«مایکل اسپرینگ من» افشاء کرد از بیست کارمند این کنسولگری ١٧ نفر عناصر اطلاعاتی هستند و تنها سه نفر کارمند وزارت خارجه آمریکا میباشند.
به برنامه بدون مرز خوش امدید .قبل از شروع گفتگو اگر ممکنه خودتون رو معرفی کنید .
متشکرم
من جی مایکل اسپرینگمَن هستم، کارمند سابق کنسولگری امریکا در جده در حال حاضر وکیل، نویسنده و تحلیلگر سیاسیام دوکتاب نوشتم، یکی درباره تجربه کاریام در وزارت خارجه امریکا و چگونگی تشکیل تروریسم اسلامی از سوی امریکا؛ دومین کتابم درباره مصائب اواره شدن مردم منطقه به خاطر حملات نیروهای نظامی امریکا به کشورهای خاورمیانه و حضورشان در اروپا و مشکلاتی که برای مسلمان آوراه و مردم اروپا ایجاد شده.
شغل قبلیاتان چه بود؟
من در وزارت خارجه امریکا ریاست ادارهي ويزا رو بر عهده داشتم و در دوره کاری ام در وزارت خارجه امریکا دو بار به اشتوتگارت آلمان اعزام شدم، وچند سالی هم رایزن تجاری امریکا در دهلی نو در هندوستان بودم و اخرین دوره ماموریتی من کشور عربستان بود، قبل از اینکه به جده اعزام بشم با سفیر وقت امریکا در عربستان ملاقات محرمانه ای داشتم . البته ابتدا فکر می کردم یک نشست معارفه عادی است اما این دیدار ۴۵ دقیقه طول کشید، و در طول این دیدار ، او درباره اقای گِرِتا هولتز کارمند قبلی کنسولگری صحبت کرد، او گفت که هولتز در دوره کاری اش در کنسولگری امریکا در عربستان مشکلات جدی ایجاد کرده بود البته او سر بسته صحبت می کرد و معلوم نبود هولتز در چه مواردی با انها دچار اختلاف و مشکل شده بود.
من به جده رفتم کارکنان کنسولگری و برخی دیگر از کارکنان سفارت به من مراجعه میکردند و می گفتند دوستی داریم و می خواهیم برایش ویزای امریکا صادر کنی و من می گفتم فرد مورد نظر را بفرستید تا با او مصاحبه کنم .
افرادی که من میتوانستم به انها ویزا بدهم کسانی بودند که هدف سفرشون به امریکا مشخص بود و از بازگشت اونها به عربستان اطمینان داشتم مثلا در عربستان شاغل بودند، خانواده و و کار و کسب داشتند و برای همیشه قرار نبود در امریکا بمانند؛ اما در برخی از موارد از صدور ویزا برای کسانی که به نظرم خیلی عجیب بودند خودداری میکردم.
مثلا دو نفر پاکستانی برای تقاضای ویزا نزد من اومدند و گفتند برای نمایشگاه تجاری میخواهند به امریکا بروند؛ وزارت بازرگانی امریکا معمولا تاجران خارجی را به امریکا میاورد و انها را به تولیدکنندکان امریکایی معرفی کند تا محصولاتشان را بخرند. اما این دو نفر نه اسم شهر برپایی نمایشگاه را میدانستند و نه اسم نمایشگاه را و در نتیجه ویزا به انها تعلق نمیکرفت .و من ویزا ندادم . اقای پاول آروید وِیت
مسئول خدمات ملی محرمانه یک ساعت بعد با من تماس گرفت و خواست برای این دو نفر ویزا صادر شود. من قبول نکردم و او میگفت که میخواهیم این دو نفر در هیات تجاری باشند و وقتی من زیر بار نرفتم او سفیر تماس گرفت و برای این دو فرد ویزا گرفت.
طبق قوانین وزارت خارجه تنها زمانی در چنین شرایطی ویزا صادر میشود که اطلاعات بیشتری از انچه در زمان مصاحبه به دست امده، وجود داشته باشد و در گزارش درج میشود که چرا این اتفاق افتاده. در مدت زمان هجده ماه حضورم در جده این ماجراها ادامه داشت، خود سفیر به من زنگ میزد و میخواست برای افرادی که مناسب دریافت ویزا نبودند، ویزا صادر شود؛ میگفتم دلیلی وجود ندارد اینها افراد ناشناسی هستند که میخواهند به امریکا بروند و دلیلی برای بازگشت به عربستان و هند و پاکستان و فیلییپن و ... ندارند؛ بنابر این من هم مینوشتم به دستور سفیر و یا فلان مقام سفارت این ویزاها صادر شده؛ اما فایلها را با خودم نیاوردم و فکر میکردم به دولتم اطمینان دارم و چرا باید چنین کنم؟
در این هجده ماهی که در جده بودم، تلاش می کردم ویزای غیر قانونی صادر نکنم اما، جی فیلیپ فررز، سرکنسولگری به من زنگ میزد و وقتی قبول نمیکردم (تهدیدم میکرد) و میگفت که اگر میخواهی شغلت را از دست ندهی این ویزاها را صادر کن من فایل رد درخواست ویزا را نگه میداشتم و..
