بابه ثمرنشستن تاکستان های انگور دربخش بایگ ،۴۰ کارگاه سنتی شیره پزی انگور فعال شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ،مرکزخراسان رضوی، مدیرجهادکشاورزی بایگ گفت: درهرکارگاه به طورمتوسط ۳ نفر درروز فعالیت
حامدموحد افزود : هرکارگاه ظرفیت تولید روزانه ۴۰ کیلوگرم شیره انگوررا دارد که پیش بینی می شود تاپایان مهرماه حدود۵۰ تن شیره انگوردراین کارگاهها تولید شود.
وی گفت:کشاورزان بایگی با جمع آوری انگورهای تولیدی خود محصول تولیدی را درکارگاههای شیره پزی به شیره انگور تبدیل و برای مصارف غذایی وتهیه حلواجوزی مهمترین سوغات زمستانه بایگ راهی بازارهای مصرف می کنند.
موحد افزود : شیره انگور دارای مقادیر فراوانی ازویتامین آ، ب و ث است که به لحاظ درمانی برای بیماریهای کم خونی ، ضعف عمومی بدن ، سرفه های مزمن و لاغری مفرط بسیارتاثیرگذار است.
شیره انگور درفرایندی پیچیده درکارگاهای سنتی شیره انگور که دراصطلاح محلی به ان "چِرَخ " می گویند تولید می شود.
دراین روش انگورها درحوضی ریخته شده و بوسیله چوب به مدت سه ساعت ضربه میخورد تا آب انگور کامل گرفته شود.
درادامه به آب انگورخاک مخصوصی به نام خاک شیره انگور اضافه می کنند تا شربت انگور زلال وترشی آن گرفته شود.
این خاک بسیارسخت وسفت می باشد که ازارتفاعات بایگ تهیه ومهمترین عامل برای ازبین بردن ترشی آب انگور وازطرفی زلالی آب انگورمحسوب می شود.
سپس آب انگورزلال شده دردیگ های مسی به مدت ۵ ساعت جوشانده می شود تا شیره کاملا سفت وآماده مصرف شود.