رابطه مستقیم هوش کودکان و شیر مادر
تغذیه با شیر مادر به ارتقای ضریب هوشی کودکان کمک میکند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس مسوول واحد بهداشت خانواده شبکه بهداشت و درمان کازرون گفت: تغذیه با شیر مادر به ارتقای ضریب هوشی کودکان کمک میکند و نوزادان کم وزن که در هفتههای نخست زندگی با شیر مادر تغذیه میشوند، در سالهای بعد نسبت به کودکانی که با شیر مصنوعی تغذیه شده اند، بهره هوشی بالاتری دارند.
خورشیدی فرد افزود: ترکیبات شیر مادر بسیار سودمند بوده و حاوی پروتئین، مواد قندی، چربی و انواع ویتامینهای موردنیاز کودک است، شیر مادر در برابر بیماریها از بدن نوزاد دفاع میکند و او را از ابتلا به بیماریها مصون نگاه میدارد.
تغذیه انحصاری یعنی شیرخوار از آغاز تولد تا پایان شش ماهگی تنها با شیر مادر تغذیه شود و هیچ نوع ماده غذایی و آشامیدنی دیگری حتی آب، به کودک داده نشود.
وی دلیل دیگر اهمیت تغذیه با شیر مادر را افزایش رابطه عاطفی بین مادر و کودک عنوان کرد که برای رشد روحی و عاطفی کودک و افزایش محبت مادر به کودک، بسیار ضروری است.
این کارشناس با بیان اینکه بسیاری از کودکان از بیماریهایی رنج میبرند که تغذیه با شیر مادر، مانع از ابتلای آنان به اینگونه بیماریها میشود، افزود: سالانه بیش از یک میلیون کودک در اثر ابتلا به بیماریهای اسهالی، عفونتهای تنفسی و سایر عفونتهای ناشی از تغذیه ناکافی با شیر مادر از بین میروند.
سازمان جهانی بهداشت به دلیل اهمیت تغذیه با شیر مادر، هر ساله، یکم تا هفتم آگوست، برابر با دهم تا شانزدهم مرداد را به نام هفته جهانی شیر مادر نامگذاری کرده است.