بازی افتتاحیه بیست و یکمین دوره مسابقات جام جهانی فوتبال به میزبانی روسیه میان دو تیم روسیه و عربستان سعودی آغاز شد ...
بازی افتتاحیه بیست و یکمین دوره مسابقات جام جهانی فوتبال به میزبانی روسیه میان دو تیم روسیه و عربستان سعودی آغاز شد ، بازی ای که با شکست سنگین 5 بر صفر عربستان به پایان رسید.
هنوز چند روزی از این شکست تحقیرآمیز سعودی ها در بازی فوتبال نگذشته بود که بزرگترین ائتلاف بین المللی به سرکردگی این کشور و مشارکت 17 کشور جهان از جمله رژیم صهیونیستی،آمریکا، امارات متحده عربی، مصر و بحرین برای یکسره کردن مقاومت انصارالله یمن کلید خورد و رقابتی دیگر در پوشش هیاهوی پرهزینه جام جهانی فوتبال برای خاموش کردن صدای مقاومت یک ملت در گوشه ای دیگر از این کره خاکی شکل گرفت.
نیروی دریایی مصر به همراه هواپیماهای امریکا و رژیم صهیونیستی در کنار مزدورانی از امارات، بحرین و عربستان سعودی به همراه مزدوران یمنی آمده اند تا کار انصارالله یمن را یکسره کنند. هدفی که عربستان سعودی با همراهی ائتلاف عربی در چهارسال گذشته نتوانست آن را محقق کند و جام جهانی فوتبال پوششی برای جلوگیری از بازتاب های رسانه ای این تجاوزگری است .
امکاناتی که در این نبرد به کار گرفته شده، به گفته کارشناسان نظامی برای اشغال نصف یک قاره کافی است و همین استعداد نظامی علیه رژیم صدام به کارگرفته شد که طی 20 روز سقوط کرد.
هدف اولیه تعریف شده برای این عملیات، اشغال بندر الحدیده تعریف شده است؛ منطقه ای که دومین کانون پرجمعیت یمن و دروازه دریایی ورود کمکهای بشردوستانه برای مردم بی دفاع یمن طی چهارسال گذشته بوده است .
نگاهی به اوضاع میدانی نشان می دهد که این لشکرکشی عظیم در تصرف یک منطقه دو هزار کیلومتر مربعی ناکام مانده است .
در این عملیات، نیروهای مردمی یمن یک ناوچه مصری را منهدم کردند و با مقاومت نیروهای ارتش و کمیته مردمی یمن، نیروهای ائتلاف در منطقه دوریهمی، فرودگاه حدیده و زفتا به محاصره درامده اند و راهی جز کشته شدن یا عقب نشینی به سوی دریا پیش روی خود ندارند.
اما در این میان نباید از پیوست رسانه ای این عملیات غافل بود. رسانه های همسو با ائتلاف بین المللی بر ضد یمن ضمن برجسته سازی مسابقات جام جهانی فوتبال تلاش می کنند تا ناکامی این عملیات را با ارائه اخبار و تحلیل های غیر واقعی پیروزی جلوه دهند. نبردی که به اعتقاد تحلیلگران، هدف اصلی آن تسلط بر صنعا و صعده پایتخت یمن و خاستگاه انصارالله است . هدفی که با مقاومت مردم یمن امروز به تسلط بر فرودگاه الحدیده محدود شده و متجاوزان برای خروج آبرومند از این معرکه دست به دامن شورای امنیت سازمان ملل شده اند.
سابقه جنگهای خونبار منطقه نشان می دهد که جنگ افروزان همواره از مناسبت هایی همچون مسابقات جام جهانی فوتبال، جام ملتهای اروپا یا تعطیلات پایان سال میلادی به عنوان پوشش این جنگها استفاده کرده اند. جنگهایی که یک سر تمامی آنها رژیم صهیونیستی بوده است .
نگاهی به تاریخچه جنگ های تحمیل شده از سوی اسرائیل به ملتهای منطقه نشان می دهد که این رژیم همواره از عنصر زمان به خوبی استفاده کرده تا جنایاتش و ندای مظلومیت ملتها در هیاهوی چنین مناسبت هایی گم شود.
جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل
جنگ ششروزه نبردی بود که از ۵ تا ۱۰ ژوئن ۱۹۶۷ میان اسرائیل و کشورهای عربی مصر، سوریه و اردن رخ داد و با پیروزی مطلق اسرائیل به پایان رسید. این نبرد نقطه اوج بحرانی بود که از تاریخ ۱۵ مه تا ۱۲ ژوئن ۱۹۶۷ به درازا انجامید و در آن اسرائیل با شکست ارتش چند کشور مسلمان قسمتی از خاک آنها را تصرف کرد. این جنگ همزمان با هشتمین دوره جام جهانی فوتبال به میزبانی انگلستان بود که با قهرمانی تیم ملی این کشور به پایان رسید.
