند ترکیه، عراق، سوریه، افغانستان و فرانسه بر گسترش این همکاری ها تاکید کرد.
قاسمی با اشاره به طرح های توسعه شبکه حمل و نقلی گفت: راه آهن سريع السير تهران - قم - اصفهان یکی از این طرح هاست که با راهاندازی آن با سرعت 300کیلومتر بر ساعت، زمان سفر بین تهران تا اصفهان به دو ساعت کاهش می یابد.
وی اصفهان را قطب گردشگری کشور دانست که بیش از 22هزار بنای تاریخی دارد و صنایع بزرگی چون ذوب آهن، مجتمع فولاد مبارکه، پالایشگاه، و همچنین کارخانه های متعدد سرامیک و کاشیسازی در این استان واقع شده است.
ژان پییر لوبینو با تاکید بر حمایت از راه آهن ترکیه و مرکز آموزش ریلی راه آهن های خاورمیانه در آنکارا افزود: برگزاری موفقیت آمیز اجلاس در آنکارا همکاری بیشتر اعضا را بدنبال داشته است.
وی از برگزاری نودودومین مجمع عمومی UIC همراه با اجلاس های جانبی پنجم تا هفتم دسامبر در پاریس خبر داد.
حضور منظم در اجلاس ها ، ارایه نیازها برای طرح های منطقه ای و کارگاه های خاص و مشارکت در مجموعه های فنی uic از دیگر اهداف برگزاری این اجلاس است.
عباس نظری مدیر دفتر منطقه ای خاورمیانه UIC هم در این اجلاس به فعالیتهای مهم دفتر منطقه ای تهران اشاره کرد و گفت: تدوین سند شیوه های عبور مرزی در حمل و نقل ریلی در کشورهای خاورمیانه ، نهایی کردن کریدورهای ریلی مهم بین المللی عبوری از منطقه خاورمیانه به اروپا ، بروز آوری سند استراتژیک ۲۰۱۸ مجمع ، انجام هماهنگی های لازم برای برگزاری دوره های آموزشی توسط مرکز آموزش راه آهن های خاورمیانه از مهمترین برنامه های دفتر است.