دومین جشنواره زعفران در روستای ازان بخش میمه به منظور ترویج این نوع کشت و افزایش گردشگری برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: این ششمین جشنواره گردشگری در بخش میمه است و این رویدادها می تواند در توسعه گردشگری موثر باشد .
فریدون الهیاری گفت : کمک به توسعه روستایی، فراهم آوردن زمینه اشتغال در روستا و ترویج جایگزینی کشت زعفران بعنوان محصول کم آب و نیز ارتقاء سطح کیفی و کمی زعفران روستای ازان از اهداف اصلی این جشنواره بود.
وی افزود : شناساندن مناطق بکر و پتانسیل های گردشگری این منطقه از دیگر اهداف برگزاری جشنواره بود .
مدیر کل میراث فرهنگی استان اضافه کرد : در استان اصفهان به کشت زعفران بعنوان یک میراث ملی نگاه می شود ، زیرا در گذشته زعفران اصفهان شهرت فراوان داشته است ولی در چند دهه اخیر متاسفانه این کشت بصورت جدی دنبال نشد و برخی معتقدند زعفران ارتباطی به اصفهان ندارد ، اما برگزاری این رویداد به احیای این کشت و استفاده از این فرصت کمک می کند .
رییس جهاد کشاورزی میمه هم گفت : در بخش میمه حدود 60 هکتار زمین کشاورزی ، زیر کشت زعفران قرار دارد که امسال بیش از 250 کیلو گرم طلای سرخ از این زمین ها برداشت شد .
علیرضا سالم با اشاره به کیفیت بالای زعفران تولید شده در ازان افزود : خاک حاصلخیز و برداشت آب از قنوات برای آبیاری ، کیفیت زعفران تولید شده در این روستا را افزایش داده و بر اساس تحلیلی که روی زعفران این منطقه انجام شده، خلوص آن بالای ۸۶ درصد و از لحاظ عطر و بو بسیار برتر از دیگر محصولات موجود در بازار است.
در این جشنواره یک روزه ، غرفه های صنایع دستی ، غذاهای محلی ، زعفران و مشتقات و انواع دمنوش های گیاهی، میزبان دو هزار و پانصد نفر شرکت کننده از سراسر استان اصفهان بودند.
روستای زیارتی «ازان» واقع در 4 کیلومتری مرکز بخش میمه است.