رئیس اتحادیه کفاشان دست دوز گفت: صادرات بی رویه و بدون نظارت چرم، سبب ایجاد چالشی جدی برای تولید کنندکان کیف و کفش شده است.
وی با بیان اینکه تعرفه سنگین به واردات چرم و ارزش افزوده تعلق گرفته است گفت: با توجه به قیمت گذاری چرم داخلی از سوی تولیدکنندگان این بخش، چرم سنگین به هر شکلی که وارد شود باز هم قیمتش نسبت به چرم داخل مناسب تر است.
شجری با اشاره به اینکه واحدهای تولید کننده قدرت رقابت خود در مقابل تولید ترکیه از دست داده اند ادامه داد: کیفیت پائین چرم داخلی علت این اتفاق است.
در این گردهمایی یکی از تولید کنندگان کیف چرم با بیان اینکه همیشه در کشور تامین چرم برای صادرات با محدودیت مواجه بوده است گفت: با کاهش تعرفه صادرات این کالا و حذف ارزش افزوده آن، چرم به مقدار خیلی بالایی در حال صادرات است و این باعث ایجاد مشکل برای تولید کنندگان شده است.
وی افزود: گمرک باید تعرفه صادرات و واردات را به نحوی تنظیم کند که تولید کننده کیف و کفش با مشکل کمبود مواد اولیه مواجه نشود.
یک تولید کننده کیف اداری نیز با بیان اینکه قیمت گذاری بر روی چرم داخلی به صورت سلیقه ای در حال انجام است گفت: باید قیمت تمام شده تولید کنندگان داخل مشخص و شفاف سازی شود تا با در نظر گرفتن سودی منصفانه، چرم در اختیار تولید کنندگان قرار گیرد.
محسن خردمند رئیس اتحادیه سراجان در این گردهمایی با بیان اینکه ما مسئله چرم را بسیار پیگیری کرده ایم و این موضوع در حال حاضر بسیار حاد شده است افزود: به نظر می رسد باید برای رفع این مشکل همه اتحادیه های همگن در تولید کیف و کفش چرم در جلسه ای با حضور نمایندگان تولید کننده چرم و کارشناسی جلسه ای برگزار کنند تا در آن قسمت چرم با توجه به نوع ارز دریافت شده، قیمت گذاری شود سازمان صنعت و معدن نیز بر روی فعالیت و قیمت آن ها با توجه به نرخ ارز دریافتی نظارت جدی داشته باشد.
وی شفاف سازی در این زمینه را بسیار ضروری دانست و ادامه داد: در حال حاضر، قیمت چرم و مواد اولیه سه برابر شده اما قیمت کیف و کفش رشد چندانی ندارد و قدرت خرید مردم نیز کاهش یافته، بنابراین قیمت ها باید آنالیز مناسب داشته باشد.
خردمند افزود: اگر به نتیجه ای نرسیم باید از قانون کمک بگیریم و به طور مثال از تعزیرات بخواهیم که در خصوص رفع این مشکل کمک کند البته که ما می خواهیم با تعامل این مشکل حل شود.
در بخش دیگری از این جلسه، یک تولید کننده زیره کفش با ابراز نگرانی از وارد نشدن مواد اولیه برای تولید زیره کفش گفت: کارخانه ای که در سال گذشته 20 هزار جفت زیره کفش تولید کرده توانسته امسال 2 هزار جفت تولید کند در حالی که باید همان هزینه ها و دستمزد کارگران را پرداخت کند.
وی فعالیت دلالان در این بازار را نیز از دیگر دلایل افزایش قیمت مواد زیره کفش دانست و گفت: هر زمان که کمبود در بازار ایجاد می شود یا نرخ ارز تغییر می کند دلالان وارد عرصه شده و با عرضه کالای گران قیمت، سبب افزایش نرخ این کالا می شوند.
در پایان رسول شجری با بیان اینکه باید در نظارت بر فعالیت تولید کنندگان چرم دقت بیشتری شود افزود: ما در نامه ای به سازمان صنعت، معدن و تجارت درخواست خواهیم کرد که واردات مواد اولیه نیز تسهیل شود.