مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی گفت: مسجد جامع ساوه، بازار تاریخی اراک و مجموعه سنگ نگارههای تیمره خمین در انتظار ثبت جهانی هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ حسینی در حاشیه افتتاح مجتمع گردشگری ساوه با اعلام این خبر گفت : پروندههای این سه اثر تاریخی در نوبت ثبت جهانی است و امیدواریم با برطرف شدن موانع آن زمینه ثبت جهانی آن فراهم شود.
مسجد جامع ساوه یک بنای شاخص به شمار میرود و از بالاترین امتیاز برای ثبت جهانی برخوردار است.
او در ادامه به جایگاه استان مرکزی در بین استانهای کشور در حوزه صنایع دستی نیز اشاره کرد و افزود: حدود 17هزار صنعتگر صنایع دستی در استان مرکزی فعالیت دارند که حدود هشت هزار نفر از آنان دارای کارت و مجوز صنایع دستی هستند که از این تعداد 2هزار و 700 نفر از آنان زیر پوشش خدمات بیمهای قرار دارند..
حسینی گفت : استان مرکزی از جمله استانهایی است که بالاترین نشان ملی در حوزه صنایع دستی را دریافت کرده است.
استان مرکزی 53نشان ملی در حوزه صنایع دستی دریافت کرده و با تلاشهای صورت گرفته تعداد 10 اثر نیز نشان یونسکو ثبت شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای ساوه در حوزه میراث فرهنگی، از این منطقه به عنوان نخستین شهرستان استان از حیث ابنیه و آثار تاریخی یاد کرد و گفت: برخی از این آثار جزو آثار شاخص کشور تلقی میشوند.
فاز دوم مجتمع گردشگری ساوه شامل یک سفره خانه سنتی بین راهی برای استفاده از گردشگران، مسافران و شهروندان ساوجی در ابتدای جاده قدیم ساوه به همدان که شامل 6 واحد اقامتی به صورت سوئیت به وسعت 50متر و سفره خانه ای به وسعت 400متر با ظرفیت 120نفر است.