با هدف دستيابي به اقدامي صهيونيستي راي اليوم مطرح کرد؛
قطع تامین نیازهای مالی «آنروا» از بيم آمريکا
راي اليوم:در پي اقدام آمريکا با هدف اعمال فشار بيشتر بر اردن و فلسطين، برخي کشورهاي ثروتمند عربي نيز از بيم خشم آمريکا، کمک های مالی خود را به «آنروا» قطع کردند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از راي اليوم؛ کشورهای ثرونمند عربی از ترس آمریکا، از تامین نیازهای مالی آنروا خودداری می کنند
رای الیوم نوشت: دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای اعمال فشار بر اردن و فلسطین، کمک های مالی خود را به آنروا قطع کرده است و کشورهای ثروتمند عربی از بیم خشم آمریکا، از تامین نیازهای آنروا خودداری می کنند.
روزنامه اینترنتی رای الیوم چاپ لندن در ادامه اين گزارش افزود: در پی قطع کمک های مالی آمریکا به سازمان امدادو کار آوارگان فلسطینی «آنروا»، نگرانی های سیاسی درباره پیامدهای مخالفت با این اقدام دولت آمریکا، تلاش های اردن و تشکیلات خودگردان فلسطین را برای پیدا کردن «جایگزین های» این کمک ها، با مشکل مواجه کرده است.
در پشت پرده بحرانی که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با لغو حمایت های مالی این کشور از آنروا، مسئول آن است، تلاش برای متقاعد کردن برخی کشورهای ثروتمند عربی با هدف ارائه جایگزین های مالی به منظور ادامه فعالیت های این سازمان دست کم برای یک سال آینده دیگر ، تشدید شده است.
مذاکره درباره سرنوشت خدمات آنروا در لبنان و اردن و به طور مشخص محور مذاکرات جنجالی اردن از یک سو و 9 کشور اروپایی از سوی دیگر همچنان ادامه دارد و ایمن الصفدی وزیر امور خارجه اردن آسیب زدن به خدمات آنروا را مساله ای بسیار مهم و خطرناک دانست .
ایمن الصدی درباره تاثیر منفی این تصمیم آمریکا بر حق بازگشت فلسطینی ها و موضوع جبران این مسئله، ابراز نگرانی می کند.
سازمان آنروا امسال با کسری بودجه 217 میلیون دلاری مواجه شده است. ایمن الصفدی درباره سال های آینده، بر ضرورت ایجاد یک ساز و کار مالی با هدف تضمین ارائه جایگزین های مالی تاکید کرد .
کشورهای عربی قطر، عربستان سعودی و امارات 150 میلیون دلار از کسری بودجه امسال آنروا را جبران کردند. اما این میزان برای ارائه خدمات آموزشی بویژه در شرایطی که این کشورها از پاسخگویی به خواست های فلسطینی ها و اردنی ها در ارائه زمان و تلاش بیشتر در زمینه تلاش های بین المللی خودداری می کنند، کافی نیست.
یک مقام آگاه فلسطینی در مصاحبه با رای الیوم گفت: عربستان و امارات با درخواست های برای ارائه کمک های بیشتر خودداری می کنند و ظاهرا قطر نگران مخالفت دوحه با اقدام آمریکاست زیرا ممکن است این مسئله دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا را خشمگین کند.
به عبارت دیگر، ظاهرا کشورهایی که می توانند از طرف اعراب پول پرداخت کنند نگران نتایج مخالفت با تصمیم ترامپ هستند و از اردن و فلسطینی ها می خواهند بر روی کمک های نهادهای بین المللی متمرکز شوند و برای ایجاد یک پوشش سیاسی برای هر گونه تلاش جزیی به منظور نجات آنروا، کشورهای اروپایی را وارد عمل کنند.
اما سهل انگاری ها و وقت کشی های عربستان عملا باعث ایجاد موانعی در نشست هایی می شود که اردن در سازمان ملل و اتحادیه عرب برای آن برنامه ریزی می کند مخصوصا اینکه جنبه سیاسی تصمیم ترامپ برای همه آشکار می شود به طوری که ابراهیم الجازی وزیر دادگستری اسبق اردن اعلام کرد لغو کمک های مالی آمریکا به آنروا شیوه وحشتناکی برای اعمال فشار بر اردن و فلسطین با هدف دستیابی به راه حل صهیونیستی این مساله است.