استاد حوزه و دانشگاه، اخلاق در بعثت پیامبر (ص) را برای رساندن انسانها به بندگی خدا برشمرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، حجت الاسلام محمد علی منصوریان دامغانی در گفتگوی شبکه قرآن گفت: حدیث "انما بعثه لاتمم مکارم الاخلاق" منبع دست اول شیعی ندارد، اما علمای شیعه آن را پذیرفته اند.
وی افزود: در سوره ذاریات، خداوند هدف خلقت را عبودیت اعلام کرده است که در ظاهر با این حدیث تفاوت دارد، اما اخلاق در بعثت پیامبر (ص) در واقع برای رساندن انسانها به بندگی و عبودیت خداست.
منصوریان دامغانی گفت: دین دارای سه بخش باورها " اصول دین"، رفتار "فقه و احکام" و اخلاق است که باید مبتنی بر باور و رفتار باشد.
وی اضافه کرد: اخلاق بدون اعتقادات و حدود شرعی سست و بی پایه است که انسان را به اهداف نهایی خلقت نخواهد رساند.
حجت الاسلام منصوریان دامغانی با بیان اینکه انسان دارای چهار قوه است، گفت: عقل، غضب، شهوت و وهم چهار قوه انسان است که تنها عقل در بخش روح و بقیه در بخش جسم او قرار دارند.
وی افزود: همانگونه که در ظاهر جنگها را مشاهده میکنیم همواره سه قوه جسمی بدن درحال مبارزه با عقل او هستند و هرگاه عقل غلبه یابد انسان دارای نفس مطمئنه خواهد بود.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: عقل نمادی از ملائک است و سه قوه دیگر حیوانی محسوب میشوند از اینروست که انسان میتواند با تکیه بر عقل از ملائک نیز برتر باشد و یا با پذیرش قوای جسمی از حیوان نیز پایینتر قرار گیرد.
منصوریان دامغانی افزود: اگر انسان همواره از قبل تبعیت کند در ابتدایی که به اشتباه راهی را انتخاب کند متوجه میشود که دروغ، ریا و اینگونه رفتارها نادرست است، اما در صورت تکرار اینگونه رفتارها مدیریت و کنترل آنها نیز از دست خارج میشود.
وی در پایان اضافه کرد: اسلام و بعثت برای بندگی خداوند بوده اند که اخلاق، راه رسیدن به آن است.