جنگ اسرائیل و لبنان
در ششم ژوئن سال 1982 (شانزدهم خرداد 1361) رژیم صهیونیستی تهاجمی همه جانبه را از زمین ، هوا و دریا به لبنان آغاز و به سرعت تا دروازه های بیروت پیشروی کرد. این جنگ با هجوم وحشیانه و گسترده هوایی، دریایی و زمینی اسرائیل به بیروت غربی به پایان رسید.
این جنگ هم همزمان با دوازدهمین دوره جام جهانی فوتبال بود که در کشور اسپانیا برگزار شد و با قهرمانی ایتالیا به پایان رسید.
جنگ 33 روزه لبنان
جنگ اسرائیل و لبنان که در اسرائیل به جنگ دوم لبنان معروف است از 12 ژوئیه سال 2006 آغاز شد و به مدت 33 روز به طول انجامید. جنگی که هدف آن نابودی حزب الله و تولید خاورمیانه جدید بود . این جنگ با قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل در تاریخ ۱۴ اوت ۲۰۰۶ بدون دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده به پایان رسید. این جنگ هم مصادف با هیجدهمین دوره مسابقات جام جهانی بود که از ۹ ژوئن تا ۹ ژوئیه ۲۰۰۶ به میزبانی آلمان برگزار شد و در پایان با قهرمانی تیم ملی ایتالیا خاتمه یافت.
جنگ سوریه
ورود بحران سوریه به مرحله نظامی در آستانه المپیک 2012 از دیگر بحران آفرینی هایی است که در آغاز رویدادی ورزشی با تحریک رژیم صهیونیستی در منطقه ایجاد شد.
در این جنگ 150 هزار تروریست تحت عنوان گروه هایی همچون داعش، النصره، اخوانی های تکفیری، ارتش آزاد سوریه، بعث عراق و ... از 86 کشور جهان با حمایت مالی عربستان سعودی ، قطر، امارات متحده عربی و پشتیبانی اطلاعاتی و تجهیزاتی رژیم صهیونیستی و امریکا به سوریه اعزام شدند تا یکی از راهبردی ترین اهداف اسرائیل در منطقه یعنی شکستن کمر محور مقاومت را محقق کنند.
هدف اصلی داعش، به عنوان یک گروه مسلح و بسیار سازمان یافته دارای منابع مالی غنی و روابط مناسب با طوایف عربی در سوریه و عراق، تجزیه دائمی عراق و سوریه و درگیرکردن مناطق شرق اسرائیل در جنگی بی انتها بود، به نحوی که اسرائیل را از هر نوع تهدید در مرزهای شرقی و شمالی خود تا همیشه آسوده کند. جنگی که با مقاومت مردم سوریه و حمایت هم پیمانان مقاومت با شکست داعش پایان یافت. این جنگ 400 هزارکشته، صدها هزار مجروح و میلیونها آواره برجای گذاشت و زیرساختهای سوریه را نابود کرد .
بیستمین دوره جام جهانی در سال 2014 هم همزمان شد با حمله داعش به عراق. جنگی که هدف آن ایجاد خلافت خودخوانده عراق وشام بود .در واپسین ساعات بیستم خرداد 1393 نیروهای داعش درپی پیشروی به شمال عراق، کنترل شهر موصل را به دست گرفتند. این نیروها با خیانت نفوذی های حزب بعث عراق در ارتش، ابتدا استان نینوا را اشغال و سپس تا موصل پیشروی کردند. حملات داعش به شهرهای عراق که همراه با جنایت های هولناک و کشتار بی رحمانه مردم و نیروهای مدافع شهرها بود روند پیشروی به سوی صلاح الدین و سامرا را بدون هیچ دفاعی تسریع کرد. روندی که با ورود ایران به معرکه عراق متوقف شد و سرانجام این جنگ با آزاد سازی تمامی مناطق اشغال شده و پایتخت خود خوانده داعش در موصل، سال گذشته کاملا شکست خورد.
جنگ 22 روزه غزه
جنگ 22 روزه غزه جنگی بود که رژیم صهیونیستی پس از ماهها محاصره طولانی نوار غزه و بستن تمامی گذرها بر روی یک و نیم میلیون نفر از ساکنان این منطقه آغاز کرد. درست زمانی که تمام رسانه ها مشغول پوشش خبری تعطیلات پر زرق و برق سال نوی میلادی بودند این جنگ هزاران نفر از ساکنان غزه را به خاک و خون کشید.
هدف جنگ نابودی توان موشکی حماس بود که محقق نشد و موشکهای حماس تا ساعات پایانی جنگ که با وساطت شورای امنیت سازمان ملل حاصل شد، شهرک های صهیونیست نشین را هدف قرار می دادند.
نویسنده: محمدرضا طلاجوران
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما