دیپلماسی عمومی؛ به برنامههای تحت حمایت دولت اشاره دارد که هدف از آنها اطلاعرسانی یا تحت تأثیر قرار دادن افکار عمومی دیگر کشورها است. ابزار اصلی آن نیز انتشار متن، تصاویر، دادوستد فرهنگی، رسانههای همگانی و اینترنت است .
چکیده نشست پژوهشی:
ـ هدف از دیپلماسی عمومی اطلاعرسانی یا تحت تأثیر قرار دادن افکار عمومی دیگر کشورها است.
ـ انواع قدرت به سه قسم تقسیم میشود: قدرت سخت ، قدرت نرم ، قدرت هوشمند که از ترکیب این دو نوع قدرت است.
ـ دیپلماسی عمومی یکی از ابزار قدرت نرم است.
- دیپلماسی عمومی در دو سطح دیده می شود ؛ سنتی و مدرن
- فرهنگ و تمدن باسابقه و مردمسالاری دینی منابع اصلی قدرت نرم جمهوری اسلامی هستند.
-نامه حضرت امام و رهبر معظم انقلاب به جوانان نمونه ارزشمند از دیپلماسی عمومی در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران است .
پژوهش خبری صدا وسیما: دیپلماسی عمومی در چهار دهه انقلاب اسلامی، به عنوان یک ابزار مهم قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. معرفی انقلاب اسلامی ایران با ارزش ها، ایدئولوژی و اهداف اسلامی و ایرانیاش و نیز مقابله و مقاومت در برابر سلطه جویی قدرت های استکباری با بهره گیری مناسب از دیپلماسی عمومی، به مردم منطقه و جهان شکل می گیرد که نقاط عطف آن را در نامه حضرت امام خمینی (ره) به گورباچف و دو نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپایی، می توان مشاهده کرد. براین اساس با نگاه مختصری به تعاریف دیپلماسی عمومی، به پژوهش در این زمینه می پردازیم.
دیپلماسی عمومی (Public diplomacy) ؛ به برنامههای تحت حمایت دولت اشاره دارد که هدف از آنها اطلاعرسانی یا تحت تأثیر قرار دادن افکار عمومی دیگر کشورها است. ابزار اصلی آن نیز انتشار متن، تصاویر، دادوستد فرهنگی، رسانههای همگانی و اینترنت است .
از مباحث مهمی که به دیپلماسی مرتبط است قدرت است. قدرت خود به سه قسم تقسیم می شود: قدرت سخت ، قدرت نرم ، ترکیب این دو نوع قدرت .
دیپلماسی عمومی که خود یکی از ابزار قدرت نرم است شامل برنامههای فرهنگی و آموزشی و تبادل شهروندان سایر کشورها و در چارچوب حمایتهای دولتی میباشد. دیپلماسی عمومی میتواند از طریق کانالهای رسمی یا خصوصی و نیز توسط مؤسسات یا افراد صورت بگیرد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری //پژوهشگر: مرتضی هوشیار