واکنش منفی گروه های فلسطینی به سخنان محمود عباس؛
حماس تهدیدات عباس درباره تحریمهای بیشتر غزه را محکوم کرد
حماس سخنرانی عباس را اعلام صریح شکست سیاستهای او و اعتراف به ناتوانی روند سازش برای دستیابی به راه حل عادلانه یا تحقق دستاوردی برای ملت فلسطین دانست.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره،
سخنرانی محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در هفتاد و سومین دوره نشست های مجمع عمومی سازمان ملل با واکنش منفی گروه های فلسطینی روبرو شد.
جنبش حماس با صدور بیانیه ای، سخنرانی محمود عباس را اعلام صریح شکست سیاست های او و اعتراف آشکار به ناتوانی روند سازش برای دستیابی به راه حل عادلانه یا تحقق دستاوردی برای ملت فلسطین دانست.
حماس افزود: بی توجهی محمود عباس به فداکاری های فلسطینی ها در راهپیمایی های بزرگ بازگشت و شکستن محاصره غزه، تثبیت کردن دودستگی، چراغ سبز به اشغالگران برای قتل شمار بیشتری از فلسطینی ها و تسهیل اجرای آنچه معامله قرن خوانده می شود، است.
این جنبش همچنین تهدیدات محمود عباس درباره اعمال تحریم های بیشتر بر اهالی نوار غزه را محکوم کرد و افزود: این سخنان تهدیدی برای تلاش های مصر با هدف احیای وحدت فلسطینی است.
از سوی دیگر جنبش جهاد اسلامی هم با صدور بیانیه ای تاکید کرد سخنرانی محمود عباس بیانگر اجماع ملی فلسطینی ها نیست و تهدیدی برای آشتی و ضربه بزرگ به تلاش ها برای احیای وحدت فلسطینی است.
جبهه خلق برای آزادی فلسطین هم در بیانیه خود، سخنرانی رئیس تشکیلات خودگردان را ناامیدکننده توصیف و تاکید کرد این سخنرانی در سطح چالش های پیش روی ملت فلسطین نبود.
این جبهه خاطرنشان کرد: مقابله با آنچه معامله قرن خوانده می شود و مقابله با اقدامات دولت آمریکا، مستلزم فعال کردن انواع شیوه های مقاومت است.
توئیتر/ ابوزهری: سخنان عباس در سازمان ملل مایه ننگ است
سامی ابوزهری، عضو دفتر روابط عربی - اسلامی و سخنگوی جنبش حماس در صفحه خود در توئیتر نوشت: اقدام نهادهای امنیتی وابسته به محمود عباس به بازداشت ده ها نفر از اعضای جنبش حماس در کرانه باختری اشغالی رود اردن یک تنش آفرینی جدی محسوب می شود و تایید می کند که وی هیچ مشروعیتی جز مشروعیت هماهنگی امنیتی ندارد.
ابوزهری در توئیتی دیگر نوشت: سخنان محمود عباس در سازمان ملل مایه ننگ است زیرا برای نخستین بار یکی از مسئولان از تریبون سازمان ملل برای تهدید مردمش استفاده می کند و زبان و سخنانی بدون محتوا در برابر اشغالگران به کار می گیرد.
سخنگوی حماس همچنین در توئیتی دیگر نوشت:. سخنان الحمدالله در دیدار کشورهای کمک کننده مالی، درباره آشتی و کارمندان تماما دروغ است. دولت الحمد الله به چپاول بیشتر کمک های بین المللی ویژه غزه متهم است به همین علت خواستار تنظیم سازوکاری هستیم که رسیدن مستقیم کمک ها را به دست ساکنان غزه تضمین کند.
غازي حمد: عباس بر حرکت در مسیر اشتباه خود برای پیگیری مذاکره با رژیم صهیونیستی اصرار دارد
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، غازی حمد در مصاحبه با این شبکه، در پاسخ به سوالی درباره تلاش بنیامین نتانیاهو برای اولویت دادن به مسئله ایران در محافل بین المللی گفت: اسرائیل می خواهد مسئله فلسطین را از اولویت های بین المللی خارج کند. اسرائیل با آمریکاییها توافق نظر دارد که چیزی درباره تشکیل کشور فلسطین و توافقنامه اسلو بیان نکند. آنها به صورت نژادپرستانه فقط از امنیت اسرائیل سخن می گویند و از جامعه جهانی می خواهند تا با خواست این رژیم همراهی کند تا امنیت و برتری نظامی و امنیتی و سیاسی اسرائیل در منطقه حفظ شود. متاسفانه جامعه جهانی نه تنها از برخورد با اقدامات اسرائیل عاجز است، بلکه با این رژیم همدست شده است. هر زمان که از نظر اسرائیل فلسطینی ها مرتکب تخلفی می شوند همه جامعه جهانی برای محکوم کردن فلسطینی ها و جنبش های حماس و جهاد اسلامی بسیج می شوند. اما اسرائیل هر روز مرتکب تخلفات و جنایت های متعدد می شود، اما جامعه جهانی هیچ اقدامی صورت نمی دهد. به همین علت به اعتقاد من، اشتباه است که به موضع جامعه جهانی برای تحقق خواست ملت فلسطین تکیه کنیم. جامعه جهانی در هفتاد سال گذشته در برابر ظلم در حق ملت فلسطین همدست، ساکت یا تسلیم بوده است. قطعنامه های سازمان ملل و شورای امنیت حتی نتوانست به اشغال یک شهرک پایان دهد.
