رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: با مقررات زیاد نمیتوان به حرکت شتابان در مراکز علمی دست یافت.
وی گفت: تسهیلات مقرراتی و عنصر مالی از موضوعاتی است که باید در این باره مورد توجه قرار گیرد.
صالحی با اشاره به فعالیتهای سازمان انرژی اتمی پس از پایان جنگ تحمیلی افزود: هم اکنون این سازمان یکی از نهادهای استثنا در خصوص مقررات است و این موضوع به پیشبرد امور در سازمان انرژی اتمی کمک شایانی کرده است.
وی با اشاره به تخصیص اعتبارات به دانشگاهها و پژوهشگاهها گفت: با این ترتیبی که پول به مؤسسات آموزش عالی تزریق میشود نباید انتظار داشت که جزو ۱۰ دانشگاه برتر جهان باشیم.
صالحی افزود: همچنین اگر به مؤسسات آموزش عالی و مراکز تحقیقاتی نگاه هزینهای داشته باشیم، راه به جایی نمیبرد بلکه باید به آنها به عنوان مراکز مولِد نگاه کنیم.
وی گفت: در بسیاری از مواقع از محققان میخواهیم که تحقیق کنند و انتظار داریم که خودشان موضوعات را رصد و سیر تحولات علمی را پیگیری کنند و از سوی دیگر، دولتمردان معتقدند که این تحقیقات مشکلی را حل نمیکند.
صالحی افزود: باید در این باره مأموریتهای دارای اهمیت را تعریف کنیم و همچنین طرحهای محوری ملی را هرچند وقت یک بار، بازتعریف کنیم.
وی گفت: به رغم محدودیت ها، پیشرفتهای علمی خوبی در سالهای اخیر داشته ایم که باید شتاب گیرد.
نشست هم اندیشی پروژه اقتصاد مقاومتی با موضوع ارتقای پنج دانشگاه و پنچ پژوهشگاه برتر کشور به تراز بین المللی با حضور رؤسای تعدادی از دانشگاهها و پژوهشگاهها در وزارت علوم برگزار شد.