کنستانتین کوساچف: خروج آمریکا از این پیمان می تواند خطراتی را که صلح و ثبات جهانی را تهدید می کند جدیتر و ملموستر کند.
کنستانتین کوساچف سناتور روس روز یکشنبه هشدار داد اگر آمریکا آن گونه که دونالد ترامپ اعلام کرده است از پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد خارج شود، این مسئله می تواند پیامدهای فاجعه باری برای نظام امنیت و ثبات بین المللی به همراه داشته باشد و شرایط وخیمی ایجاد کند که در آن تهدیدهایی که متوجه صلح و ثبات جهانی است، شکل ملموسی به خود گیرد.
این سناتور روس که ریاست کمیسیون امور خارجه شورای فدراسیون روسیه (سنا) را بر عهده دارد، در صفحه فیسبوک خود در واکنش به اعلام ترامپ مبنی بر خروج آمریکا از پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد تاکید کرد خروج آمریکا از این پیمان می تواند خطراتی را که صلح و ثبات جهانی را تهدید می کند جدیتر و ملموستر کند.
این عضو سنای روسیه یادآوری کرد که مطابق با ماده پانزده پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد، خروج یکجانبه یک کشور عضو این پیمان در شرایط استثنایی و با اعلام قبلی شش ماه زودتر امکان پذیر است.
سناتور روس تصریح کرد:" در حال حاضر هیچ اقدام رسمی در این زمینه از طرف آمریکا صورت نگرفته است بنابراین با توجه به این شرایط اظهارنظر دونالد ترامپ را درباره خروج از پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد را باید بیشتر از یک اقدام حقوقی انجامشده نوعی باجخواهی قلمداد کرد. اما در هر حال اگر خروج آمریکا از پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد اتفاق بیفتد، این موضوع می تواند عواقب واقعا فاجعه باری به همراه داشته باشد."
کنستانتین کوساچف خاطر نشان کرد خروج آمریکا از پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد چشماندازهای تمدید پیمان استارتنو را که هدفش کاهش تسلیحات راهبردی است و در سال دو هزار و بیست و یک منقضی می شود، از بین ببرد و این مسئله نیز به نوبه خود سیستم توافقات مربوط به عدم تکثیر سلاحهای هسته ای را از اعتبار خواهد انداخت.
استارت نو که سال دو هزار و بیست و یک منقضی می شود و مسکو خواستار تمدید آن است، پیمان کاهش تسلیحات هستهای دوجانبه میان آمریکا و روسیه است. روسای جمهور وقت آمریکا هشتم آوریل سال دو هزار و ده در پراگ پایتخت جمهوری چک این پیمان را برای کاهش زرادخانههای هستهای خود امضا کردند. معاهده کاهش تسلیحات استراتژیک موسوم به "استارت" در سال هزار و نهصد و نود و یک میان دو کشور منعقد و دسامبر سال دو هزار و نه منقضی شد.
کنستانتین کوساچف تاکید کرد اقدام آمریکا می تواند هرج و مرج زیادی در زمینه سلاحهای هسته ای در جهان ایجاد کند و جامعه بشری را با خطرات و تهدیدهای بزرگی مواجه سازد.
وی افزود تردیدی نیست که آمریکاییها تلاش می کنند سیستم توافقات مربوط به توازن قوای هسته ای جهان را که در دوره جنگ سرد را که دیگر نیازی به آن نمی بینند، بر هم بزنند. آنها با لغو این پیمانها تلاش می کنند در زمینه تسلیحات هسته ای و متعارف بر دیگر کشورهای جهان برتری نظامی یکجانبه داشته باشند تا از این طریق بتوانند اراده و منافع خود را به جهانیان تحمیل کنند. در واقع خروج آمریکا از پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد از نگاه حقوق بین الملل یک تهاجم یکجانبه است و این تهاجم هر چند که در حال حاضر فرضی است به تدریج شکل عینی به خود خواهد گرفت.
رئیس کمیسیون امور خارجه شورای فدراسیون روسیه افزود :" اوضاع بحرانی است و خطراتی که صلح و ثبات جهانی را تهدید می کنند هر روز شکل ملموستری به خود می گیرند. این شرایط وخیم و حساس مستلزم آن است که شورای امنیت سازمان ملل متحد برای جلوگیری از بدتر شدن اوضاع وارد عمل شود."