رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: مجوزهای غیرضروری فضای کسب و کار را آشفته کرده است.
به گفته غلامحسین شافعی ، فعالان اقتصادی برای هر قدمی که برمیدارند باید گواهی و مجوز بگیرند و همین رویههای غیرضروری گاهی افراد را از انجام امور منصرف میکند. اگر الکترونیکی کردن امور بهخوبی پیش برود و به نتیجه برسد، فضای کسبوکار رونق میگیرد.
شافعی همچنین با اشاره به برنامه اتاق ایران برای ایجاد پنج دفتر تجاری در نقاط مختلف دنیا گفت : درصددیم دفاتر بازاریابی در نقاط مختلف دنیا ایجاد کنیم؛ در حال حاضر هم در حال بررسی و شناسایی مکانهای مناسب برای تأسیس این دفاتر هستیم و به کمک و نظر اتاقهای استانی برای انتخاب این کشورها نیاز داریم.
رئیس اتاق ایران همچنین با تأکید بر سیاستهای اتاق برای حمایت از استارتآپها بهویژه در اتاقهای استانی گفت : در نشست اخیر با معاون علمی و فناوری رئیسجمهور در اتاق ایران، بر ارتباط هر چه بیشتر اتاق و این معاونت تأکید شد ، اتاقهای استانی هم باید ارتباط خود را با دفاتر این سازمان در استانها افزایش دهند.
شافعی افزود: سیاست اتاق ایران حمایت از کسبوکارهای نوین است.
رئیس اتاق ایران همچنین گفت: برای اینکه ایجاد پایانههای صادراتی در نقاط مرزی به اتاقها واگذار شود با وزارت امور اقتصادی و دارایی گفتگو کردیم و از همه روسای اتاقها میخواهم این مورد را بررسی و نظر خود را ارائه کنند.
شرکت 1700 فعال اقتصادی در طرح پایش محیط کسب و کار
سومین گزارش پایش محیط و کسبوکار کشور که مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق بازرگانی ایران تهیه کرده است در نشست روسای کمیسیون های تخصصی ارائه شد.
دشواری تامین مالی، مالیات و غیرقابل پیش بینی بودن قیمت ها به ترتیب مهم ترین مشکلات محیط کسب وکار کشور است.
مرتضی الله داد، معاون اقتصادی اتاق ایران گفت : بر اساس قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار، اتاق ایران موظف است وظیفه پایش محیط و کسب وکار را که در گذشته در مرکز پژوهش های مجلس انجام می شد، برعهده بگیرد و به عنوان تنها مرجع، گزارش های فصلی را در این باره ارائه دهد. کار از پاییز سال گذشته آغاز و سومین گزارش مربوط به بهار 96 هم تهیه شد.
در حال حاضر مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق ایران مشغول تهیه اطلاعات مربوط به فصل تابستان است.
وی ادامه داد: موسسه های جهانی نیز اینگونه مطالعات را در گستره وسیع تر انجام می دهند و گزارش های مقایسه ای از کشورهای مختلف تهیه و منتشر می کنند.
نقطه اشتراک این گزارش ها و گزارش هایی که در داخل کشور تهیه می شود، بزرگی دولت و عدم دسترسی آسان به منابع مالی است.
معاون اقتصادی اتاق ایران در مورد آنچه از این گزارش ها به دست می آید نیز گفت : در این گزارش ها وضع استان ها نیز به تفکیک مشخص است؛ اختلاف بین بهترین و بدترین استان ها حدود 9 تا 10 درصد گزارش شده است که اختلاف قابل توجهی نیست.
محمدرضا دوست محمدی، رئیس مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق ایران هم در مورد روند تهیه این گزارش گفت: در این مطالعه زیرمجموعه های هر 3 اتاق مورد توجه قرار گرفت. موضوع ها در سه زیرشاخه خدمات، کشاورزی و صنعت بررسی شده که در فصل بهار 96 حوزه خدمات ضعیف ترین وضع را نسبت به دو زیرشاخه دیگر داشته است.
در گزارش اخیر 1700 فعال اقتصادی شرکت داشتند و با 70 مولفه که به روش های علمی تعیین شده، محیط کسب وکار مورد بررسی قرار گرفته است.
دوستمحمدی گفت: این گزارش نشان می دهد همه شاخص ها به صورت نسبی رشد داشته است.
همه عوامل در مورد هر صنف، استان و گروه اقتصادی قابل تفکیک است. همچنین هر سه اتاق می توانند گزاشی های تفکیکی خود را داشته باشند.
در ادامه این نشست روسای کمیسیون ها درباره روند اجرای کار، چگونگی تعیین شاخص ها و موضوع هایی که به جامعیت مطالعه کمک می کنند، اظهارنظر کردند.
به اعتقاد آنها شاخص ها برای سنجش وضعیت کسب و کار باید بر اساس محیط کسب وکار داخلی کشور تعیین شود.