رئيس سازمان صداوسیما: رسانه ملي براي حمايت از نگارش فيلمنامه هاي فاخر آمادگي كامل دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،مرکز چهارمحال و بختیاری، رئيس رسانه ملي در نشست هم انديشي با هنرمندان ضمن تاكيد بر ضرورت و اهميت آغاز نهضت فيلمنامه نويسي در كشور تصريح كرد: ما از جهت تامين منابع مالي براي نوشتن فيلم نامه هاي فاخر و سوژه هاي جذاب آمادگي كامل داريم و از هنرمندان كشور مي خواهم كارهاي خود را با جديت در اين زمينه شروع كنند.
دكتر علي عسكري در حاشيه بيست و يكمين جشنواره توليدات مراكز استان هاي صداوسيما در نشست هم انديشي با هنرمندان بر استفاده از ظرفيت هاي ملي و استاني براي تربيت فيلم نامه نويس تاكيدکردوافزود: اگر ما نيروي خلاق متعهد و متفكر را دراين زمينه تربيت كنيم و آموزش دهيم گامي اساسي و روبه جلو برداشتيم كه آثارش بعدها نمود پيدا مي كند.
رئيس رسانه ملي با بيان اينكه بايد به سمت توليد سريال هاي انيميشني (پويانمايي) پيش برويم گفت: امروز سريال هايي كه در حوزه انيميشن مي سازيم بسيار اثرگذار است و ما مي توانيم در اين مسير حرفه اي تر و موثرتر از قبل حركت كنيم.
دكتر علي عسكري بر آغاز نهضت توليد فيلم تلويزيوني تاكيد و تصريح كرد: بنيان اين نهضت هم، فيلم نامه هاي خوب و مؤثر و حرفه ايست و اميدواريم با اين مبنا شاهد اين نهضت بزرگ و موثر باشيم.
دكتر علي عسكري با اشاره به تجارب مختلف خود گفت: ما هرجا كه به استان ها، اعتماد كرده و سرمايه گذاري كرديم، جواب داده است چون گنجينه هاي بزرگي در سراسر كشور وجود دارد.
رئيس رسانه ملي فعاليت هاي صورت گرفته در زمينه هاي مختلف به ويژه انيميشن و فيلم و سريال را مطلوب دانست و افزود: به رغم همه اين فعاليت ها و تلاش ها ما تا رسيدن به نقطه مورد نظر فاصله داريم. ما دوست داريم كه خيلي بيشتر از اين كار و توليد كنيم و براي اين هدف به بودجه ويژه اي نياز داريم.
رئيس سازمان صداوسيما استفاده از ظرفيت هاي استاني براي توليد محصولات جديد را مهم ارزيابي كرد و گفت: بايد با توجه به تنوع اقليم ها در كشور زمينه ساخت شهرك هاي سينمايي متفاوتي در كشور را فراهم كنيم.
رئيس رسانه ملي در بخش ديگري از سخنان خود استفاده از موسيقي اصيل ايراني را در توليدات صداوسيما مهم خواند و افزود بايد با برنامه ريزي دقيق و علمي، توجهي ويژه به موسيقي اصيل خود داشته باشيم و از آن بجا استفاده كنيم.
دكتر علي عسكري با بيان اينكه در كنار توجه ويژه به قابليت هاي و ظرفيت هاي استاني بايد به تقويت وحدت ملي بيش از پيش توجه كرد افزود: در چهلمين سال پيروزي انقلاب اسلامي بايد هنرمندانه اقوام مختلف و ظرفيت هاي گوناگون آنها را در يك قاب نشان داده و اقتدار ايران اسلامي را نمايش دهيم.
استقبال هنرمندان از فعاليت هاي استاني صداوسيما:
پيش از سخنان رئيس رسانه ملي، تعدادي از هنرمندان و مسئولان رسانه ملي كه در نشست حاضر بودند هم به بيان ديدگاههايشان پرداختند. در اين نشست كه در آخرين روز برگزاري بيست و يكمين جشنواره توليدات مراكز استانها برگزار شد، هنرمنداني مانند مهدي فقيه، سياوش طهمورث، پوران درخشنده، فاطمه گودرزي، محمدحسين لطيفي، هوشنگ جاويد، علي دهكردي، بهرام شفيع، كاظم احمدزاده، زهرا سعيدي، حسن سلطاني و ... حضور داشتند. در كنار آنها، تعدادي از مديران رسانه ملي هم حضور داشتند تا اين نشست، جمعي حدوداً 40 نفري باشد.