حمد افزود: متاسفانه هیچ کسی در سطح جامعه جهانی، مجمع عمومی سازمان ملل و شورای امنیت صدای مظلومیت ملت فلسطین را نمی شنود. اسرائیل به تخریب خانه فلسطینی ها و احداث شهرک ها ادامه می دهد. حتی زمانی که محمود عباس سخنرانی می کرد، نصف سالن مجمع عمومی خالی بود. محمود عباس باید به دنبال میدانی باشد که بیشتر تاثیرگذار باشد. اسرائیل با تخریب روستای خان احمر کرانه باختری را تقسیم می کند و امکان تشکیل دو کشور را از بین می برد. محمود عباس باید بداند که هیچ کسی صدای او را نمی شنود. فقط کشورهای محدودی هستند که همچنان بر اساس وجدان خود از مسئله فلسطین حمایت می کنند. محمود عباس باید به نمایندگی از همه فلسطینی ها سخن بگوید و بر وحدت ملی فلسطینی تاکید کند. اشتباه محمود عباس آن است که بر مذاکره اصرار دارد. ما خواهان بازگشت به مذاکرات نیستیم. مذاکرات با اسرائیل بیست و پنج سال طول کشید، اما هیچ نتیجه ای نداشت. ما راهکار تشکیل دو کشور را آزمودیم، اما به نتیجه نرسید. آیا باید درباره متوسل شدن شهرک نشینان به زور علیه فلسطینی ها و تخریب مزارع و خانه های آنها ساکت بنشینیم؟ کجای سخنان محمود عباس در این شرایط درباره بازگشت به روند صلح و مذاکره منطقی است؟
وی خاطرنشان کرد: آیا محمود عباس به اندازه کافی شجاعت ندارد که بگوید مسیری که درباره توافق با اسرائیلی ها و آمریکاییها در پیش گرفته بود، اشتباه بود؟ ابومازن حاضر به بازنگری در مسیر اشتباه خود نیست و هر بار از مذاکره و صلح سخن می گوید. او و صائب عریقات در وجدان خود اطمینان دارند که اسرائیل خواهان صلح نیست. اسرائیل به دنبال شهرک سازی، سلطه جویی و بیرون کردن ملت فلسطین است. موضع تشکیلات خودگردان قوی و متکی به ملت فلسطین نیست. به همین علت نمی تواند اسرائیل را وادار کند حقوق ملت فلسطین را در نظر بگیرد. اسرائیل حدود شصت درصد از زمین های کرانه باختری را هم مصادره کرده است. اگر برگ برنده ای در دست نداشته باشیم، نخواهیم توانست اسرائیل را وادار کنیم که تشکیل کشور فلسطین را بپذیرد. ملت فلسطین حق دارد در برابر اشغالگران مقاومت کند. ابومازن اشتباه می کند که به اصلی ترین عامل قدرت ملت فلسطین یعنی وحدت فلسطینی ها در کرانه باختری، نوار غزه و مناطق اشغالی سال 1948 توجه نمی کند. میدان مقاومت در برابر اشغالگران مهمترین جایی است که می توان از اشغالگران امتیاز گرفت. در برابر موضع دولت آمریکا، امیدواری به موضع کشورهای اروپایی بی نتیجه است، زیرا اروپاییها در نهایت از موضع آمریکا پیروی خواهند کرد. تشکیلات خودگردان باید به تصمیم بازنگری در هماهنگی امنیتی با اسرائیل عمل کند. باید به رسمیت شناختن اسرائیل را پس بگیریم. در شرایطی که محمود عباس بر به رسمیت شناختن موجودیت اسرائیل اصرار دارد، چگونه می توانیم این رژیم را به عنوان نیروی اشغالگر در عرصه جهانی به چالش بکشیم.