رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی
حجم درآمدهای سال گذشته کشور 240 هزار میلیارد تومان+فیلم
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت:برای رونق تولید و اشتغال هزار میلیارد تومان منابع مالی در اختیار بانک ها گذاشته شد که درصد کمی از آن پرداخت شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد،نماینده مردم گچساران و باشت و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی درنشست شورای برنامه ریزی استان با اشاره به تلاش مضاعف دولت و مجلس برای حل مشکلات اقتصادی مردم گفت: برای رونق تولید و اشتغال هزار میلیارد تومان منابع مالی در اختیار بانک ها گذاشته شد اما درصد کمی از آن پرداخت شده است.
غلامرضا تاجگردون حجم درآمدهای کشور در سال 96 را 240 هزار میلیارد تومان ذکرکرد و افزود: این در حالی است که بودجه جاری کشور 293 هزار میلیارد تومان است.
وی افزایش 3 برابری حجم نقدینگی را از جمله مشکلات گریبانگیر اقتصاد ذکر کرد و گفت: موسسات مالی و اعتباری با جذب سپرده های مردم و پرداخت نکردن آن مشکل بزرگی را ایجاد کرده اند که باید درس عبرتی برای سپرده گذاران و دولتمردان باشد که پولشان را در اختیار این موسسات قرار ندهند.
نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی افزود: در شرایطی که جامعه به سپرده و سرمایه برای رونق تولید و اشتغال نیاز دارد، موسسه ای در استان کوچک کهگیلویه و بویراحمد 600میلیارد تومان از سپرده های مردم را گرفته و تنها ده درصد آن را در استان به عنوان تسهیلات پرداخت کرده است و در کنار آن بانک دولتی با کمترین سپرده گذاری 100درصد تسهیلات را در استان هزینه کرده است.
تاجگردون از مسئولان خواست با آگاه ساختن مردم از پیامدهای سپرده گذاری در چنین موسسات مالی جلوی زیان های اقتصادی را بگیرند.
وی توجه به مشکلات معیشتی مردم و کاهش فشارهای اقتصادی به جامعه را ضرورت اول نظام خواند و بر همدلی برنامه ریزی و تلاش بیشتر برای حل این مشکلات تاکید کرد.
زارعی نماینده مردم شهرستانهای بویر احمد و دنا درمجلس شورای اسلامی هم گفت: جو روانی ناشی از فشارهای اقتصادی بر اقدامات بزرگ دولت سایه انداخته است و راه برون رفت از این وضعیت تلاش بیشتر، مدیریت بهتر و توزیع عادانه ثروت است.
زارعی با اشاره به افزایش سیل مهاجرت به شهرستانهای بویراحمد و دنا و افزایش 42 درصدی جمعیت در این مناطق تاکید کرد: سازمان مدیریت و برنامه ریزی باید در توزیع اعتبارات به افزایش جابجائی جمعیت توجه کند.
نماینده شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: با همه تلاش هایی که برای گرفتن و تخصیص بودجه مورد نیاز استان صورت می گیرد اما 50 درصد اعتبارات عمرانی تحقق نیافته است و جذب نمی شود.
آقای هاشمی پور با اشاره به محدود بودن منابع مالی دولت جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی و شرکت های سرمایه گذاری و بنگاه های بزرگ اقتصادی را ضروری خواند.
استاندار کهگیلویه و بویر احمد هم گفت: تامین اعتبار مهم بوده اما مهمتر از آن جذب درست اعتبارات و کیفی سازی طرح های عمرانی است.
علی محمد احمدی افزود: تلاش های خوبی برای جذب سرمایه گذاری و مشارکت هلدینگ های اقتصادی در استان انجام گرفته اما کافی نیست.
وی با بیان اینکه14 میلیارد تومان از محل تهاتر به اعتبارات عمرانی استان اضافه شد گفت: دفتر مناطق محروم ریاست جمهوری 73 میلیارد تومان اعتبار عمرانی برای محرومیت زدایی و توسعه دهستان زیلایی اختصاص داده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان نیز در این نشست با بیان اینکه دستگاه های برتر در زمینه تخصیص طرح های عمرانی شرکت آب منطقه ای، راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی بوده اند گفت: شرکت آب منطقه ای دستگاه برتر در اجرای برنامه توسعه دولت الکترونیک و اداره کل امور اقتصادی و دارائی استان هم در حسابداری تعهدی دستگاه برتر اعلام شدند.
نوروزی افزود: سازمان صنعت معدن و تجارت هم فعال ترین دستگاه در زمینه اشتغال بوده همچنین در زمینه های واگذاری طرحهای عمرانی به بخش خصوصی اداره کل نوسازی مدارس برتر شد.
وی گفت: بانک کشاورزی هم بانک برتر در پرداخت تسهیلات و شهرداری باشت هم شهرداری موفق تر در اجرای طرحهای عمرانی معرفی شد.
بر اساس جمع بندی نهایی این ارزیابی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی، آب و فاضلاب روستائی و جهاد کشاورزی برترین دستگاهها اعلام شدند.