ان افرادی که ویزا برای انها صادر می شد چه کسانی بودند.
سفیر آمریکا در جده، به من مکرر دستور میداد که این ویزاها را صادر کنم.
بعد از این که اخراج شدم، جو تِرِنتو که خبرنگار بود به من گفت که تو از صدور ویزا برای کسانی خودداری میکردی که از اعضای گروههای تروریستی وهابی بودند و برای تعلیمات نظامی در پایگاههای نظامی در سواحل شرقی به امریکا اعزام میشدند. و انها سپس به افغانستان باز می گشتند.
سوال . با توجه به اظهارات شما می توان نتیجه گرفت که گروههای تروریستی با سرویس های اطلاعاتی و نظامی امریکا همکاری می کردند.
بله قطعا.
سوال: شما سندی در این باره دارید؟
نه من سندی ندارم، تحقیقاتی انجام دادم و از گفتگوهایم با افراد مختلف و انچه گفتند فهمیدم که ایالات متحده نیروهای القاعده را تعلیم میداد. در جنگ افغانستان، افرادی مانند چارلی ویلسون در کنگره و سایر مقامات امریکایی مخصوصا در سازمان سیا بودند که از این برنامه حمایت میکردند.البته بعدا فاش شد که برژینسکی مشاور امنیت ملی جیمی کارتر رییس جمهور اسبق امریکا این برنامه را از زمان شوروی سابق اغاز کرده بود،
سوال : به انها پول هم می دادند .
بله، پول، تسلیحات و تجهیزات.
برای مثال، یک تبعه سعودی که مامور فروش بود که از امریکا به پاکستان رفت تا پول نقدی را درون یک چمدان به دست نیروهای مسلح پاکستان برساند تا به تروریستها بدهند جالب است این اطلاعات و موشکافی من باعث شد مرا از وزارت خارجه امریکا اخراج کنند. وقتی تلاش کردم علت اخراجم از وزارت خارجه را به کمک قانون ازادی اطلاعات در امریکا بفهمم، انها هیچگاه به من پاسخ صریحی ندادند ،و در حقیقت قانون را نادیده گرفتند، بر اساس این قانون، هر شهروند آمریکایی میتواند به دولت مراجعه کند و خواستار کسب اطلاعات و سوابق خودش شود.
سوال :در زمانی که در جده بودید چند ویزا برای تروریستها صادر کردید،
نمیدانم، من به طور متوسط سالانه 45 هزار پرونده صدور ویزا را بررسی میکردم و نمیدانم چند نفراما تخمین میزنم صد تا دویست نفرشان تروریست بودند .
اگر اسنادی که بعد از اخراج من منهدم شد را نگهداری می کردم اطلاعات بیشتری در این باره میداشتم؛ اما می دانم امریکا با اسامه بن لادن همکاری میکرد تا این افراد را تعلیم دهد؛ در کنسولگری جده، بیست نفر آمریکایی (مشغول) بودند و به نظرم تنها سه نفرشان مثل من، رابط وزارت خارجه بودند الباقی رابط آژانس امنیت ملی، و سازمان سیا بودند یعنی ما کارمند سازمان های اطلاعاتی نبودیم، بقیه افرادی که در کنسولگری کار می کردند برای سازمان سیا یا آژانس امنیت ملی کار میکردند، خیلیها از انها می گفتند که کارمند سازمان سیا و آژانس امنیت ملی هستند...
سوال: آیا سازمان سیا می دانست انها تروریست هستند و به انها ویزا می داد .
بله قطعا. این افراد را میشناختند.
سوال :پس با همکاری سازمان سیا این ویزاها صادر می شد؟
بله، جالب اینجاست که مسئول سازمان سیا (در عربستان) که مسئول عملیاتهای سازمان سیا در جده بود.
سوال :اسمش چیست؟
اریک کولکِنبوش، الان بازنشسته شده و ساکن نیویورک است،
عجیب بود که یک روز در محل کنسولگری مرا دید و گفت یک نفر میاید که ایرانی است و یک مغازه فرش فروشی در جده دارد و برای سفری تجاری راهی امریکاست و میخواهیم با او در واشنگتن دیدار کنیم، ایا میتوانی برایش ویزا صادر کنی؟ بعد او اضافه کرد ، دربارهاش مطالب خوبی بنویس ،
گفتم او را نزد من بفرست. آن فرد با لیستی از کسانی که میخواست با آونها ملاقات کنه نزد من آمد، معرفی نامه ای داشت که کیست و چه کار میکنه و در پاسپورتش چندین ویزای امریکا داشت؛ چون قبلا ویزای آمریکا رو گرفته و بعد از اتمام سفر بازگشته، مشکلی برای صدور مجدد ویزا نداشت. سوالات همیشگی ام را پرسیدم و او به خوبی پاسخ داد و من هم برایش ویزا صادر کردم.
