گفتگوی ویژه شبکه قرآن:
نهادینه شدن همدلی و کمک به نیازمندان در ایران
استادحوزه: همدلی و کمک به نیازمندان بعد از انقلاب اسلامی به صفت عمیق روحی در افراد جامعه ما تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما، استادحوزه و پژوهشگر مسائل دینی در گفتگوی امروز با اخبار قرآنی گفت: همدلی، همراهی و کمک به نیازمندان بعد از انقلاب اسلامی به صفت عمیق روحی در افراد جامعه ما تبدیل شده است.
خانم دکتر خدیجه احمدی بی غش با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری و دعوت ایشان از مردم برای انجام رزمایش همدلی و کمک به اقشار آسیب پذیر افزود: مردم مومن و انقلابی ایران اسلامی در لبیک به دعوت مقام معظم رهبری تلاش کردند تا آنجا که میتوانند به اقشار آسیب پذیر کمک کنند و از وقت و حال خویش گذشت کردند بطوری که با سیل عظیمی از این کمکها مواجه شدیم.
وی تاکید کرد: در تعالیم اسلامی هیچ امری مهمتر از انفاق و کمک به دیگران برای نزدیک شدن به خدا نیست و در دین اسلام کمک کردن به همنوع تشویق شده است.
استاد حوزه و پژوهشگر نخبه کشوری در بنیاد ملی البرز گفت: امروز با شیوع بیماری کرونا مردم به صورت جهادی برای کمکهای روحی و مالی به افراد نیازمند وارد میدان شدند و این نوع کمکها و اقدامات را ما در زمان پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس و در دیگر دورههای تاریخی انقلاب تجربه کردیم و همه برای رفع مشکلات تلاش کردیم.
خانم احمدی بی غش افزود: تقویت خصلت همدلی و یاری به نیازمندان سبب رشد شخصیت افراد میشود و انسان را به تفکری عمیق در آموزههای دینی وا میدارد.
استاد نخبه کشوری و پژوهشگر مسائل دینی افزود: باید به افراد نیازمند آموزش داد تا پس از دوران شیوع بیماری، توانایی پیدا کنند تا روی پای خود بایستند و این در اصل نشان دهنده ارتباط همدلی و سال جهش تولید است که باید برای توانمندی افراد چرخهای تولید نیز بچرخد.
خانم احمدی بی غش همچنین درباره توصیه رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص انجام عبادت فردی در شرایط شیوع بیماری کرونا گفت: گرچه در دین اسلام بر عبادت اجتماعی تاکید فراوان شده است، اما به این معنا نیست که به عبادت فردی توجه ندارد و در دعا و نیایش فردی، انسان با تمام وجود متوجه خدا میشود و در خضوع است که خداوند کلید تمام فضیلتها و خزائن روحانی را در اختیار بنده خویش قرار میدهد.
وی تاکید کرد: در شرایط شیوع بیماری کرونا شرایط را مغتنم بشماریم و عبادتهای فردی و توجه قلبی را مورد توجه قرار دهیم.
استاد حوزه و پژوهشگر مسائل دینی درباره نقش بانوان درمنزل در کیفیت عبادات فردی افراد خانواده گفت: بانوان در فراهم کردن شرایط برای توجه عمیق افراد خانواده در عبادت فردی نقش موثری دارند و روحیات آنان به عنوان مادر به تقویت تربیت دینی فرزندان کمک میکند.
خانم احمدی بی غش همچنین نقش بانوان را در رشد و فعال جامعه موثر دانست و افزود: بانوان ثابت کردند علاوه بر اجرای نقش همسری و مادری در خانواده، با حضور در جامعه تاثیر بسزایی در رشد علمی و معرفتی جامعه دارند و حضور بانوان در عرصه اجتماعی منافاتی با نقش آنان در خانه نه تنها ندارد بلکه کامل کننده یکدیگر است.