گردشگري مذهبی همواره در سير تحولات اجتماعي نقش برجسته اي داشته و اکنون با افزايش گستره کارکرد به صنعت و هنر اقتصادي و فرهنگي تبديل شده است.
چکیده نشست پژوهشی:
ـ گردشگري مذهبی ریشه در اعتقادات و تقدیس اماکن مختلف از سوي بشر دارد.
ـ زیارت و گردشگري مذهبی، به مفهوم تخصصی خود فراتر از وابستگی به زمان و اوقات فراغت است.
ـ شناخته ترين گردشگري مذهبی براي ما گردشگري زيارتي است.
ـ تحولات گردشگری در ایران بعد از انقلاب اسلامی با فعال شدن 125 تشکل حرفهای گردشگری استانی رخ داد.
ـ جهانگردي ديني مي تواند فرصتي باشد براي تبيين حقايق، انتقال ارزش ها و مفاهيم و رويکردي پيش برنده در مقابله با جنگ نرم.
ـ گردشگري و جهانگردي از نظر تاريخي با دين، معرفت و جهان بيني درآميخته است و امروزه نيز بيشترين شمار گردشگران و متفکران را در اماکن تاريخي مذهبي مي توان ديد.
ـ بسياري از کارشناسان و اساتيد بر اين نکته اتفاق نظر دارند که گردشگري ديني در گستره جهان اسلام از زوايا و ابعاد مختلف نقشي راهبردي، وحدت آفرين و پيش برنده دارد.
ـ گردشگري مذهبی همواره در سير تحولات اجتماعي نقش برجسته اي داشته و اکنون با افزايش گستره کارکرد به صنعت و هنر اقتصادي و فرهنگي تبديل شده است.
ـ در گزارش سی ان ان با اشاره به ۱۹ اثر تاریخی و باستانی ثبت جهانی یونسکو، مانند تخت جمشید یادآور شده که تعداد توریست های ایران روبه افزایش است و مسئولان این کشور پیش بینی می کنند تا سال ۲۰۲۵ تعداد توریست ها به ۲۰ میلیون نفر برسد.
پژوهش خبری صدا وسیما: گردشگري مذهبی ریشه در اعتقادات و تقدیس اماکن مختلف از سوي بشر دارد که از ابتداي شکل گیري تاکنون مسیر طولانی را پیمود تا اینکه امروزه این گونه از گردشگري، با همه ي اجزا و گونه هاي مختلف خود، به سبب ویژگیهاي ساختاري وکارکردي خاصی که دارد، توانسته خود را در متن گردشگري جهانی جاي دهد و حوزه ي نفوذ خود را در سراسر جهان بگستراند.
گردشگري مذهبي به عنوان يكي از اشكال گردشگري، از جمله پررونق ترين گردشگري ها در زمان حاضر است. در این بررسي با دعوت از جناب آقای دکتر رضایی؛ مديرگروه ميراث طبيعي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري؛ سازمان میراث فرهنگی؛ دستاوردهای حوزه گردشگری مذهبی را طی چند دهه اخیر و در نشست پژوهشی که در ادراره پژوهش خبری برگزار شد؛ دستاوردهای این حوزه پس از انقلاب را مورد واکاوی قرار دادیم.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری // مریم عابدی