فرش ایرانی، ظرفیتی برای رونق اقتصادی و توسعه صادرات غیرنفتی کشور است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سیدعباس صالحی شریعتی در نشست شورای اداری سردرود، به اهمیت هنری و اقتصادی صنعت فرش دستباف در کشور اشاره کرد و گفت: فرش ایرانی با تاریخ طولانی خود نقش بسزایی در اقتصاد ایران و اشتغال آفرینی داشته و در صادرات غیرنفتی جایگاه بسیار بالایی را برای خود کسب کرده است.
وی به سرمایه بزرگ صنعت فرش بافی در سردرود اشاره کرد و افزود: در شهر ۳۰هزار نفری سردرود، بیش از ۸۰۰کارگاه فعال وجود دارد و افراد زیادی به صورت مستقیم و غیرمستقیم، در این حوزه مشغول به کارند که این نشان از ظرفیت این شهر برای تولید و صادرات این هنر صنعت به خارج از کشور دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین گفت: هویت ایرانی در شهر سردرود در قالب تابلو فرش حفاظت میشود و باید برای صیانت از این ارزش فرهنگی و هنری، تلاش مضاعف داشت و از شاغلان در این حرفه حمایت کرد.
به گفته صالحی، این ظرفیت اقتصادی، هنری و مردمی میتواند نماد و الگویی برای دیگر شهرها بوده و ارزش افزودهای که از این طریق عاید این شهر میشود، میتواند در دیگر شهرها به کار گرفته شود.
فرماندار تبریز هم سردرود را پایتخت تابلو فرش ایران عنوان کرد و گفت: این شهر با سابقه تاریخی و فعالیت عمده مردمان آن درزمینه تولید فرش به خصوص تابلو فرشهای نفیس ازداشتن یک مجتمع فرهنگی - هنری محروم بوده و یکی از مطالبات مردم این شهر، ایجاد فضاهای فرهنگی و هنری در آن است.
در پایان شورای اداری سردرود، طرح شناسنامه تابلو فرش سردرود ارائه و به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اهدا شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای سفر به سردرود، از واحدهای تولید وعرضه تابلو فرش این شهر بازدید کرد.