سوال:در این زمینه با سفیر به اختلاف خوردی؟
در این مورد نه. گزینه مناسبی برای دریافت ویزا بود. و من گفتم خب افراد بیشتری شبیه این برای من بفرستید. او یکی از تعلیمدیدگان سازمان سیا بود. تا امروز هنوز نمیدانم چرا کوکلِنبوش درباره برنامه اش چیزی به من نگفت.
بله و بعد از وزارت خارج اخراج شدی
من را اخراج کردند
چرا شکایت نکردی مگر امریکا دنیای دمکراسی نیست .
به بازرس کل وزارت خارجه مراجعه کردم و بعد به دیوان محاسبات مراجعه کردم که بازوی بازرسی کنگره است و اقدامات قوه اجرائی را بررسی میکند هیچ یک از این نهادها به شکایت من توجهی نکردند و انها حتی پرونده را بررسی هم نکردند و با من حرف نزدند.
سوال :وقتی علیه دولت آمریکا مینویسی با فشار و تهدید مواجه میشید؟
نه چون با من در رسانههای رسمی مصاحبهای نمیشود من سعی کردم در برنامه شصت دقیقه (انبیسی) حضور پیدا کنم و نسخه کتابهایم را به «ایمی گودمن» مجری معروف فرستادم که اکنون در برنامه «حالا دموکراسی» برنامه داره وکانال تبلیغاتی هم نیست و برنامه هنری و ادبی و خبری داره، در برنامه حالا دموکراسی ایمی گودمن در خصوص حوادث جهان صحبت میکنه اما با من صحبت نکرد.
سوال: با توجه به حمایت آمریکا از تروریسم و حمله به سایر کشورها، نظرتان درباره آینده امریکا چیست؟
این نقض قوانین و قانون اساسی آمریکاست. امریکا قرار نیست که در امور داخلی سایر کشورها مداخله کند، مگر این که آن کشور با امریکا در حال جنگ باشد، میدانید که واشنگتن کنوانسیون مبارزه با تروریسم و پیمان های دوستی، بازرگانی رو با سایر کشورها امضا کرده و هدف این است که رابطه اقتصادی و سیاسی با سایر کشورها و سیاست خارجی بر اساس عقل سلیم شکل بگیره. آغاز جنگ علیه کشوری که به شما حمله نکرده، مانند سوریه و لیبی و عراق و یوگسلاوی.چه مفهومی داره.
سوال:ایا شما را وادار کردند که برای اپوزیسیون ایران هم ویزا صادر کنید؟
برای آن مرد ایرانی ویزا صادر شد چون رابط سازمان سیا بود و یکی از عاملان آنها بود و نمیدانم برایشان چه کرده بود و نمیدانم اپوزیسیون بود یا فرد دیگری.
سوال: با توجه به اظهارات شما اینگونه بر می اید که تروریستها با امریکا همکاری نزدیک دارند.
فکر میکنم که امریکا در سراسر جهان با ترویستها همکاری میکند چون وقتی گروه های تروریستی را خلق کردند سپس انها ر به یوگسلاوی فرستادند تا این کشور را متلاشی کنند و فروپاشی نظامهای مخالف امریکا در دستور کار سیا است و در زمان درگیری های یوگسلاوی سابق این گروههای افراطی تروریستی را با نام القائده به انجا فرستادند و سپس انها را روانه افغانستان کردند و طالبان نامیدند و وقتی به لیبی و سوریه حمله کردند، انها را داعش نامیدند، اما اینها همه یکی هستند.
در کنفرانس ملی مطبوعات در واشنگتن از سناتور سابق الاسکا، مایک گریول پرسیدم تروریستهای افراطی که الان در عراق و سوریه میجنگند ایا همان مجاهدین سالهای قبل نیستند؟ او گفت اگر همانها هم نباشند، تعلیم دیدگان همان گروه هستند و قطعا همینطور است.
همین سوال را از سرهنگ دوم آنتونی شِیفیرکه در عراق در واحد مبارزه با تروریسم خدمت میکرد این سوال را پرسیدم و او هم تایید کرد که این افراد همانهایی هستند که آمریکا سالها قبل تعلیم داده بود. و اگر همانها هم نباشند، افرادی هستند که بعدها توسط آن گروه تعلیم دیده اند.
خیلی متشکر که در این گفتگو شرکت کردید.