پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: امروزه میزان مصرف سرانه شیر و فرآوردههای لبنی یکی از شاخصهای مهم توسعه اقتصادی - اجتماعی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ ایرج حریرچی در نشست خبری درخصوص مصرف شیر و لبنیات افزود: گرانی شیر و لبنیات از موضوعات مهم در چند ماهه اخیر است.
وی گفت: افزایش رشد، ارتقای هوش و قدرت فراگیری، افزایش توان کاری، افزایش طول عمر و پیشگیری از کارافتادگی زودهنگام از مزایای مصرف روزانه شیر و لبنیات است؛ شیر به دلیل دارا بودن ترکیبات خاص تنها ماده شناخته شده در طبیعت است که میتواند به طور متعادل تمام نیازهای بدن شامل رشد، تامین انرژی، ساخت و ترمیم بافتها را تامین کند.
حریرچی افزود: برغم اینکه حدود ۶۰ درصد مردم کشور ما چاق یا دارای اضافه وزن هستند و مصرف غذاهای چرب و شور نظیر فست فودها و نیز مواد مضر شیرین نظیر نوشابهها در کشور شایع است، مصرف سرانه شیر و فرآوردههای آن در کشور ما ۱۹۰ گرم در روز است که از مقدار توصیه شده (۲۵۰ گرم) کمتر است.
وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد مردم کشور ما کمتر از حد نیاز، کلسیم دریافت میکنند، گفت: شیر و فرآوردههای آن، بهترین منبع تامین کلسیم هستند. کلسیم در رشد و استحکام دندانها و استخوانها نقش اساسی دارد.
حریرچی افزود: بررسیهای علمی حاکی از آن است که ۴۰ درصد زنان بالغ و ۳۵ درصد مردان بالغ کاهش تراکم استخوان دارند و حداقل ۲.۲ میلیون نفر از مردم کشور دچار پوکی استخوان هستند.
وی گفت: افزایش قیمت شیر و لبنیات و کاهش قدرت خرید مردم باعث افزایش پوکی استخوان، کاهش سن بروز پوکی استخوان و کاهش سرعت رشد استخوانی دانش آموزان میشود.
حریرچی افزود: شکستگی خودبخودی و بدون ضربه و آسیب قابل توجه از عوارض مهم پوکی استخوان است. حدود ۵۰ هزار مورد شکستگی لگن مربوط به پوکی استخوان در کشور در افراد مسن به وجود میآید که عوارض و هزینههای قابل توجه به خانوادهها و کشور وارد میکند.
وی گفت: با توجه به افزایش زیاد قیمت شیر و لبنیات در مدت اخیر، ما از همه کسانی که در زنجیره تولید و عرضه شیر و لبنیات نقش دارند، درخواست میکنیم که علاوه بر نقش اقتصادی به مسئولیتهای اجتماعی خود هم در تامین شیر و لبنیات برای مردم کشورمان و تعیین قیمت این فرآوردهها توجه جدی کنند.
حریرچی افزود: از دستگاههای نظارتی درخواست داریم که با متخلفان افزایش قیمت شیر و لبنیات برخورد بسیار جدی داشته باشند.
وی گفت: از خانوادهها درخواست داریم شیر و لبنیات را در اولویت انتخاب مواد غذایی خود قرار دهند. خانوادههای با درآمد متوسط و بالاتر حتما با کاهش مصرف مواد غذایی چرب و پرکالری و شیرین، مصرف شیر و لبنیات را افزایش دهند.
حریرچی افزود: از مسئولین ذی ربط درخواست داریم که با افزایش قدرت خرید خانوارهای فقیر و آسیب پذیر و همچنین عرضه مستقیم و رایگان یا بسیار ارزان شیر و لبنیات برای این عزیزان، نظیر بستههای حمایت کالایی و توزیع شیر مدارس در این زمینه بیش از پیش، فعال باشند.