تشنگی در هنگام روزهداری را چگونه کنترل کنیم
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما خوزستان ، مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: در مواقعی که ماه مبارک رمضان با روزهای بلند تابستان مقارن میشود، یکی از مشکلات اساسی روزهداران، بروز تشنگی در طول روز است.
مهنوش صاحبدل افزود: در این ماه روزهداران برای پیشگیری از کمآبی باید مایعات فراوان بین افطار تا سحر مصرف کنند، به طوری که حدود 8 تا 10 لیوان آب آشامیدنی بهداشتی و مایعات سالم دیگر در فاصله افطار تا سحر بنوشند.
وی با بیان اینکه در وعده افطار توصیه میشود شروع افطار با شیر گرم، آب گرم یا چای کمرنگ تازهدم باشد ادامه داد : استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ، آش، حلیم کمروغن و همچنین مایعات به هنگام افطار موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزهدار میشودواز مصرف آب سرد، شربت و یا نوشابه همراه با افطار پرهیز شود.
مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: در وعده شام مصرف مایعات سالم مثل آب، دوغ بدون گاز و کمنمک، شربتهای خانگی و آبمیوههای تازه طبیعی مانند آب پرتقال و طالبی توصیه میشود.
وی افزود: همچنین مصرف شربتهای خانگی که با آبلیمو، خاکشیر یا عرقیات گیاهی تهیه شده باشند و آبمیوههای تازه در فاصله بعد از شام تا سحر بسیار مناسب است.
مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: باید روزهداران در وعده سحری یک فنجان چای و قبل از آن میوههایی مانند هندوانه و سالاد مصرف کنند تا املاح مورد نیاز بدن تأمین شود. مصرف آب به مقدار زیاد در وعده سحری و مخصوصا بین غذا توصیه نمیشود چون موجب رقیق شدن شیره معده و آنزیمهای گوارشی شده و روند هضم غذا مختل میشود.
وی تصریح کرد: مصرف زیاد چای خصوصا چای غلیظ یا شیرین مناسب نیست، زیرا مصرف زیاد آن باعث دفع آب بدن و افزایش احساس تشنگی میشود.