فعالیت پررنگ بخش خصوصی کهگیلویه و بویراحمد در گِرو تزریق به موقع و عادلانه اعتبارات است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، امروز در نشستی با حضور فعالان بخش
رئیس اتاق بازرگانی استان و فعال بخش خصوصی هدف از برگزاری این نشست را بررسی مشکلاتی مانند کسری بودجه، عدم ابلاغ به موقع اعتبارات و تعهدات مانده از سالهای گذشته پیمانکاران و دستگاههای اجرایی عنوان کرد و گفت: فضای کسب و کار متاثر از تلاش بخش عمرانی است که در صورت تزریق به موقع و عادلانهی اعتبارات، این بخش برای ایجاد زیرساختهای توسعه حضوری فعالتر خواهد داشت.
جبار کیانی با بیان اینکه شائبهی دخالت برخی افراد صاحب نفوذ و جریانهای سیاسی برای واگذاری طرحها به پیمانکاران خاص وجود دارد افزود: توزیع عادلانه منابع و اعتبارات و رعایت قانون در فرایند واگذاری مناقصات این شا ئبهها را خنثی میکند.
وی مشکلات بیمه ای، تامین اجتماعی، کار اضافهی خارج از قراردادها توسط پیمانکاران، تغییرات ناخواسته در طرح ها، وجود معارضات اجتماعی و متحمل شدن هزینههای اضافی را از مشکلات پیمانکاران این بخش ذکر کرد و خواستار توجه بیشتر به تامین مطالبات آنها شد.
وی همچنین به راکد شدن برخی واحدهای تولیدی قدیمیتر اشاره کرد و ادامه داد: وجود رانتهای مختلف در عرصهی رقابت و بی مهری به این واحدها این بنگاههای تولیدی را ناتوان کرده است.
خوبانی دیگر نمایندهی بخش خصوصی هم اعمال سلیقه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و افراد صاحب نفوذ در برگزاری مناقصات را تایید کرد و گفت: ورود نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای چگونگی واگذاری طرح به پیمانکاران برای همه آشکار است.
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان نیز گزارشی از جایگاه استان در شاخصهای مختلف ارائه کرد و گفت: این شاخصها بعد از گذشت ۴ سال بالاخره بهبود یافته است.
کشاورز افزود: به طور مثال تورم در استان در سال ۱۳۹۲ حدود ۳۸ درصد بوده که با تدابیر اقتصادی این میزان پارسال به کمتر از ۱۳ درصد کاهش یافته است.
وی به کاهش نرخ رشد بیکاری هم اشاره کرد و گفت: در مدت مشابه، بیکاری در کهگیلویه وبویر احمد از ۱۵ و نیم درصد به ۱۱ و چهار درصد کاهش یافته است.
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان اضافه کرد: اعتبارات با نظر شورای برنامه ریزی براساس اکثریت آراء و رعایت همهی الزامات قانونی توزیع میشود.
علیمردانی مدیرکل راه و شهرسازی هم ارزش طرحهای واگذار شده در این حوزه را ۶۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: مطالبات پیمانکاران با در نظر گرفتن اولویتها از طریق اسناد خزانه و یا از محل اعتبارات ملی پرداخت میشود.
مدیر دفتر فنی استاداری نیز از آنچه که طولانی شدن فرآیند اجرای پروژهها مینامید گلایه کرد و گفت: دیده شده مطالعهی طرحی کمتر از یک ماه انجام میشود، اما اجرای همان طرح سالها بطول میانجامد.
کاظمی با بیان اینکه مناقصات شفاف برگزار نمیشود افزود: ما مجریان هم در فرآیند اجرا خوب عمل نکرده ایم.
دبیر هیات رسیدگی به قانون برگزاری مناقصات با بیان اینکه در این خصوص نتوانستیم به رسالت خود عمل کنیم دست اندر کاران را به رعایت انصاف، توجه به قانون و داشتن وجدان کاری در واگذاریها و نظارتها دعوت کرد.
کاظمی ریزش سازهای در شهر یاسوج و به بار آمدن خسارات جبران ناپذیر و فوت یک کارگر را از مصادیق بی اعتنایی به وجدان کاری در فرایند نظارت بر طرحها دانست.