مراسم بزرگداشت روز حسابدار در وزارت امور اقتصاد ودارایی برگزارشد.
قیومی با بیان اینکه تعهد دولت ها در جهان به حسابداری عمومی درحال افزایش است گفت: در سال 2009 تنها 14 کشور تعهد حسابداری عمومی را پذیرفته بودند اما این رقم درسال 2015 به 41 کشوررسیده که رشد 300 درصدی این مسئله ازتوجه دولت ها به حسابداری به ویژه حسابداری عمومی حکایت دارد.
وی افزود: امروز حسابداران درکشور علاوه بر ایجاد انضباط مالی شفافیت اقتصادی و مقابله با فساد نقش مهمی در استفاده بهینه ازمنابع و ارزش افرینی برای سرمایه ها دارند.
قراراست دراین مراسم از برترین دستگاه های اجرایی و استان های کشور در زمینه حسابداری تجلیل شود.
اقدامات زیادی در زمینه حسابداری تعهدی انجام شده است
خزانه دار کل کشور از پیشرفت در اجرای حسابداری تعهدی خبرداد.
ابوالفضل اکرمی در مراسم روز حسابدار با بیان اینکه اجرای حسابداری بخش عمومی یاهمان حسابداری تعهدی ازسال 94 درکشور اغاز شده است گفت: تاکنون اقدامات زیادی دراین زمینه انجام شده که تشکیل کمیته اجرایی حسابداری تعهدی به منظور نقش افرینی ذی حسابان و تدوین لایحه اصلاح قوانین ازاین موارد است.
معاون نظارت مالی وزیر اقتصاد با تاکید براینکه تحول در نظام حسابداری نیاز کنونی کشور است که در تمامی سیاست های بالادستی ازجمله سیاست های اقتصاد مقاومتی مورد تاکید گرفته است، افزود: اصلاح سیستم حسابداری وبکارگیری حسابداری تعهدی حلقه واسط پاسخگویی نهادهای دولتی وانجام اصلاحات مالی درکشور است.
معاون وزیر اقتصاد افزود: درحال حاضر درتلاشیم حسابداری دولتی را به حسابداری نقدی تبدیل کنیم که این اقدام تحولی بزرگ در حسابداری بخش های دولتی محسوب می شود.
اکرمی بابیان اینکه فرایند تبدیل حسابداری سنتی به حسابداری تعهدی فرایندی زمان براست و این روند دربسیاری ازکشورها ازجمله انگلستان حدود ده سال زمان برده است گفت :اما درکشور ما با توجه به روندی که درپیش گرفته ایم امیدواریم این فرایند در کمترین زمان ممکن به نتیجه برسد.
وی دسترسی به منابع لازم ،دامنه تغییرات ومیزان پشتیبانی سیاسی را در کوتاه ترشدن این روند موثر دانست و افزود: گذار به حسابداری تعهدی مستلزم تغییر سیستم بازمهندسی تشکیلاتی و تعیین دوباره مسوولیت هاست که این روند به خوبی باحمایت دولت درحال اجراست.
بگفته خزانه دارکل کشورحسابداری تعهدی نوعی از حسابداری است که صورت های مالی دولت وبودجه های عمومی بصورت انلاین ولحظه ای منتشرمی شود وتمامی درآمدها هزینه ها و بدهی های دولت درآن مشخص شده است.با این روش ضمن شفافیت مالی و ایجاد انضباط اقتصادی تخصیص مستمر منابع روش مند شده واحتمال عدم توانایی منابع مورد نیاز یا کسری بودجه را کاهش می دهد.
درحال حاضر 41 کشور جهان به سیستم حسابداری بخش عمومی یا حسابداری تعهدی پیوسته اند.این روند درایران ازسال 94 آعازشده وطبق برنامه باید دریک زمان سه ساله به انجام برسد.