رأی الیوم: نویسنده سناریوی روایت ریاض از خاشقجی آمریکایی ها هستند
رأی الیوم: سناریوی روایت ریاض از قتل خاشقجی را آمریکایی ها نوشته اند و سعودی ها خواندند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، روزنامه اینترنتی رأی الیوم با اعلام اینکه سناریوی روایت ریاض از قتل خاشقجی را آمریکایی ها نوشته اند و سعودی ها آن را خواندند و با اشاره به آخرین مقاله خاشقجی در روزنامه واشنگتن پست نوشت: خاشقجی با سوز و گداز، حمله بیشتر دولت های عربی به آزادی بیان البته با برخی استثناها را تأیید کننده، اصلِ سرکوب آزادی بیان توسط نظام های عربی دانسته بود.
رأی الیوم که از لندن به روز می شود در یادداشتی به قلم نور الدین برحیله تحت عنوان «قتل خاشقجی ... قتل آزادی بیان در کشورهای عربی» با استناد به آیه ای در قرآن کریم ( ما أریکم إلا ما أری) که درباره فرعون است نوشت: در این کشورها حرف فقط حرف حاکم است و ملت ها هم گله گوسفندان راه گم کرده ای هستند که کارشان فقط اطاعت و پیروی است در غیر این صورت سرنوشت آنان مانند سرنوشت خاشقجی شکنجه، ذبح و مثله شدن خواهد بود.
عربستان سعودی و امارات عربی با صرف میلیون ها دلار برای مقابله با انقلابها در شماری از کشورها به منظور ریشه کردن بهار عربی، نقش اساسی ایفا کردند تا مردم را از دموکراسی که مادر مشروع آزادی است محروم کنند.
کشور دموکراتیک در واقع کشور نهادها و مؤسسات قانونمند است اما کشورهای عربی در واقع کشورهای اشخاص ( حکام ) هستند و کشورهای دموکراتیک مبتنی بر حقوق، وظایف و شایسته سالاری قابل قیاس با کشورهای بی صاحب که حاکم آن می تواند به راحتی و (با بی پروایی ) یک اندیشمند بزرگ را به قتل برساند نیستند.
جمال خاشقجی انگشت خود را بر روی زخم کشورهای عربی یعنی خیانت نخبه ها در عمل به وظایف و مسئولیت هایشان و به ویژه روی خیانت بسیاری از روزنامه نگاران در این کشورهای آسیب دیده از خیانتها گذاشت که رسالت آنان بیان حقایق با جرأت و شجاعت است و خیانت نخبه ها و روزنامه نگاران باعث می شود آنان شریک در فساد باشند. زمانی که یک فعال حقوق بشر بازداشت یا یک فعال سیاسی دیگر ترور و یا یک خبرنگار آزاده با خودرو زیرگرفته می شود ، بیشتر رسانه ها با فساد و فاسد هم صدا می شوند و حقایق را وارونه نشان می دهند و به جای آن یک جشنواره بی اهمیت را پوشش می دهند. قطعا چنین رسانه هایی توجّه مخاطبین و توده های مردم را از دست خواهند داد و همین باعث می شود بیشتر شهروندان این کشورها، رسانه های خود را ترک کنند و به دنبال رسانه های جایگزین باشند که به طور مداوم مسئله ربوده شدن یک روزنامه نگار استثنایی را در یک کشور مستبد پیگیری می کنند.
زمانی که جمال خاشقجی تصمیم گرفت فاجعه نقض حقوق بشر در عربستان، شدت خفقان، میزان فقر و بدبختی مردم در ثروتمندترین کشور، جنایت جنگی در یمن، حماقت پرداخت میلیارد ها دلار به کاخ سفید و انتقاد از سیاست های محمد بن سلمان ولیعهد سعودی را فاش کند، در واقع نقش رسانه آزاد و شفافی را ایفا می کرد که به دنبال حقیقت بود و به فکر منافع شخصی خود نبود.
خاشقجی اگر به دروغ، چهره خوبی از کشورش ترسیم می کرد ثروت هنگفت و امتیازهایی که در مخیله آدمی نمی گنجد به دست می آورد و این پیامی به برخی از خبرنگاران غیر سعودی است که مقالاتی بر ضد خاشقجی و اهانت به او منتشر و وی را به دسیسه چینی علیه کشورش متهم کردند. روزنامه نگارانی که مقالاتی برای فروش می نویسند و جمال خاشقجی به این افراد می گفت که حقیقت فروشی نیست.
روایت عربستان از قتل جمال قاشقجی بر اساس یک سناریوی با کارگردانی ناشیانه و با طرح ادعای مشاجره او با شماری از شهروندان سعودی در داخل کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه، یک روایت ضعیفی است که کاخ سفید آن را نوشته و ریاض آن را خوانده است.
قطعا آمریکا تله های بیشتری در مسیر هم پیمان خود قرار خواهد داد چون واشنگتن به کشورهای عربی به دیده گاو شیرده نگاه می کند و راه حل واقعی نیز فقط اتکا به ملت هاست و نه چنگ زدن به ریسمان امپریالیسم. خلاصه این که راه حل دموکراتیک کردن کشورهای عربی است.
نخستین گام در مسیر دموکراسی و آشتی با ملت ها، آزادی همه زندانیان سیاسی و مخالفان سیاسی است چون خفقان و خاموش کردن صداها با بازداشت ها و ترور مخالفان، نشانه خطرناکی از خروج قطار کشور از ریل است که پیامدش فاجعه آمیز خواهد بود. لیبی و سوریه نمونه هایی از فاجعه نقض حقوق بشر هستند چون ماهیت انسان کلام و گفتار او است و این معنی سخن فیلسوف معروف ارسطو است که گفت انسان حیوان ناطق است. پس ویژگی سخن گفتن و آزادی بیان اشخاص ( افراد ) را انسان می سازد و اگر از این صفت و ویژگی محروم شود تنها یک حیوان است و باید ترسید از آن روزی که انسان به حیوان تبدیل شود.