مقامات سازمان آزادیبخش فلسطین معتقدند لغو کمک دولت آمریکا نیات واقعی واشنگتن را بر ملا می کند.
دولت آمریکا به تقاضای دونالد ترامپ روز جمعه اعلام کرد قصد دارد مبلغ 200 میلیون دلار کمک مالی را که برای اجرای برنامه هایی در کرانه باختری رود اردن و نوار غزه در نظر گرفته بود، به موضوعات دیگری با اولویت بیشتر اختصاص دهد.
صائب عریقات، دبیر کل سازمان آزادیبخش فلسطین می گوید این تصمیم به معنای اعتراف به داشتن نیات دیگری غیر از کمک است. وی ادامه داد نیات واقعی آمریکا دخالت در امور داخلی سایر ملتهاست.
عریقات با انتشار بیانیه ای همچنین گفت :‹‹ کمک های آمریکا، هدیه نیستند بلکه یک تکلیف جامعه جهانی است مبنی بر پذیرش مسئولیت ادامه شهرک سازی توسط اسراییل. شهرک سازی مانع از توسعه اقتصاد و جامعه فلسطین شده است››.
به گفته صائب عریقات، آمریکا با توقف کمکهایش به فلسطینی ها، باردیگر نشان داد که برای تعهدات بین المللی احترامی قائل نیست.
حنان عشراوی، یک مسئول دیگر سازمان آزادیبخش فلسطین، با انتشار بیانیه ای گفته است آمریکا به شانتاژی زشت به عنوان ابزاری سیاسی متوسل شده است.
در بیانیه خانم عشراوی همچنین آمده است:‹‹حقوق ملت فلسطین قابل فروش نیستند. تنبیه مکرر یک ملت تحت اشغال هیچ افتخاری ندراد. دولت آمریکا پیشتر نیز فرومایگی خود را با حمایت از اشغالگری فلسطین و سرقت زمین و منابع فلسطینی ها توسط اسراییل نشان داده است. و حال شاهد آن هستیم که دولت آمریکا با تنبیه قربانیان اشغالگری اسراییل، فشار بیشتری به فلسطینی ها وارد می سازد››.
حماس، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین نیز به این اقدام آمریکا واکنش نشان داده است.
فوزی برهوم، سخنگوی این جنبش به خبرگزاری فرانسه گفته است که برای پاسخ دادن به سیاست شانتاژ آمریکا و رویارویی با همه چالشها، باید فلسطینی ها متحد شوند.
از سوی دیگر حسام زولموت، نماینده سازمان آزادیبخش فلسطین در واشنگتن پیشترگفته بود که دولت ترامپ چهره آمریکا را نزد فلسطینیان تخریب می کند.
وی همچنین اضافه کرده است :‹‹بعد از مسئله قدس و آنروا (آژانس سازمان ملل برای کمک به آوارگان فلسطینی)، اقدام اخیر آمریکا به راه حل تشکیل دو کشور خاتمه می دهد و بر اقدامات صلح ستیزانه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل، صحه می گذارد››.
از زمانی که دونالد ترامپ در اواخر سال 2017، قدس را به عنوان پایتخت اسراییل به رسمیت شناخت، روابط بین تشکیلات خودگردان فلسطین و آمریکا به حالت تعلیق در آمده اند.
از نظر فلسطینی ها این تصمیم ترامپ در تضاد با ادعای آمریکا مبنی بر به رسمیت شناختن قدس شرقی به عنوان پایتخت دولت آینده فلسطینی است. مسئولان تشکیلات خودگردان فلسطینی ضمن رد هرگونه تماس با آمریکاییها، نقش آمریکا به عنوان میانجگر در فرآیند سازش را دیگر قبول ندارند.
در واکنش به این اقدام فلسطنی ها، دونالد ترامپ در اواخر ماه ژانویه اعلام کرد که قصد دارد واریز کمک مالی به حساب فلسطینی ها را مشروط به بازگشت آنها به میز مذاکرات کند. بدین ترتیب واشنگتن مبلغ 2015 میلیون دلار را که قرار بود در سال 2018 در غزه و کرانه باختری به عنوان کمک های بشر دوستانه سرمایه گذاری کند، مسدود نمود.
آمریکا همچنین در ماه ژانویه، کمک مالی به آنروا را قطع کرد و این آژانس سازمان ملل مجبور به اخراج 250 کارمند خود شد.