در حاشیه اجلاس آ سه آن ؛
لاوروف: با تیلرسون در مانیل گفتگو کردم
وزیر امور خارجه روسیه گفت: با تیلرسون درباره کره شمالی و بحران در منطقه خلیج فارس گفتگو کردم
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در حاشیه مجمع آسه آن در مانیل پایتخت فیلیپین گفت با رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا درباره تعدادی از موضوعات از جمله بحران در منطقه خلیج (فارس) گفتگو کردم.
وی افزود مشکل هسته ای کره شمالی در صدر موضوعاتی بود که با وزیر خارجه آمریکا درباره آن به گفتگو نشستم.
وزیر امور خارجه روسیه گفت در حاشیه نشست اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا، آسه آن، در مانیل پایتخت فیلیپین دیداری طولانی با رکس تیلرسون همتای آمریکایی خود داشت.
وی افزود رکس تیلرسون همتای آمریکایی وی در دیدارش با وی در حاشیه نشست اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا، آسه آن، از وی درباره اقدامات تلافی جویانه مسکو در برابر تحریم های جدید ضد روسی آمریکا سوال کرد.
وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به مهم ترین مسائل مطرح شده در دیدار با وزیر خارجه آمریکا گفت کره شمالی در صدر مسائل مطرح شده با رکس تیلرسون قرار داشت.
سرگئی لاوروف در سخنانی که به صورت زنده از شبکه های تلویزیونی روسیا الیوم و الجزیره مباشر، پخش شد، گفت: درباره ابتکار چین برای متوقف کردن هرگونه شلیک موشک در کره شمالی و در عین حال درباره متوقف کردن تمرینات نظامی کره جنوبی و آمریکا گفتگو کردیم. در کنار دیدگاه چین، پیشنهاد روسیه نیز برای آغاز عملیات نقشه راه به منظور تشکیل و تضمین شرایط برای مذاکرات شش جانبه درباره کره شمالی بررسی شد. همچنین درباره فعال کردن این دیدگاه از طریق سازمان ملل متحد گفتگو کردیم. من و آقای ( رکس ) تیلرسون ( وزیر خارجه آمریکا )دیدار کردیم و در وهله اول درباره تصمیمات و جزئیات آن که مجبور شدیم در پاسخ به قانون تحریمهای تحمیلی آمریکا به روسیه بدهیم ، صحبت کردیم . این اقدام بر اساس گفتگوی مطبوعاتی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با شبکه تلویزیونی روسیه انجام شد. ما این تصمیمات را که پس از گذشت مدت زمان زیادی از اقدامات آمریکا علیه دیپلماتهای روس گرفته شد بیان کردیم. ما تفاهماتی را که بین رؤسای جمهور روسیه و آمریکا در هامبورگ صورت گرفته است، یادآور شدیم .
سرگئی لاوروف با اشاره به اقدامات آمریکا علیه دیپلماتهای روس گفت ما تفاهمات صورت گرفته بین رؤسای جمهور روسیه و آمریکا را در هامبورگ یادآور شدیم. روابط و تماسهای ما در خصوص مشکلات بین المللی مانند کره شمالی و مشکل هسته ای در شبه جزیره کره ، یکی از مسائل محوری بود که صحبت کردیم. تماسها درباره این مسئله بین وزارتخانه های خارجه آمریکا و روسیه یک مسئله مثبت است و از آن استقبال می کنیم و امیدواریم دیدگاههای ما در این خصوص به نقطه مشترکی برسد. درباره اوضاع افغانستان و منطقه خلیج (فارس) و سوریه صحبت کردیم. بین نمایندگان ما تماسهایی درباره سوریه و توافق آمریکا و اردن بر سر تشکیل مناطق کاهش تنش در جمهوری عربی سوریه و درباره مسائل دیگر مربوط به سوریه در سطح نظامی و سیاسی در جریان است . تماسها با آمریکا ادامه دارد و هرگز متوقف نشده است. درباره حل وفصل مسئله خاورمیانه و حل بحران اوکراین گفتگو کردیم و یادآورشدیم رئیس جمهور آمریکا و وزیر خارجه اش به ما وعده دادند در نزدیکترین زمان ممکن فرستاده ویژه آمریکا درباره اوکراین خواهد آمد و تیلرسون تأکید کرد تماسها در این خصوص با نمایندگان ما برنامه ریزی شده است و در نزدیکترین زمان ممکن انجام خواهد شد. نماینده ما از پایتختهای متعددی از جمله کی یف و پاریس و برلین و لندن دیدار کرده است و تصور وی از اوضاع کنونی برای ما مفید خواهد بود. گزارش نماینده آمریکا نیز در این خصوص برای ما مفید خواهد بود .درباره استقرار راهبردی نیز صحبت کردیم. تا فوریه 2018 میلادی باید درباره همه موانع مربوط به تسلیحات تهاجمی توافق حاصل شود و ساز وکار دو جانبه مشترک باید تضمین کند که دو طرف به تعهدات خود پایبند باشند و باید گفتگوی راهبردی و حرفه ای درباره موشکهای میانه برد و کوتاه برد صورت گیرد و معتقدم با وزارت خارجه آمریکا به تفاهمی رسیده ایم و به کارشناسان دو طرف در این خصوص وکالت داده خواهند شد.
لاوروف در پاسخ به پرسشی درباره مناطق کاهش تنش در سوریه پرسید و سئوال کرد درباره افراد مسلحی که نمی خواهند سلاح را کنار بگذارند چه تصمیمی دارید و مشکلات در این مناطق چیست؟ آیا همه افراد مسلحی که نمی خواهند سلاح را کنار بگذارند ادلب را ترک خواهند کرد؟
لاوروف پاسخ داد: گفتم توافق درباره ادلب ساده نیست و در بین چهار منطقه، این یک توافق دشوار خواهد بود و این موضوع به روسیه و ترکیه و ایران مربوط می شود اما این سه کشور و بازیگران دیگر مانند آمریکا در کل بر همه افراد مسلح و تشکیلات مسلح به غیر از تروریستها که نباید با آنان توافق شود ، تأثیر خواهند داشت. اگر به صورت هماهنگ بین روسیه و ترکیه و ایران و نیز ائتلاف تلاش کنیم و از تأثیرگذاری خود بر افراد مسلح استفاده کنیم می توانیم به پیشنهادهای متوسط و در عین حال جامعی برای حل این بحران برسیم.