سازمان ملل هشدار داده است سیزده میلیون یمنی در معرض خطر مرگ ناشی از گرسنگی هستند و این می تواند بدترین قحطی جهان در یک قرن گذشته باشد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از تلویزیون بی بی سی، سازمان ملل هشدار داده است سیزده میلیون یمنی در معرض خطر مرگ ناشی از گرسنگی هستند و این می تواند بدترین قحطی جهان در یک قرن گذشته باشد. سازمان ملل خواستار توقف حملات هوایی سعودی ها به یمن است که رنج و عذاب مردم یمن را تشدید کرده است. جنگ یمن سه سال پیش، از زمانی شروع شد که بخش هایی زیادی از کشور از جمله صنعا پایتخت به تصرف انصارلله افتاد. عربستان سعودی که تسلیحات از آمریکا انگلیس و فرانسه دریافت می کند با محاصره و حملات هوایی به حمایت از دولت (مستعفی) یمن اقدام کرده است. در این جنگ دستکم ده هزار نفر کشته و میلیونها نفر آواره شده اند.
خبرنگار بی بی سی گزارش داد: شهر صنعا تاریخی دو هزار و پانصد ساله دارد و جنگ های متعددی به خود دیده است که تازه ترین آنها جان میلیون ها یمنی را تهدید می کند. این جنگ به ندرت در راس اخبار قرار می گیرد و خبرنگاران نیز به سختی به آن دسترسی دارند.
خبرنگار گفت که مجبور شده اند از طریق جاده سفری خطرناک به صنعا داشته باشند زیرا ائتلاف سعودی پروازهای غیرنظامی به مناطق تحت کنترل انصارلله را متوقف کرده اند. در صنعا مادران زیادی را دیدیم که نگران از دست دادن فرزاندانشان بودند. مجیب کودک دو ساله که قربانی گرسنگی فزاینده در یمن است که در بیمارستان بستری است. کودک دیگر نیز در کنار او بستری است. والدین این کودکان نیز پوست و استخواني بیش نیستند. این کودکان در فقیرترین کشور عربی به دنیا آمده اند. اما جنگ اوضاع را وخیم تر کرده است. ارزش واحد پول این کشور سقوط کرده و قیمت مواد غذایی ظرف یک ماه دو برابر شده است. پزشک بیمارستان صنعا که در لیورپول تحصیل کرده است می گوید فقط صلح، کودکان یمنی را نجات می دهد. او می افزاید جنگ باید متوقف شود بعد از آن همه چیز درست می شود. اما امیدی به تحقق صلح ندارد.
خبرنگار افزود: کودکان اینجا در بیمارستان هر روز به علت سوء تغذیه و دیگر بیماری های قابل کنترل می میرند. اینجا جایی است که شما میتوانید تراژدی یمن را مشاهده کنید. اینجا مملو از کودکانی است که به شدت سوءتغذیه دارند و هیچ کجای دنیا مردم تا این حد گرسنگی نمی کشند. من دو سال قبل در صنعا بودم اما حالا که مجددا برگشتم شوکه شدم از اینکه اوضاع چقدر وخیم تر شده است.
سازمان ملل هشدار داده است که اگر جنگ یمن ادامه یابد این کشور ظرف چند ماه آینده با قحطی بسیار گسترده روبرو خواهد شد. لیز گراندی هماهنگ کننده سازمان ملل در امور یمن به خبرنگار بی بی سی گفت: بسیاری فکر می کنند که در قرن بیست و یکم مشاهده یک قحطی شبیه آنچه قبلا در اتیوپی یا بخش هایی از شوروی سابق اتفاق افتاده است، غیرقابل تصور است. اما واقعیت این است که الان در یمن با چنین اوضاعی روبرو هستیم. تردیدی نیست که ما باید احساس شرم کنیم از این اوضاع.
کسانی که از گرسنگی جان به در می برند ممکن است از حملات هوایی سعودی ها جان سالم به در نبرند. پرستاری که در بیمارستانی در حدیده به مجروحان کمک می کرده است در حمله هوایی یک پای خود را از دست داده است و ممکن است دو بازوی خود را نیز از دست بدهد. او فردی نظامی نیست بلکه یک پرستار است. پرسنل بیمارستان می گویند که اکثر بستری ها غیرنظامی هستند و هر روز به تعدادشان افزوده می شود.
خبرنگار در ادامه به بازاری در صنعا رفته است و می گوید: اینجا مواد غذایی گران است و مردم استطاعت خرید ندارند. مردم یمن احساس می کنند جامعه جهانی آنها را رها کرده است و نمی دانند که این اوضاع تا کی ادامه می یابد.
یک شهروند یمنی می گوید پیام ما به دنیا و کشورهای اروپایی این است که نگاهی به اوضاع ما بیفکنید. اوضاع ما هر روز بدتر می شود. ما چه گناهی کردیم که باید محاصره شویم. چه جنایتی مرتکب شدیم.