خراسان جنوبی توانست با تولید رقم نمونه بذر خارشتر علاوه بر تامین نیاز داخلی استان این بذر را به سایر استان ها صادر کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، گفت: هم اکنون مزرعه 100 هکتاری در
هاشم ولی پورمطلق با بیان اینکه خارشتر در دو مرحله به صورت دیم برداشت می شود، پیش بینی کرد: در هر هکتار 7 تن خارشتر برداشت شود.
وی گفت: در اسفند 5 هکتار بذر خارشتر در مزرعه الگویی کشت شده که هم اکنون در حال سبز شدن است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: خارشتر مقاومت بسیار بالایی نسبت به سرما، طوفان، خشکی و شوری دارد، این گیاه به وسیله بذر و ریزوم تکثیر می شود.
وی گفت: در ایران تحقیقات زیادی برای تولید این بذر در حال انجام بود، چرا که گیاه خارشتر یک گیاه خود رو است و اقلب گیاهان خود رو وقتی قرار است به کاشت حداکثری و یک سری تغییرات ژنتیکی برسند یا تولید نمی شود و یا نمونه ای که خوب و مرغوب باشد را نمی توان از آن ها بدست آورد به همین دلیل تلاش استان در این زمینه چندین برابر شد و در نهایت توانستیم بهترین نوع بذر خار شتر را تولید و در مزرعه نمونه کاشت کنیم.
ولی پورمطلق افزود: پارسال در راستای توسعه این گیاه اولین قرارداد با استان کرمان منعقد شد که هم اکنون کرمان، اصفهان و قم جزو استان هایی است که هم اکنون ارسال بذر از استان به آنها انجام می شود.
وی گفت: همکاری در خصوص انتقال اطلاعات و تجربیات در زمینه های کاشت و برداشت و راهنمایی برای فروش از حمایت های جهاد کشاورزی برای کاشت بذر خارشتر است.
تماس ۰۹۱۱۷۷۲۲۳۳۹