به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رئیس کمیته دانشگاهی شیر مادر دانشگاه علوم پزشکی شیراز در همایش ترویج تغذیه با شیر مادر گفت: این موهبت الهی نه تنها کاملترین غذای نوزاد محسوب میشود، بلکه در روزهای ابتدایی پس از تولد مانند واکسنی نوزاد را در مقابل عفونتهای مختلف محیطی که در معرض آنها قرار میگیرد، مصون میدارد.
دکتر محمود حقیقت با اشاره به اهمیت تغذیه نوزادان با شیر مادر در روزهای آغازین پس از تولد، افزود: آغوز که شیری است که در سه روز نخست پس از زایمان مادر تولید میشود، هرچند از نظر مقدار اندک است، اما بیشترین اثر را در پیشگیری از ابتلا به بیماریها و کاهش مرگ و میر نوزادان دارد.
مدیرگروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: نوزادانی که با شیر مادر تغذیه شده اند در بزرگسالی نیز کمتر دچار بیماریهایی مانند دیابت و چاقی میشوند و از توان جسمی و بهره هوشی بالاتری برخوردار خواهند بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: مادری که فرزندش را با شیر خود تغذیه میکند، همزمان مهر مادری را به او هدیه میدهد.
دکتر علی بهادر با اشاره به اهمیت ارتباط عاطفی بین مادر و شیرخوار افزود: بر اساس تحقیقات انجام شده محرومیت از مهر مادر در کودکی، میتواند در آینده منجر به آسیبهای روانی و اجتماعی فرد شود.
وی افزود: تغذیه با شیر مادر ضمن تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان میتواند آمار مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای عفونی، گوارشی و تنفسی در دوران نوزادی را تا ۵۵ درصد کاهش دهد.
دکتر بهادر گفت: بیش از ۹۰ درصد از بیمارستانهای فارس مجری طرح دوستدار کودک هستند و در آنها امکانات لازم برای بهره مندی نوزادان از شیر مادر فراهم شده است.
دهم تا شانزدهم مرداد ماه هفته جهانی تغذیه با شیر مادر نامگذاری شده است که امسال این هفته با شعار «شیر مادر زیربنای زندگی سالم» برگزار شد.