آغاز برداشت دانه روغنی کنجد در خنج
برداشت کنجد از ۸۰۰ هکتار زمین های کشاورزی خنج آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج گفت: برداشت دانه روغنی کنجد از نیمه دوم مهر ماه در این شهرستان آغاز شده است و تا آخر آبان ادامه دارد.
بستان اسلامی افزود: ۸۰۰ هکتار از مزارع خنج به کشت کنجد اختصاص یافته و پیش بینی شده هزار و ۲۰۰ تن کنجد در این شهرستان برداشت و به بازار مصرف داخلی عرضه شود.
وی با بیان این که ۹۰ درصد کشت با استفاده از شیوه نوین آبیاری و بی خاک ورزی انجام شده است افزود: میانگین تولید این محصول هزار و ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار است.
مدیر جهد کشاورزی خنج گفت: کشت این محصول به دلیل تداوم خشک سالی نسبت به سال قبل ۳۰ درصد کاهش یافته است.
اسلامی افزود: دانه روغنی کنجد تولید شده در این شهرستان علاوه بر تامین نیاز فارس به استانهای یزد، اصفهان و هرمزگان فرستاده میشود.
وی گفت: کنجد یک محصول گرمسیری است و در مقایسه با دیگر محصولات زراعی به آب کمتری نیاز دارد و برای جایگزین کردن محصولات زراعی پر آب بر ، بهترین محصول است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج گفت: دانه روغنی کنجد در تهیه ارده (شیره کنجد) و شیرینی و تهیه روغن کنجد استفاده میشود و دارای مزایایی همچون کاهش کلسترول خون، حفاظت سلولهای کبدی و پیشگیری از فشارخون بالا است.
شهرستان خنج در فاصله ۲۶۵ کیلومتری جنوب شیراز واقع شده است.