نماینده روسیه در سازمان ملل: تروریستهای جبهه النصره در مناطق کم تنش متمرکز شده اند و امنیت را تهدید میکنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ نماینده روسیه در سازمان ملل ضمن انتقاد از چگونگی طرح دستور کار نشست شورای امنیت گفت ریاست (دوره ای) نماینده ی آمریکا بر نشست سبب شده است موضوع نشست به شکل جالبی مطرح شود. نشست امروز به ابتکار چند عضو شورای امنیت برای بررسی اوضاع در خاورمیانه تشکیل شده اما تاکید بر اوضاع در ادلب (در سوریه) قرار دارد. به گونه ای که به نظر می رسد ادلب کشوری مجزاست اما لازم به یادآوری این حقیقت است که ادلب بخشی جدایی ناپذیر از جمهوری عربی سوریه است و ما امیدواریم هیچ فرد یا کشوری نخواهد در اقتدار و تمامیت ارضی آن تردید ایجاد کند.
به گزارش تلویزیون رویترز، واسیلی نبنزیا سپس خطاب به نماینده ی ویژه ی دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه، استفان دی میستورا گفت: سخنانی که شما ایراد کردید بسیار به موقع و یادآور این حقیقت است که مقام ها و مسئولان سوری از این حق ذاتی برخوردارند که برای برقراری کنترل کامل در قلمرو جمهوری خودشان تلاش کنند. علاوه بر این در چنین شرایطی این تعهد و وظیفه ای است که دولت سوریه در قبال شهروندانش بر عهده دارد.
یادآوری این حقیت خالی از لطف نیست که از شرق شهر حلب، غوطه و حومه های جنوبی دمشق، قلمون، درعا، قنیطره و دیگر ناحیه های درگیری غیرنظامیان آشتی جو تخلیه نشدند بلکه تروریست های بدسرشت و بدنام تخلیه شدند. آنها افرادی بودند که از کنار گذاشتن سلاح و بازگشت به زندگی شهروند قانونمدار خودداری می کردند. هیچ کس این حقیقت را مورد مناقشه قرار نمی دهد که در مناطق کاهش تنش و درگیری، تروریست های جبهه النصره به شکلی فراگیر متمرکز شده اند. این افراد صلح و امنیت بین المللی را تهدید می کنند. در حقیقت عملیات این گروه بزرگ تروریستی - نظامی توانمند است که وضعیت جاری را در سوریه ی امروزی تعیین می کند. پیروان النصره خودشان را به آب و آتش می زنند تا آن قلمرو سرزمینی را در کنترل خودشان داشته باشند. به همین علت رها کردن اوضاع به حال خود قابل پذیرش نیست. در توافقنامه ی ایجاد مناطق کاهش تنش و درگیری، ماهیت موقتی بودن این مناطق مورد تاکید قرار گرفته است. در قطعنامه های شورای امنیت با صراحت بیان شده است که هیچ نظام توقف خشونت و درگیری شامل تروریست ها و گروه های تندرو نمی شود. جنگ ضد آنان باید ادامه داشته باشد و در همین رابطه ما با اصرار فراوان از جامعه بین المللی خواسته ایم بر پایه ی اراده ی مستقیم، نقش مشترک و یکسان و همکاری، در این مسیر قرار بگیرد.
وی گفت به روشنی و آشکارا می توان دید که استفاده از پتانسیل تروریست ها برای دستیبابی به اهداف سیاسی به هیچ عنوان پذیرفته نیست. همچنین پذیرفتنی نیست که از بازگشت آوارگان سوری به خانه هایشان در کشوری جلوگیری کرد که قلمرواش از لوث وجود تررویست های خارجی پاک شده است. همچنین این امکان وجود ندارد که فرایند بازسازی سوریه را با اختلال همراه کنیم و این مهم را به شرایط و اوضاع سیاسی کشور مشروط نماییم. این حقیقتی آزموده است که در شرایط واقعی، منافع موقتی، درد و رنج و سرنوشت غیرنظامیان عادی از جمله مواردی است که دوستان غربی ما به طور قطع هیچ نگرانی درباره ی آن ندارند. تروریست ها در ادلب در شرایط خصمانه و تهاجمی رفتار می کنند و میلیون ها غیرنظامی را به گروگان گرفته اند و به قلمروهای همسایه یورش می برند و شهرها را گلوله باران می کنند. نظام توقف خصومت ها هر روز دارد نقض می شود و ده ها بار این اتفاق افتاده است. نظامیان روسی 55 فروند هواپیمای بدون سرنشین مسلح شده را در نقاط یادشده نابود کرده اند. در روز چهارم سپتامبر، هواپیماهای روسی تاسیسات تایید شده ی النصره را در استان ادلب و در فاصله ای خیلی دورتر از مناطق مسکونی هدف قرار دادند. اهداف تعیین شده شامل هواپیماهای بدون سرنشین، تسلیحات هوشمند و دقیق و انبارهایی از دیگر کالاها بود.
