مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر برکنترل و کاهش مصرف محصولات پلاستیکی بهمنظور حفاظت مؤثر از تنوع زیستی و حیات وحش تاکید کرد.
وی با بیان اینکه خطر ریزدانههای پلاستیکی برای محیطزیست و حیات وحش جدی است اضافه کرد: متاسفانه بهدلیل ریز بودن این ذرات که عمدتا قطری کمتر از 5 میلیمتر دارند با توجه به تجزیهناپذیری و آثار تخریبی ورود در چرخههای غذایی، نتایج مرگباری در زندگی حیات وحش بهویژه حیات وحش دریایی دارند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خاطرنشان کرد: با توجه به امکان بلعیدن این ریزپلاستیکها توسط حیات وحش دریایی به عنوان غذا، این چالش بهعنوان عامل عمده تهدیدکننده حیات وحش در مناطق آبی تبدیل شده که لزوم اتخاذ تدابیر لازم در سطح جهانی و ملی را اجتنابناپذیر ساخته است.
وی یادآور شد: طبق بررسیهای صورت گرفته توسط اندیشمندان انگلیسی متأسفانه در حال حاضر در معده حداقل 90درصد از مرغان دریایی آثار استفاده غذایی از مواد پلاستیکی وجود دارد و متأسفانه انتظار می رود این آمار در خصوص دیگر جانداران نیز حالت مشابهی داشته باشد.
دلشب با بیان اینکه خلیج فارس نیز با توجه به شرایط خاص جغرافیایی و تراکم جمعیتی و صنعتی اطراف آن بهعنوان یکی از زیستگاههای در معرض تهدید حیات وحش محسوب میشود افزود: گونه های مختلف جانوری اعم از ماهیان، پرندگان و پستانداران، خزندگان و انواع جانوران ریز دریایی خلیجفارس در معرض خطر جدی ورود پلاسیتک و ریزپلاستکها قرار دارند.
وی بر لزوم مشارکت و توجه جدی و همگانی در کنترل این معضلات و همکاری همه دستگاههای متولی در دفع اصولی فاضلاب و پسماندها و رها نکردن پلاستیک در طبیعت تاکید و اضافه کرد: استفاده از کیسههای پارچهای به جای کیسه پلاستیک، استفاده از لباسهای با الیاف طبیعی، اجتناب از خرید محصولاتی که بستهبندی پلاستیکی دارند، استفاده مجدد از کیسههای پلاستیکی در موارد لزوم و ترویج فرهنگ نه گفتن هنگام عرضه محصولات و کیسه های پلاستیکی در فروشگاهها از جمله راههای مقابله با این معضلات است.