توليد 40 سريال فاخر تلويزيوني در مراكز صداوسيما:
علي دارابي، معاون امور استانها در ابتداي اين نشست با قدرداني از توجه ويژه دكتر علي عسكري، رئيس رسانه ملي به مراكز استانهاي صداوسيما گفت: بسياري از زيرساختهاي مراكز صداوسيما در زمان تصدي پست معاونت توسعه و فناوري رسانه توسط دكتر علي عسكري، تجهيز و ساماندهي شده و از سوي ديگر امكانات فراواني براي توليد پويانمايي در مراكز استانها و شبكههاي استاني راهاندازي شدند.
معاون امور استانها به تأكيد ويژه رئيس رسانه ملي براي توليد نمايش، مستند، فيلم و سريال در مراكز صداوسيما اشاره كرد و افزود: همچنين در حوزه جلوههاي ويژه اقدامات فوقالعادهاي در مراكز صورت گرفته است و خوشبختانه اين دانش و ظرفيت در استانها وجود دارد.
او افزود: همچنين با درايتهاي رئيس رسانه ملي، بدهي 12 ميليارد توماني صداوسيما به توليدكنندگان ظرف 2 ماه پرداخت شده است.
دارابي خاطرنشان كرد: با درايتهاي دكتر علي عسكري، در حوزه نمايش و سريال توليد 40 اثر فاخر در مراكز استانها آغاز شده است كه برخي از آنها در مرحله تحقيق، برخي از آنها نيز در مرحله پيشتوليد و برخي ديگر هم در مرحله توليد هستند كه بهنوبه خود اقدام مهمي در مراكز صداوسيما در كشور محسوب ميشوند.
او افزود: در حوزه موسيقي نيز هيچ شركتي در دنيا وجود ندارد كه در مدت يك سال بهاندازه مراكز صداوسيماي استانها توانايي توليد موسيقي فاخر ايراني را داشته باشند.
توجه جدي به هنرمندان استاني:
محمدحسين لطيفي، كارگردان مطرح سينما و تلويزيون كه رمضان امسال سريال «سر دلبران» را روي آنتن شبكه يك داشت نيز در اين نشست با اشاره به توليد آثار فاخر تلويزيوني در مراكز استاني صداوسيما گفت: بايد به حضور هنرمندان استاني، توجه جدي شود و آثار ساير استانها در شبكههاي سراسري و استاني پخش شوند.
لطيفي خاطرنشان كرد: در حال حاضر برخي از كشورهاي همسايه به صنعت سريالسازي دست پيدا كردهاند و در كشور نيز بايد گامهايي بهسوي دستيابي به صنعت سريالسازي و همچنين نزديك شدن به استانداردهاي توليد تلويزيوني برداشته شود.
كشف استعداد هنرمندان استاني:
علي دهكردي، بازيگر سينما و تلويزيون كه متولد استان چهارمحال و بختياريست نيز در سخناني با تأكيد بر كشف استعداد هنرمندان استاني و پرورش آنها از سوي رسانه ملي گفت: ستارگان بزرگ سينماي ايران، هنرمندان استاني هستند و از مراكز استانها به مردم معرفي شدند و جاي بسي خوشحالي دارد كه شاهد اقدامات رسانه ملي براي كشف و پرورش استعدادهاي استاني در حوزه بازيگري باشيم، چرا كه آينده رسانه ملي را اين قبيل هنرمندان ميسازند.
بازيگر فيلم سينمايي «از كرخه تا راين» با بيان اينكه پس از 40 سال و در دوره جديد مديريت رسانه ملي، تغييرات جديدي در حوزه فرم، محتوا و معني اتفاق افتاده است خاطرنشان كرد: ما بهعنوان فرزندان رسانه ملي، به شأن بالاي اين رسانه در كشور افتخار ميكنيم.
دهكردي با تأكيد بر توجه جدي به بازيگران قديمي سينما و تلويزيون تصريح كرد: تهيهكنندگان از بازيگران قديمي كه جوانيشان را براي سامان و شكل دادن به رسانه هزينه كردهاند، استفاده كنند تا آنها احساس كنند كه همچنان در فضاي فرهنگي كشور، زنده هستند.
تلويزيون؛ دانشگاه عمومي كشور است
پوران درخشنده، كارگردان سينما و تلويزيون نيز در اين نشست با تأكيد بر اينكه تلويزيون در جايگاه دانشگاه عمومي كشور قرار دارد گفت: تلويزيون خانه دوم من است و با توجه به عشقي كه به تلويزيون دارم، اين اتفاق منجر به ساخت سريالهاي مختلف با موضوع خانواده و كودكان براي تلويزيون شده است.
كارگردان سينما و تلويزيون با بيان اينكه در توليد فيلمها و سريالهاي تلويزيوني به دنبال آسيب شناسي و روانشناختي اجتماعي بودم، خاطرنشان كرد: سالها بهعنوان داور در جشنوارههاي توليدات مراكز استانها حضور داشتم و خوشبختانه از نخستين جشنواره تا به امروز، شاهد اتفاقات خوبي در مراكز استانها بوديم و توليد آثار فاخر تلويزيوني، رشد و شتاب بيشتري گرفته است.
درخشنده با تأكيد بر توجه به گويش، فرهنگ، آداب و رسوم استانها در توليد آثار تلويزيون تصريح كرد: موسيقي فيلم بسيار مهم است و بايد در توليد آثار استاني به موسيقي نواحي توجه ويژهاي شود.
اين كارگردان سينما و تلويزيون كه مدتي قبل فيلم «زير سقف دودي» را روي پرده داشت، با اشاره به اينكه خوشبختانه در زمينه پويانمايي و فيلم كوتاه اقدامات خوبي صورت گرفته است گفت: برخي از موضوعات نيازمند پژوهش هستند اما به دليل نداشتن بودجه، توليد سريالهاي فاخر متوقف شده است و بايد با تأمين بودجه مناسب، ظرفيت بازيگران استاني براي ايفاي نقش در سريالهاي فاخر را تقويت كنيم.
ظرفيت هاي بي بديل استان ها براي توليد آثار نمايشي:
مهرداد عظيمي، مديركل صداوسيماي مركز چهارمحال و بختياري كه ميزبان اين دوره جشنواره بود نيز با اشاره به زيرساختهاي فني و همچنين مباحث محتوايي موجود در مراكز صداوسيما براي توليد آثار فاخر تلويزيوني گفت: در بخش محتوايي، غناي فرهنگي و تاريخي چند هزار ساله در مراكز استانها، ظرفيتهاي بيبديلي براي توليد آثار نمايشي فراهم كردهاند و براي شناخت ظرفيتهاي فرهنگي و حساسيتها در اين بخش، بايد به مراكز صداوسيما اعتماد كنيم.
مديركل صداوسيماي مركز چهارمحال و بختياري خاطرنشان كرد: مديران رسانه ملي هر وقت به مراكز استانها اعتماد كردند، نتيجه گرفتند، به ما اعتماد كنيد چرا كه ظرفيت توليد آثار فاخر نمايشي را داريم.
تولد دوباره جشنواره توليدات مراكز استانها
مجيد زينالعابدين، مدير شبكه يك سيما نيز با اشاره به تولد دوباره جشنواره توليدات مراكز استانها در سه سال گذشته گفت: خوشبختانه در بخش تلويزيوني شاهد رشد آثار نمايشي هستيم و رشد توليدات مراكز استانها نشان دهنده مديريت عالمانه رسانه ملي و همچنين انگيزه بالاي مراكز براي توليد آثار فاخر هستيم.
مدير شبكه يك سيما خاطرنشان كرد: خوشبختانه در بيستويكمين جشنواره توليدات مراكز شاهد حضور آثاري توليدي فاخري هستيم كه انسان را به وجد ميآورند ولي در حوزه سريال اين ضعف همچنان مشهود است.
زينالعابدين تأكيد كرد: رسانه ملي نهضت توليد پويانمايي و استفاده از ظرفيت استانها را كليد زده است و جا دارد كه نهضت توليد تلهفيلم نيز در كشور راه بيفتد و مراكز استانها ساليانه چهار تا پنج تلهفيلم توليدي تراز داشته باشند. مدير شبكه يك سيما از رئيس رسانه ملي خواست تا مجوز ساخت 100 تلهفيلم را صادر كند.
توجه جدي به سريال هاي توليدي مراكز استان ها:
علياصغر شادروان، كارگردان سريال «زيباشهر» كه فيلم ماندگار «تيرباران» را در كارنامه كاري اش دارد نيز در سخناني خواستار توجه جدي به سريالهاي توليدي مراكز استانها و همچنين تأمين بودجه آنها شد و به برخي مشكلات در حوزه بودجه توليدات در مراكز اشاره كرد.
افق روشن آثار نمايشي استان ها:
مهدي فرجي، عضو شوراي طرح و برنامه جشنواره نيز با بيان اينكه آثار نمايشي در مراكز استانها افق روشني دارند گفت: در اين دوره از جشنواره توليدات مراكز استانها، تلهفيلمهاي بسيار خوبي حضور داشتند و عموم شبكههاي تلويزيوني ميتوانند آنها را پخش كنند.
او افزود: اگر چه در بخش سريال، گامهاي خوبي برداشته شده است، اما بسياري از هنرمندان پيشكسوت كه خاطرات ما را تشكيل ميدهند، كمتر مورد توجه قرار گرفتهاند و بايد از تجربيات اين پيشكسوتان در كنار هنرمندان جوان استفاده كرد.
توجه به موسيقي فاخر ايراني:
هوشنگ جاويد، پژوهشگر موسيقي نواحي نيز در سخناني با بيان اينكه ما در كشور جشنوارهها زندگي ميكنيم گفت: مزيت عمده جشنواره استانها، تداوم و پشتيباني آن است و بايد تقويت شود.
اين پژوهشگر موسيقي نواحي خاطرنشان كرد: بخش اعظمي از موسيقي بكار رفته در آثار نمايشي، غربي است و توجهي به موسيقي فاخر ايراني نميشود و بايد به استفاده از موسيقي نواحي توجه ويژهاي شود.
جاويد همچنين خواستار بازگشت رشته موسيقي به دانشگاه صداوسيما و همچنين ايجاد واحد پژوهش موسيقي در مركز پژوهش و سنجش افكار صداوسيما شد.
اين پژوهشگر موسيقي نواحي همچنين خواستار فعال كردن گروههاي برجسته موسيقي ايراني براي اعزام به خارج از كشور، ايجاد پستي به نام موسيقي براي برنامهسازان صداوسيما و توليد آثار موسيقي در چهلمين سالگرد انقلاب اسلامي شد.
توليد برنامه هاي شاد در راديو و تلويزيون:
بهروز رضوي، گوينده پيشكسوت راديو و تلويزيون گفت در اين دوره، هم صاحب هنرمنداني خلاق و داراي توانمندي بالا هستيم و هم صاحب مديراني هستيم كه فضاي لازم را براي بروز خلاقيت هاي هنري فراهم مي كنند و اين يك فرصت مناسب براي خلق آثار ماندگار است. او در ادامه بر لزوم توليد برنامههاي شاد در راديو و تلويزيون براي افزايش روحيه اميد در مردم تأكيد كرد.
پرورش استعدادهاي هنرمندان حوزه شعر و موسيقي:
حميد شاهنگيان، شاعر شعر «خميني اي امام» و اولين مدير واحد موسيقي سازمان صداوسيما به بيان خطرات خاص دوران قبل از انقلاب براي سرودن اين سرود پرداخت. او علاوه بر اينكه خواستار پرورش استعدادها و خلاقيت هنرمندان حوزه شعر و موسيقي شد از همه خواست تا ضمن جلوگيري از اقدامات تفرقه انگيزانه، حمايت از وحدت ملي و تماميت ارضي را تقويت كنند.
توليد سريال «خورشيدهاي سه گانه» در مركز فارس:
سيدتقي سهرابي، مديركل صداوسيماي مركز فارس نيز گفت: با حضور 40 نفر از اساتيد دانشگاه به رياست پژوهشكده حافظشناسي، 50 درصد از مراحل تحقيق و نگارش فيلمنامه سريال فاخر 90 قسمتي «خورشيدهاي سهگانه» طي شده است و اين سريال زندگينامه حافظ، سعدي و خواجوي كرماني را به تصوير ميكشد.
مديركل صداوسيماي مركز فارس خاطرنشان كرد: امروز مراكز استانها بهشت هنرمندان و برنامهسازان شدهاند، چون قابليتها و ظرفيتهاي خوبي براي آنها فراهم شده است.
او افزود: بايد با توجه ويژه به مراكز استانها و همچنين تأمين زيرساختهاي فني، جذابيتهاي حضور سرمايهگذاران به ويژه سرمايهگذاران بخش خصوصي را فراهم كنيم تا شاهد توليدات فاخر و بانشاط در استانها باشيم.
توليد سريال هاي فاخر با كمترين بودجه:
سيدعباس فاطمينويسي، رئيس مركز سيماي استانها نيز گفت: در دو سال گذشته چند سريال با بودجه كمتر از يك تلهفيلم در مراكز استانها توليد شدند و اگر همت و عظم مضاعفي در رسانه ملي وجود داشته باشد، شاهد توليد آثار بهتري خواهيم بود.
رئيس مركز سيماي استانها با اشاره به توليد سريالهاي فاخر در مراكز استاني صداوسيما تصريح كرد: با توجه به آغاز توليد سريالهاي فاخر در مراكز استاني، اميدواريم سال آينده در جريان برگزاري بيستودومين جشنواره توليدات مراكز استاني، شاهد حضور حجم بالايي از توليدات فاخر نمايشي استانها باشيم.
اين نشست دو ساعته كه ظهر يكشنبه در مجتمع آفتاب چغاخور چهارمحال و بختياري برگزار شده بود، با سخنان رئيس رسانه ملي و صرف ناهار در بالكن اين مجتمع كه رو به تالاب چغاخور قرار دارد، به اتمام رسيد.