نماینده روسیه در سازمان ملل سپس به بیان آمار پرداخت و افزود: "در منطقه ی کاهش تنش و درگیری در ادلب 40 تا 44 گروه مسلح مستقر هستند که رقم کلی آنان شامل 50 هزار نظامی است. شدیدترین مقاومت از سوی جبهه النصره اتفاق می افتد که 16 هزار نفر عضو دارد و دیگر گروه های تندرو شامل 11 هزار و 300 نفر می شود که هسته ی اصلی شان را سوری ها و خارجی ها تشکیل می دهند و دست شان به خون هواداران دولت بشار اسد در دمشق آلوده است. گروه های تندرو عبارتند از: حزب اسلامی ترکستان نزدیک به 700 نفر عضو دارد، جیش الاسلام 1000 نفر، تندروهای احرار الشام تا 800 نفر، فیلق الرحمن تا 5500 عضو دارد.
علاوه بر این بسیاری از اعضای این گروه های تندرو وادار به تندروی شده اند و از ترس جانشان از افراطی ها پیروی می کنند. در همین حال کسانی که دارند در منطقه عملیات می کنند گروه هایی هستند که با آشتی کردن هیچ مشکلی ندارند و نزدیک به 13 هزار و 300 نفر را شامل می شوند. اکثریت مناطق مسکونی را واحدهای محلی حفظ امنیت می کنند و از گروه های 30 تا 35 نفره تشکیل شده اند. تعداد آنان بیش از 10 هزار نفر است. این افراد هم آماده آشتی هستند. نزدیک به 80 درصد از جوامع در ادلب به علت ظلم و ستم از هم پاشیده و بازگشت آنی به آغوش دولت و ملت سوریه را خواهانند. اینها افرادی هستند که بی خاصیت بودن مقاومت مسلحانه برای شان مسجل شده است و خود شاهد تجربه ی موفق دیگر مناطق کاهش تنش و درگیری بوده اند که امنیت شان را روسیه تامین و تضمین کرده است. آنچه که در ادلب دارد کارش را انجام می دهد مدارسی است که از سوی دولت سوریه تامین اعتبار شده و تاسیسات پزشکی و درمانی . بودجه برای نگهداری از زیرساخت های حیاتی و پرداخت حقوق کارکنان دولت اختصاص داده شده است. فدراسیون روسیه به شدت تلاش می کند اوضاع را در سوریه سر و سامان بدهد و برای این منظور مشورت های فشرده ای با شرکا در جریان است.
وی ادامه داد نشست سران کشورهای ضامن امنیت در تهران برگزار شد. راه حل موثر و کارآمد جداسازی گروه های مسلح مخالف است که تمایل داشته باشند در فرایند سیاسی شرکت نمایند و جدا کردن آنان از تروریست ها که هدف مشروع و قانونی به شمار می آیند. امروز درخواست های فراوانی از ضمانت کنندگان فرایند آستانه شنیده شد و ما هم به نوبه ی خود به شرکای غربی مان رجوع کردیم اما آنان به درخواست های ما گوش ندادند و متاسفانه پایتخت های غربی به ریاست واشنگتن نمی خواهند سیاست های تندروانه ی خود را کنار بگذارند و در عوض طرح های تهاجمی و خصمانه ی دیگری را در دستور کار قرار داده اند که تحریک با مواد و سلاح های شیمیایی از جمله ی آن است. ما به شدت عقیده داریم که شرکای غربی دارند به ترس و وحشت بر سر موضوع ادلب دامن می زنند و می خواهند هر طور شده از سقوط آخرین پایگاه مهم و اصلی تروریست ها در سوریه جلوگیری کنند. این بیشتر هدفی ژئوپلیتیک است تا اقدامی انساندوستانه برای کمک به غیرنظامیان."