امکانات مقابله با حوادث غیرمترقبه و بارش های پاییزه به صورت اثربخش و مطلوب در استان پیش بینی شود.
زندیه وکیلی اظهار داشت: فرمانداران و شهرداران باید راهبردهای موثر و برنامه هدفمندی در این راستا داشته باشند و به صورت ویژه برای بازگشایی مسیل ها و پاکسازی رودخانه های خشک و فصلی به منظور هدایت باران اهتمام جدی داشته باشند.
وی در ادامه گفت: با سرد شدن هوا برای آلودگی هوا و کمبود احتمالی سوخت به دلیل بالا رفتن مصرف باید برنامه داشت و تامین سوخت نیروگاه شازند در اولویت است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی افزود: نظارت بر مصرف گاز در کوره های آجرپزی مرزیجران توسط بازرسان نیز باید مورد توجه قرار گیرد تا کمبود سوخت موجب مصرف سوخت های غیراستاندارد نشود.
زندیه وکیلی افزود: استانداری مرکزی با هدف پیش آمادگی حوادث فصل سرما رزمایش ساعت صفر را پیش بینی کرده که باید دستگاه های متولی در این راستا آمادگی خود را به نمایش بگذارند.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی نیز گفت: روند ساخت و سازها دربرخی مناطق استان موجب شده است تا مسیر حرکت مسیل و رودخانه ها تغییر کند و با بارش های پیش بینی شده، احتمال گرفتگی مسیل ها دور از انتظار نیست.
عبدالهی افزود: شهرداری ها نسبت به بازنگری مسیر حرکت رودخانه ها، بازگشایی ورودی شهرها، لایروبی و کنترل نهرها اقدامات جدی را در دستورکار قرار دهند.
وی اظهار داشت: مسئولان ذیربط علاوه بر برنامه ریزی برای جلوگیری از حوادث احتمالی به صورت کارشناسی ضعف ها و ظرفیت های استان را ارزیابی و نقاط ضعف را تقویت کنند.
مدیرکل هواشناسی استان مرکزی نیز گفت: در سال زراعی جاری 9 و 9 دهم میلی متر باران در استان باریده است و در سال زراعی گذشته 18 و پنج دهم میلی متر میزان بارش استان بوده است.
بهاروند احمدی افزود: 44 درصد مساحت کشور با پدیده خشکسالی شدید مواجه است و در استان مرکزی 51 و 9 دهم درصد وسعت استان با پدیده خشکسالی شدید را تجربه می کند.
وی اظهار داشت: پیش بینی می شود بارش در استان در پاییز امسال بیشتر از حد نرمال باشد و تا بهمن ماه ادامه یابد بنابراین تدابیر لازم برای رفع سیلابی شدن مسیرها باید اندیشیده شود.
مدیرکل هواشناسی استان مرکزی گفت: دمای هوای استان نیم تا یک درجه در طول سه ماه آینده نسبت به میانگین کشور افزایش می یابد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مرکزی نیز گفت: استان مرکزی در امداد رسانی بحران به عنوان معین مناطق 9، 10، 11، 17 و 18 تهران است و در صورت نیاز باید با آمادگی کامل امدادرسانی کند.
غیاثی افزود: استان های قم، تهران، قم، البرز، لرستان، همدان و قزوین نیز معین استان مرکزی هستند که به هنگام نیاز از امکانات این استان ها استفاده خواهد شد.
وی اظهار داشت: سمینار کارگاهی مدیریت بحران به زودی در استان تهران برگزار می شود تا مشارکت و هم افزایی استان ها برای حوادث احتمالی مورد بررسی قرار گیرد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی هم گفت: با توجه به احتمال بارش ها تیم های راهداری در راهدارخانه های استان برای حوادث احتمالی مستقر شده اند.
زندی فر افزود: 322 دستگاه ماشین سبک و سنگین در قالب 40 گروه امداد برای بازگشایی محورهای استان اندیشیده شده است.
وی اظهار داشت: 350 نیرو برای عملیات برفروبی زمستانه استان مرکزی و پاکسازی جاده ها پیش بینی شده و امکان افزایش گروه های برفروب در شرایط خاص با 500 نیرو انسانی نیز وجود دارد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی گفت: 2 میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار برای نگهداری جاده های استان در نظر گرفته شده که برای تامین شن، ماسه و نمک پاشی هزینه می شود و سایر اقدامات نیازمند تخصیص بودجه بیشتر است.
زندی فر افزود: سن ناوگان راهداری استان بیش از 25 سال است که نیازمند اصلاح و جوان سازی است و در صورت کم توجهی به این مهم امکان نقص فنی در هنگام عملیات راهداری وجود دارد.
استان مرکزی واقع در قلب ایران با یک میلیون و 414 هزار نفر جمعیت به عنوان یکی از قطب های مهم صنعتی و کشاورزی کشور شهرت دارد.