پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: زلزلههای اخیر و خسارتهایی که به مسکن مهر وارد شد نشان داد که اجزای داخلی ساختمان از جمله دیوارهای داخلی، اجزای غیرسازهای و میان قابها، آسیبهای جدی دیدهاند و به همین دلیل تدوین و ویرایش ضوابط و آییننامهها در دستور کار قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ محمد شکرچیزاده، در نشست خبری که به مناسبت بیست و هشتمین سالگرد زلزله رودبار و منجیل برگزار شد اظهار داشت: ایران، کشوری زلزلهخیز است و در طول سالیان، شاهد زلزلههای بیش از ۷ ریشتر در این کشور بوده ایم که این مسئله مسئولیت ما را در موضوع زلزله بیشتر میکند.
وی ادامه داد: از ابتدای دولت یازدهم برای ارتقای سطح ایمنی شهرها با محوریت مرکز تحقیقات و با همراهی و همکاری سایر دستگاهها،اقدامات مهمی آغاز کردیم که از جمله آنها تعیین حریم گسلهای کلانشهرها بود. در این رابطه حریم گسلهای شهرهای تهران، کرمان و تبریز به تصویب شورایعالی شهرسازی و معماری ایران رسید و براساس آن ساخت و سازها در حریم گسلها محدودیتهای جدی خواهند داشت.
رئیس مرکز تحقیقات افزود: زلزله کرمانشاه، ۵هزار میلیارد تومان خسارت به ساختمانها وارد کرد که عمده آنها خسارت به اجزای غیرسازهای بود. به همین دلیل دو کار را در مرکز آغاز کردیم که از جمله آنها تهیه و تدوین دستورالعمل و راهنمای اجزای سازهای و جزئیات دیوارهای غیرسازهای با همکاری سازمان نظام مهندسی و وزارتخانه انجام شد که اجرای آن میتواند به نحو قابل قبولی خسارتهای اجزای غیرسازهای را کاهش دهند.
شکر چی زاده ادامه داد: در آییننامه ۲۸۰۰ نیز میبایستی الحاقیهای داشته باشیم که لازمالاجرا میشود و عدم اجرای آن تخلف به شمار میرود که امیدواریم تا پایان تیرماه الحاقیه ۲۸۰۰ که علاوه بر دیوارها بقیه اجزای غیرسازهای را نیز در بر می گیرد توسط وزیر راه و شهرسازی ابلاغ و لازمالاجرا شود.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از دیگر اقدامات مرکز را، طراحی و همکاری برای تولید دستگاههای قطع اتوماتیک گاز در هنگام وقوع زلزله عنوان کرد و گفت: توسعه شبکه شتابنگاری از فرصتهای مرکز بعد از تحریم بوده است.