رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: بررسی ساختمان های موجود و تهیه دستورالعمل برای ارزیابی ایمنی آنها در برابر آتش و زلزله در دستور کار مرکز قرار دارد که کارهای مقدماتی آن در حال انجام است و امیدواریم نتایج حاصل از آنها در اختیار مهندسان قرار بگیرد.
وی با اشاره به ابلاغ برنامه عملیاتی ایمنی راه ها که چندی پیش وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد، افزود: در نوروز امسال، تلفات جادهای ۱۷ درصد نسبت به سال گذشته، افزایش یافت که اگرچه تردد جاده ای نیز با افزایش همراه بود اما به منظور کاهش تلفات جادهای باید مجموعه اقداماتی را در دستور کار قرار دهیم.
شکرچی زاده با بیان این مطلب که پیشبینی میشود با کاهش کیفیت زندگی مردم، تلفات جادهای نیز افزایش یابد، گفت:برنامه های پنج ساله دولت، دولت را ملزم به کاهش تلفات جاده ای کرده است و ما باید در این مسیر گام های موثری برداریم.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی پایین بودن قیمت سوخت و ناکافی بودن وسایط نقلیه عمومی را یکی از دلایل اقبال مردم به استفاده از وسایل نقلیه شخصی عنوان کرد و افزود: در حال حاضر، حمل و نقل با وسایط نقلیه شخصی ارزان تر است و شاهدیم که بعضا در سفرهای برون شهری اتومبیل های شخصی به عنوان خوابگاه برای خانواده های متوسط و ضعیف استفاده میشود. بنابراین این واقعیتی است که روبه روی ما قرار دارد و نگرانی ما از این است که در زمانی که مسافرت زیاد است در جاده ها این قبیل مشکلات زیاد شود.
وی گفت: یکی از کارهایی که مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در دستور کار دارد این است که در حوزه جادهها نقشآفرینی بیشتری کند.
شکرچی زاده از دیگر موضوعات در دست اقدام مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی را موضوعات مرتبط با انرژی برشمرد و افزود: در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برای بهینهسازی مصرف انرژی مجموعه اقداماتی را آغاز کردهایم تا وضعیت ساختمانها را از منظر، مصرف انرژی بهبود بدهیم. همچنین، در پوسته ساختمانهای اداری مرکز تحقیقات و در موتورخانهها مجموعه تغییراتی را به منظور بهینهسازی مصرف انرژی، آغاز کردهایم تا نشان دهیم که با هزینه نه چندان زیاد، میتوان این قبیل اقدامات را انجام داد.
وی تصریح کرد: یکی از مصرفکنندگان اصلی انرژی، ما دولتی ها و ساختمانهای دولتی هستیم و اگر ما بتوانیم سایر دولتیها را مجاب کنیم که برای بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمانهای خود گام بردارند بعدها این فرهنگ مستمر خواهد شد و مردم نیز این قبیل اقدامات را در برنامه زندگی خود وارد کنند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه ساختمانهای موجود در کشور، سالیانه در حدود ۱۰ میلیارد دلار اتلاف انرژی دارند افزود: مشکل اصلی ما این است که حامل های انرژی قیمت واقعی خود را ندارند و با در نظر گرفتن همه موارد باید به فکر چاره باشیم.