قطع کمکهای مالی آمریکا به آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطین حاکی از بیرحمانه بودن این سیاست است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، تحلیلگر آمریکایی در گفتگو با شبکه سی ان ان تأکید کرد: قطع کمکهای مالی آمریکا به آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) حاکی از ظالمانه و بیرحمانه بودن این سیاست است.
مجری این شبکه در ابتدای گفتگوی زنده با آرون دیوید میلر، معاون و محقق ارشد در اندیشکده آمریکایی «مرکز وودرو ویلسون،» درباره تصمیم اخیر دولت آمریکا مبنی بر قطع کمک های مالی این کشور به آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، از وی پرسید، به نظر شما چرا آمریکا کمک های مالی خود را به آنروا قطع کرده است؟
میلر پاسخ داد: صادقانه بگویم، هرگونه استدلال یا منطقی که ممکن است پشت این حرکتِ (دولت آمریکا) باشد، اصلاً برای من قابل درک نیست. البته ممکن است آقای (جارد) کوشنر (داماد ترامپ) و خانم (نیکی) هیلی (نماینده آمریکا در سازمان ملل) تلاش داشته باشند بر تشکیلات خودگردان فلسطین- به این علت که تمایل ندارد پشت میز مذاکره بنشیند و درباره برنامه صلح فرضی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا (که هنوز علنی نشده است) مذاکره کند- فشار وارد کنند.
میلر تأکید کرد: امکان ندارد پایان دادن به کمکهای مالی آمریکا به آنروا- در حالی که این کشور بزرگترین اعطاکننده کمکهای مالی به این آژانس امدادرسان سازمان ملل بود- برای هیچکس (آمریکا، رژیم صهیونیستی یا فلسطینیان) هیچ منفعتی دربر داشته باشد و این مسئلهای بسیار مهم است.
مجری: اسرائیل از این حرکت آمریکا استقبال کرده است، اما فلسطینیان آن را محکوم کرده اند و آن را مایه تشدید بیثباتی در مناطق فلسطینینشین و کاهش احتمال دستیابی به صلح میدانند.
میلر: باید توجه داشته باشید که تشکیلات سیاسی اسرائیل ممکن است طرفدار این حرکت آمریکا باشد.
میلر سپس تأکید کرد: واقعیت این است که در حال حاضر «هیچ» راه حلی وجود ندارد. هیچ راه حل دائمی برای پایان دادن به اختلافات و درگیری ها میان اسرائیل و فلسطینیان وجود ندارد. از اینرو، اکنون ادامه فعالیتهای سازمانهای (امدادرسان) مانند آنروا هرچه ضروریتر و مهمتر از گذشته است. البته این سازمانها، مانند آنروا، شاید معایب و نواقصی داشته باشند، که مستلزم ایجاد اصلاحاتی در آنها باشد، ولی باید به این نوع سازمانها اجازه داده شود به عملیات (امدادرسانی) خود، آن هم تحت حمایت آمریکا، همچنان ادامه دهند. آمریکا هفت دهه است که از چنین سازمان هایی حمایت (مالی) کرده است. در هر صورت، فکر می کنم نکات مثبت این سازمان (آنروا) به مراتب بیشتر از نواقص آن باشد.