سخنگوی وزارت بهداشت گفت: احترام و حفظ سلامت کادر درمانی، اولویت اصلی ماست.
وی گفت: در ادارات، تصادفات یا معاملات از این قبیل خشونتها و پیرو آن شکایات بیشتر از محیطهای درمانی وجود دارد، اما در محیطهای درمانی حتی یک مورد هم محکوم است.
حریرچی افزود: متاسفانه در برخی مناطق کشور دعواها و درگیریهای قبیله ای، قومیتی و خانوادگی رخ میدهد یا اینکه مشاجرات و کشمکشهای کاری بین افراد اتفاق میافتد که منجر به انتقال افراد مجروح به بیمارستانها و تسری یافتن دعواها به محیط درمان میشود.
وی گفت: گاهی نیز بیمار را با مصدومیت شدید یا فوت شده به بیمارستان انتقال میدهند و همراهان بیمار با وجود ارائه خدمات درمانی مناسب از سوی کادر درمان، با آنها درگیر میشوند. اگرچه گاهی ممکن است در خدمات رسانی خلل وجود داشته باشد، اما نباید درگیری ایجاد شود.
حریرچی افزود: اعلام میکنم که ما توان مراقبت فیزیکی و تامین نیروی انسانی و همچنین ابزارآلات برای جلوگیری لحظهای از خشونتها را در مراکز درمانی نداریم، چراکه توان مالی و اجازه قانونی نیز برای این موضوع در دست ما نیست.
وی گفت: از نیروی انتظامی که تاکنون همکاری خوبی داشته است درخواست میکنیم که در این زمینه همکاری بیشتری داشته باشند.
حریرچی افزود: در یکی از شهرستانها که یک درگیری لفظی و فیزیکی رخ داده بود، کادر درمان تا چند ساعت قادر به ادامه ارائه خدمت نبودند و در این میان قطعا مردم متضرر میشوند.
وی گفت: برخی افراد مجرم را که دارای جرائم سنگین هستند به بیمارستانهای عمومی منتقل میکنند و این روند از سالها قبل وجود داشته است.
حریرچی افزود: اخیرا دو مورد از این مسائل در مراکز درمانی کشور رخ داده و افراد مجرم با هماهنگی قبلی و کمک افراد مسلح دیگر، قصد فرار از بیمارستان را داشتند؛ یکی از این موارد در یک بیمارستان شلوغ که روزانه ۳۰ هزار مراجعه کننده داشته رخ داده و مورد دیگر در یکی از شهرستانها روی داده که منجر به مصدومیت دو نفر از جمله یک نیروی خدماتی بیمارستان و یک فرد ملاقات کننده شده است.
وی گفت: باید تاکید کنم افرادی که جرایم سنگین دارند فقط در بیمارستانهای مربوط به زندانها و بیمارستانهای نظامی که آمادگی لازم برای هرگونه درگیری را دارند، بستری شوند.