معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه همکاری، راهگشای مشکلات است، همانطور که همکاری منجر به توافق برجام شد گفت: ایران قابل حذف از بازار انرژی جهان نیست.
وی افزود: پارسال نسبت به سال پیش از آن ۱۲۰ هزار بشکه افزایش تولید داشتهایم که عمده این افزایش تولید مربوط به تولید در میدانهای مشترک غرب کارون بوده است؛ در سال ۹۶ تولید از میدان آذر به ۳۰ هزار بشکه در روز رسید و ۷۰ هزار بشکه نیز از آزادگان جنوبی برداشت داشتیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت با اشاره به عملکرد قابل قبول شرکت اویک به عنوان پیمانکار ایرانی در میدان آذر، گفت: همچنین برای نخستین بار از لایههای نفتی پارس جنوبی نفت برداشت کردیم و این پروژه به مدار تولید کشور اضافه شد و این امیدواری وجود دارد که امسال روزانه ۵۰ هزار بشکه از میدان آزادگان جنوبی به تولید نفت کشور اضافه شود.
کاردر با اشاره به امضای قرارداد برای توسعه و همزمان برای برداشت از میدانهای سپهر و جفیر و آبان و پایدار غر، گفت: ما در این میدانها تنها به عنوان کارفرما نظارت خواهیم داشت.
وی با اشاره به تغییر سیاست شرکت ملی نفت ایران در نظام مهندسی اجرا که به شکل تدریجی آغاز شده است، گفت: ما پیشتر در امور مهندسی و تامین تجهیزات هم وارد میشدیم و هنوز بسیاری از شرکتها همین انتظار را دارند، اما راهبرد ما تغییر کرده استا و دیگر خرید تجهیزات و تامین کالا را انجام نمیدهیم و این امور مستقیم به پیمانکار واگذار میشود، در این نظام جدید شرکتهای EPC شرایط خوبی پیدا میکنند و حتی شرکتهای E&P هم می توانند کار EPC را انجام دهند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران افزود: در حوزه کارهای توسعهای، نظام مهندسی EPC اجرا میشود، بنابراین شرکت ملی نفت دیگر خرید تجهیزات ندارد و این شرایط می تواند نویدی خوب برای شرکتهای پیمانکاری باشد تا از این نمایشگاه برای پیدا کردن کالاهای مورد نیاز با قیمتهایی متعادل و تجهیزات مدنظر خود استفاده کنند.
وی گفت: در حوزه بهرهبرداری نیز شرکت ملی نفت ایران کار را به پیمانکار توسعهای تحویل میدهد و یک شرکت ایرانی به همراه یک شرکت خارجی بهرهبرداری از میدان را به مدت ۲۰ سال انجام می دهد
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران افزود: شرکت ملی نفت تنها نظارت کارفرمایی را انجام میدهد، به همین دلیل هم دیگر برنامهای برای استخدام نیروهای انسانی نداریم و از این به بعد متقاضیان باید برای استخدام و کار، به پیمانکاران و شرکتهای بهره بردار مراجعه کنند.
کاردر یادآور شد: به دلیل جدید بودن این برنامه ریزی و نبود هماهنگی و آمادگی و تطبیق پیمانکاران و شرکتها با این روش، قراردادها را دو ساله امضا میکنیم تا توانمندی شرکتها ارزیابی و آنها هم با روش اجرایی کار تطبیق پیدا کنند.
وی ادامه داد: شرایط جدید در بها دادن و ایجاد فضای کاری برای پیمانکاران و شرکتهای تامین تجهیزات پیامی است که شرکت ملی نفت ایران زمینه را برای حضور هر چه بیشتر شرکتها فراهم آورده است.
ادامه دارد...