گردشگری استان مرکزی؛
تِیمره؛ بهشت سنگ نگاره های ایران
تِیمره منطقه ای باستانی و صخره ای در شهرستان خمین است که 21 هزار سنگ نگاره را همراه با اسرار شگفت انگیزی در خود جای داده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ تِیمره منطقه ای باستانی و صخره ای در شهرستان خمین در استان مرکزی واقع است که 21 هزار سنگ نگاره را همراه با اسرار شگفت انگیزی در خود جای داده و قدمتی 40 هزار ساله دارد.
این مجموعه عظیم سنگی به بهشت سنگ نگاره های ایران شهرت دارد.
آن زمان که خط و نگارشی وجود نداشته و انسان مجبور بوده، مجموعه اطلاعات زندگی و شکار، حفاظت، و اعلام خطر، آیین و رسوم و شیوه زندگی را از طریق نقش و نگاره ها به دیگران منتقل کند، این سنگ نگاره های منحصر به فرد به وجود آمد.
در فاصله 20 کیلومتری جنوب شرقی خمین درمنطقه ای به وسعت سه هزار هکتار در نزدیکی روستا های رباط مراد، قِیدو، مَزاین و جُلماجِرد، سنگ نگاره هایی دیده می شود که حاکی از تمدن پیشینیان است.
روی صخره ها نقوش بزکوهی، قوچ، پلنگ و انسان های در حال شکار حک شده است،
نقوش منحصر به فردی که به گفته ناصری فرد باستان شناس و مولف دو کتاب درباره همین سنگ نگاره ها؛ قدمت برخی از آنها به بیش از40 هزار سال قبل می رسد.
بزرگ ترین تابلوی سنگی کشور که به کتیبه بزرگ معروف است در منطقه تیمره با 40 متر مربع مساحت به تصویر کشیده شده که شکوه، بزرگی و بی مانندی آن چشم هر بیننده ای را ساعت ها به خود جلب می کند.
یکی از شگفتی های سنگ نگاره های این منطقه این است که گویا دست های خلاقانه ای با ابزاری پیشرفته، این نقوش تحسین برانگیز را بر سنگ ها حک کرده اند، اما حقیقت آن است که این آثار هنری جذاب و بی بدیل تنها با ابزار ابتدایی مردمان آن دوران خلق شده است که البته کاری بسیار سخت و طاقت فرسا بوده است.